Choco Mruczuś [*] Mikuś i my 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 29, 2010 11:08 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Łoj,Ukochana Cioteczko,ja Ci wracają smutne wspomnienia o Mruczusiu to powiem Dużej,żeby mnie nie wstawiała za często,tylko powiedz i już,mmmrrraaauuu
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt paź 29, 2010 12:10 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

kociczka39 pisze:Łoj,Ukochana Cioteczko,ja Ci wracają smutne wspomnienia o Mruczusiu to powiem Dużej,żeby mnie nie wstawiała za często,tylko powiedz i już,mmmrrraaauuu

Po takim czasie to już nie są smutne wspomnienia i bardzo chętnie oglądam takie kotki - pamiętam miłe chwile. To była Moja Pierwsza Kocia Miłość :1luvu:

Krzyś wyjechał, mam nadzieję zdążył na matematykę analityczną na godzinę 8 rano :)

Poniosłam porażkę w pieczeniu chleba :oops: i nic nie dało dopiekanie ani nic... piekłam na podstawie całkiem nowego przepisu z polecenia ale tylko i wyłącznie na zakwasie...
Nie poddaję się ale jutro jadę do Krakowa a po powrocie zaczynam od nowa zabawę... może dam radę wyprodukować coś z resztki tamtego ciasta.Spróbuję piec wg innego przepisu. Ślicznie wyrosło ale potem coś poszło nie tak - opadło, może temperatura, może zła ilość wody. W przepisie nie było podanej dokładnej ilości wody tylko była informacja - konsystencja bardziej gęsta niż na naleśniki. Może niepotrzebnie dałam łyżkę siemienia lnianego. Byłam zbyt pewna siebie i dostałam pstryczka w nos - ostatecznie tyle dobrych chlebów upiekłam ale na drożdżach...

Dziś długo siedzę w pracy bo... jest koniec okresu rozliczenia czasu pracy, późno dojeżdżałam i zrobiły sie zaległości więc nie mogę wcześniej wyjść tylko po 8 godzinach a zresztą niedaleko mam lekarza - może dostanę skierowanie na morfologię to wszystkie badania miałabym po jednym pobraniu krwi :wink:
Muszę wcześnie iść spać żeby o 5:30 wyjść z domu. Warunki podróży faktycznie są nieciekawe. Krzyś siedział na korytarzu na walizce a ja jadę w jeszcze gorszym momencie... to będzie IR bo innych biletów już nie było czyli kto pierwszy ten lepszy i usiądzie :wink: :twisted:

Kiedyś potrenuję na FB i spróbuję przesłać jakieś wydarzenie do Was bo nie umiem :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt paź 29, 2010 22:11 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Podziwiam za własnoręczne pieczenie chleba. Wproszę się kiedyś na spróbowanie.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob paź 30, 2010 9:58 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Cześć Słoneczka! :)
Jak się dziś miewacie?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob paź 30, 2010 19:32 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

kussad pisze:
kociczka39 pisze:Łoj,Ukochana Cioteczko,ja Ci wracają smutne wspomnienia o Mruczusiu to powiem Dużej,żeby mnie nie wstawiała za często,tylko powiedz i już,mmmrrraaauuu

Po takim czasie to już nie są smutne wspomnienia i bardzo chętnie oglądam takie kotki - pamiętam miłe chwile. To była Moja Pierwsza Kocia Miłość :1luvu:

Krzyś wyjechał, mam nadzieję zdążył na matematykę analityczną na godzinę 8 rano :)

Poniosłam porażkę w pieczeniu chleba :oops: i nic nie dało dopiekanie ani nic... piekłam na podstawie całkiem nowego przepisu z polecenia ale tylko i wyłącznie na zakwasie...
Nie poddaję się ale jutro jadę do Krakowa a po powrocie zaczynam od nowa zabawę... może dam radę wyprodukować coś z resztki tamtego ciasta.Spróbuję piec wg innego przepisu. Ślicznie wyrosło ale potem coś poszło nie tak - opadło, może temperatura, może zła ilość wody. W przepisie nie było podanej dokładnej ilości wody tylko była informacja - konsystencja bardziej gęsta niż na naleśniki. Może niepotrzebnie dałam łyżkę siemienia lnianego. Byłam zbyt pewna siebie i dostałam pstryczka w nos - ostatecznie tyle dobrych chlebów upiekłam ale na drożdżach...

Dziś długo siedzę w pracy bo... jest koniec okresu rozliczenia czasu pracy, późno dojeżdżałam i zrobiły sie zaległości więc nie mogę wcześniej wyjść tylko po 8 godzinach a zresztą niedaleko mam lekarza - może dostanę skierowanie na morfologię to wszystkie badania miałabym po jednym pobraniu krwi :wink:
Muszę wcześnie iść spać żeby o 5:30 wyjść z domu. Warunki podróży faktycznie są nieciekawe. Krzyś siedział na korytarzu na walizce a ja jadę w jeszcze gorszym momencie... to będzie IR bo innych biletów już nie było czyli kto pierwszy ten lepszy i usiądzie :wink: :twisted:

Kiedyś potrenuję na FB i spróbuję przesłać jakieś wydarzenie do Was bo nie umiem :twisted:

No dobrze, to powiem Dużej,żeby mnie dalej wstawiała,mmmrrraaauuuu

Ja za pieczenia chleba się nie biorę,bo ogólnie w pieczeniu jestem beztalencie
U nas piecze tż,kiedys mu mówiłam,żebyśmy upiekli chlebek,ale mówi,że to kupa roboty przy tym,więc zostały ino same ciasta do pieczenia
Aaaa,teraz skojarzyłam sobie,hihi Ewuś,wczoraj wlazłam na pocztę i widze że z fb jakaś wieść,ale zupełnie nie zajarzyłam,ze to od Ciebie 8O ,może dlatego ,bo szłam spać już :oops:
Późneij jak obskocze wątki to wejdę tam
Obrazek

Myszolandia

Post » Sob paź 30, 2010 19:33 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Post » Nie paź 31, 2010 9:20 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Halominowe buziaki od uśmiechniętej dyni mojej wlasnej roboty :1luvu:

Obrazek
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Nie paź 31, 2010 14:56 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Post » Nie paź 31, 2010 17:12 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

dune pisze:Halominowe buziaki od uśmiechniętej dyni mojej wlasnej roboty :1luvu:

Obrazek

Ale fajoska! :D
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon lis 01, 2010 9:25 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Obrazek

[*] dla Mruczusia w dzisiejszym dniu
Obrazek

Myszolandia

Post » Pon lis 01, 2010 10:22 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Od nas również [']

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lis 01, 2010 12:58 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Dzień dobry :)

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Pon lis 01, 2010 13:16 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

['] Mruczuś [']
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto lis 02, 2010 5:52 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Ewo, ja chleb jak zrobie w formie wstawiam do piekarnika i wyciągam juz potem jak upieczony, ale chlebek na zakwasie musi długo postac :wink:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Wto lis 02, 2010 7:34 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś 2

Bardzo dziękujemy za wizyty i pamięć o Mru[*] :1luvu:
Melduję powrót do Warszawy, na dziś wzięłam urlop - właśnie jadę z Babcią do szpitala :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

[poprzednia][następna]