Mili i Amy- komplet białoszaroczarny zaprasza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 23, 2010 11:26 Re: Mili i Amy, za kilka dni Emisiowa sterylka!!Umrę ze strachu!

Bry, bry!
Taki piękny dzień dzisiaj!!!

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Wto mar 23, 2010 11:36 Re: Mili i Amy, za kilka dni Emisiowa sterylka!!Umrę ze strachu!

Hejka :1luvu:

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Wto mar 23, 2010 12:19 Re: Mili i Amy, za kilka dni Emisiowa sterylka!!Umrę ze strachu!

ja za każdym razem miałam nerwa - i mieć będę zawsze, niestety
oba przeszły narkozę, bo kocur był wnętrem i kastracja u niego przebiegała podobnie jak u kocicy - nacięcie i wyskubanie jajek z jamy brzusznej
brrr....
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Wto mar 23, 2010 18:31 Re: Mili i Amy, za kilka dni Emisiowa sterylka!!Umrę ze strachu!

Fri pisze:ja za każdym razem miałam nerwa - i mieć będę zawsze, niestety
oba przeszły narkozę, bo kocur był wnętrem i kastracja u niego przebiegała podobnie jak u kocicy - nacięcie i wyskubanie jajek z jamy brzusznej
brrr....

Muszę się dobrze nastawić psychicznie na to wszystko.. Moje biedne maleństwo!!

KAsia Amy

Post » Wto mar 23, 2010 18:37 Re: Mili i Amy, za kilka dni Emisiowa sterylka!!Umrę ze strachu!

KAsia Amy pisze:
brrr....

Mój Bazyl tez był wnętrem, czyli takjakby mialam dwie sterylki :lol:
Gośka sie szybciej od Bazyla calkiem wybudziła i wszedzie wskakiwala, nie można było upilnowac jej. a jak już Bazyl się wybudził to było wesoło :ryk: .Kazde w inną stronę uciekalo :lol:
Obrazek

Danusia

Post » Wto mar 23, 2010 18:42 Re: Mili i Amy, za kilka dni Emisiowa sterylka!!Umrę ze strachu!

KAsia Amy pisze:
kalair pisze:Kasia, będzie dobrze, stresu nie unikniesz, ale to normalne, przecież to zabieg pod narkozą. Zazwyczaj wet daje środek na wybudzenie, i wszystkie kretki go dostały. :wink:

Witaj!
Ale właśnie, że to pod narkozą to mnie ciarki przechodzą. Ale przecież dobrze musi być!! Innej opcji nie ma!

Jeśli chodzi o narkozę, to żadna Krecia nie miala problemu. Wet bada serduszko przed zabiegiem.. A jest narkoza wziewna, ktorą można w każdej chwili przerwać.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto mar 23, 2010 19:11 Re: Mili i Amy, za kilka dni Emisiowa sterylka!!Umrę ze strachu!

trawa11 pisze:
KAsia Amy pisze:
brrr....

Mój Bazyl tez był wnętrem, czyli takjakby mialam dwie sterylki :lol:
Gośka sie szybciej od Bazyla calkiem wybudziła i wszedzie wskakiwala, nie można było upilnowac jej. a jak już Bazyl się wybudził to było wesoło :ryk: .Kazde w inną stronę uciekalo :lol:

Też się w sumie zastanawiam jak ja ją upilnuję :D Przecież ona to wulkan energii..

W ogóle to widzę, że dużo jest kotów wnętrów.. Przynajmniej nie miałam świadomości, że to tak częste zjawisko jest..
Ostatnio edytowano Wto mar 23, 2010 19:14 przez KAsia Amy, łącznie edytowano 1 raz

KAsia Amy

Post » Wto mar 23, 2010 19:12 Re: Mili i Amy, za kilka dni Emisiowa sterylka!!Umrę ze strachu!

kalair pisze:
KAsia Amy pisze:
kalair pisze:Kasia, będzie dobrze, stresu nie unikniesz, ale to normalne, przecież to zabieg pod narkozą. Zazwyczaj wet daje środek na wybudzenie, i wszystkie kretki go dostały. :wink:

Witaj!
Ale właśnie, że to pod narkozą to mnie ciarki przechodzą. Ale przecież dobrze musi być!! Innej opcji nie ma!

Jeśli chodzi o narkozę, to żadna Krecia nie miala problemu. Wet bada serduszko przed zabiegiem.. A jest narkoza wziewna, ktorą można w każdej chwili przerwać.

Na razie wiem, że będzie miała szew śródskórny. Cokolwiek to jest?! 8O

KAsia Amy

Post » Wto mar 23, 2010 19:13 Re: Mili i Amy, za kilka dni Emisiowa sterylka!!Umrę ze strachu!

KAsia Amy pisze:Też się w sumie zastanawiam jak ja ją upilnuję :D Przecież ona to wulkan energii..

upilnujesz :wink: , jeśli tylko będziesz tego chciala, rezygnując w tym czasie z innych zajęć ,to napewno się uda :ok:
Obrazek

Danusia

Post » Śro mar 24, 2010 7:51 Re: Mili i Amy, za kilka dni Emisiowa sterylka!!Umrę ze strachu!

Dzień dobry!
Dzisiaj Wam opowiem o sposobie , jak obudzić Duża.
Sposób ten ja sama wymyśliłam. I potwierdzam jego skutezcnosć 100 %.
Po 1. Najważniejszy jest zmasowany atak. W końcu we dwie mamy większe szanse.
Po 2. Wchodzę przednimi łapami na głowę Dużej i gniotę, uganiatam, tarmoszę. (zdarza się wyrwać parę włosów)
Po 3. Amy wchodzi Dużej na plecy i zaczyna gonić ogon.
Taadaam! Duża wstaje :)
Pozdrawiam, Milka z Amy

KAsia Amy

Post » Śro mar 24, 2010 8:03 Re: Mili i Amy, za kilka dni Emisiowa sterylka!!Umrę ze strachu!

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro mar 24, 2010 8:06 Re: Mili i Amy, za kilka dni Emisiowa sterylka!!Umrę ze strachu!

KAsia Amy pisze:

Generalnie są trzy warstwy szwów. Szew śródskórny to szew wewnętrzny, trzymający mięśnie. Po kilku dniach , jak się zrośnie, nawet, jak się rozliże ten zewnętrzny, kot się nie rozsypie. Kasia, będzie dobrze, nie martw się. Tyle kotek to przeszło, to i Twoja przejdzie. Raz, i będzie spokój. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro mar 24, 2010 10:57 Re: Mili i Amy, za kilka dni Emisiowa sterylka!!Umrę ze strachu!

KAsia Amy pisze:

to jest inaczej szew rozpuszczalny , sam sie wchłania :lol: .Nie trzeba chodzic na zdjecie szwów :wink: .sa to dwie warstwy od wewnąrz i na zwwnątrz :wink:

dzień dobry :1luvu:
Obrazek

Danusia

Post » Śro mar 24, 2010 11:01 Re: Mili i Amy, za kilka dni Emisiowa sterylka!!Umrę ze strachu!

KAsia Amy pisze:Dzień dobry!
Dzisiaj Wam opowiem o sposobie , jak obudzić Duża.
Sposób ten ja sama wymyśliłam. I potwierdzam jego skutezcnosć 100 %.
Po 1. Najważniejszy jest zmasowany atak. W końcu we dwie mamy większe szanse.
Po 2. Wchodzę przednimi łapami na głowę Dużej i gniotę, uganiatam, tarmoszę. (zdarza się wyrwać parę włosów)
Po 3. Amy wchodzi Dużej na plecy i zaczyna gonić ogon.
Taadaam! Duża wstaje :)
Pozdrawiam, Milka z Amy

Też tak robimy, a w trójkę jest jeszcze łatwiej
PIK

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]