Lesio...Malutki.cz.II-Koki (*) Dino (*) ;(((

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 02, 2009 16:34

W koncu zlapalam chwile oddechu :)
Dzisiaj jeszcze w pracy a kociaste pod opieka Kudlatego.
Cezar teraz z nowym imieniem i nowym rozdzialem zycia zostal nazwany KOKI TENO :)
Chyba najgorsze juz za nami...
Koki slicznie je, ladnie zalatwia sie. Dostaje leki Fortecor, doxy, krolowki podskorne. Mamy umowiona wizyte na 6maja. Bedzie mial powtorne badania krwi oraz chcemy mu sprawdzic uklad krazenia. Dopoki nie lykal fortekoru mial dusznosci co wskazuje, ze z ukladem krazenia jest cos nie tak.
Trzeba mu zrobic powtorne USG ale to na Potokowej w Gdansku u dr Sabiny. maja rewelacyjny aparat. Chcialabym wiedziec na ile sa zniszczone i zatorbielone nerki.
Koki byc moze do konca zycia bedzie na lekach, specjalistycznej diecie.
Czas wyrwany z jego wyroku ( ma obecnie 7-8lat) to dar, oby jak najdluzej cieszyl sie kocim zyciem.
Bede szukala mu domu, domu doswiadczonego z chorbami nerek, domu odpowiedzialnego, chyba najlepiej forumowego....
Jesli takowy sie nie znajdzie to... o tym za wczesnie mowic.

Strasznie bilam sie z myslami czy zabrac wlsanie jego czy Gizma. Gizmo szaleje z innymi kotami w adopcyjnym, czuje sie bardzo dobrze. Nie znam jego wynikow bo dr Kieza jeszcze ich nie ma.
Koki byl w gorszej sytuacji, pozniej kiedy tracil oddech... nie wiem czy dalby rade w schronisku....

Reszta mojej bandy bardzo wyrozumiala. Co prawda bardziej domagaja sie uwagi i pieszczot ale chyba rozumieja sytuacje... z ciekawoscia chcialaby wpasc do kuchni i zobaczyc nowego przybysza.
Lechutek przechodzi samego siebie. W nocy zaczepia mnie i lize po twarzy. To, ze zaklada lapki na moj nos to norma ale teraz naszlo go dawanie buziakow :lol:
Zdjecia niebawem, jeszcze musze odespac ;)

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Sob maja 02, 2009 17:25

Koki :1luvu:
Dobre wieści :P
Miłego wypoczynku wszystkim świątecznie życzę :P
Obrazek***

Magic.b

Od: Sob lip 19, 2008 17:37

Post » Sob maja 02, 2009 17:39

Dobre wieści!-Koki trzymaj się chłopie!!!!!
I cmokaski dla Lechutka :love:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob maja 02, 2009 18:36

Wielkie ufff!!!!!!!!!!!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob maja 02, 2009 19:45

Iza, bardzo się cieszę :)
Głaski dla koteczków!
Pozdrawiamy sobotnio!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob maja 02, 2009 20:17

Pozostaje jeszcze sprawa guza na szyi... ale najpierw Koki musi dojsc do siebie.
Wysepilam z lecznicy na Stryjskiej probki karmy Hills k/d. Niestety kocio odmowil zjedzenia ich :roll:
Za to saszetki k/d wcina ze smakiem :)

Izabela

Post » Nie maja 03, 2009 7:49

To super! :ok:
Pozdrawiamy niedzielnie! :)

Erin

Post » Nie maja 03, 2009 8:03

Nie wiem czy w ferworze walki o zycie Koki napisalam, ze na RTG wyszly jego polamane zebra :( Musial miec jakis wypadek, albo ktos go kopnal ale zebra ma zle zrosniete, jakby wykrecone.
Tym tropem myslalysmy z Ania, ze byc moze daja dusznosci, uciskaja gdzies ale wet nie potwierdzil tego.
Nieciekawe mial kotuch zycie :(
Za to na USG w pecherzu mial osad, dosc duzo i w nastepnej kolejnosci zajmiemy sie i tym. Nie wiem, czy to krysztaly czy piasek ale prawie 1/4 pecherza miala na dnie dziwne cos.
Dzis jestesmy juz po sniadanku i kawce, zaraz nawodnie go i podam leki.

Milej niedzieli wszystkim zyczymy :)

Izabela

Post » Nie maja 03, 2009 8:14

fajne to nowe imię, miał szczęście, że trafił w końcu do Ciebie, będzie miał chociaz kawałek bezpiecznego i szczęśliwego życia.trzymam cały czas kciuki za niego, a Gizmuś da radę, to silny kotek, radzi sobie doskonale, wszystko musi być dobrze!
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Nie maja 03, 2009 8:25

mumka27 pisze:fajne to nowe imię, miał szczęście, że trafił w końcu do Ciebie, będzie miał chociaz kawałek bezpiecznego i szczęśliwego życia.trzymam cały czas kciuki za niego, a Gizmuś da radę, to silny kotek, radzi sobie doskonale, wszystko musi być dobrze!

:)

W domu mam juz persice Coco Chanel a terez rowniez plaskatego Koki Teno ;)

Izabela

Post » Nie maja 03, 2009 19:22

Lechutek mial dzis mega radosny dzien :D
Latal po chalupie jak nakrecony. Czasami zastanawiam sie, czy ma w tylku jakas nakrecana sprezynke :lol:
Czasami chcialabym kluczyk do tej sprezynki schowac gleboko w szuflade :wink:
To koci optymista :) a jednoczesnie zameczacz pozostalych kotow :lol:
Zaden z mojej gromady nie ma tyle wigoru aby dorownac Lechutkowi.

Zeszly tydzien byl pod haslem Koki. W tym tygodniu postaram sie dowiezc Lechutka na badania, no i moze w koncu zaszczepic. Moglby jezdzic z nami na wies a tak boje sie, zeby czegos nie podlapal.

Pancia rowniez dzis miala troche wolnego i wybrala sie na wycieczke motocyklowa :) Super pogoda, piekne slonce i wiatr we wlosach doskonale dodaje humoru i optymizmu.
W sumie powinnam brac przyklad z Lechutka... kiedy jest smutno on jako pierwszy leci do panci sprawdzic co moze pomoc.
Bogunek tez tak przybiegal ale teraz staram sie akurat przy nim nie okazywac zmartwienia. Nawet dobrze mi to male oszustwo wychodzi ;)

Od jutra znowu maraton pracowy, po poludniami wet, wycieczka Mlodego, musze mu dokupic pare drobiazgow.
Dzwonilam tez do Karmelka. To juz prawdziwy domownik :)
Niech Ci bedzie dobrze w nowym domku piekny rudasku!

Izabela

Post » Nie maja 03, 2009 19:45

Izabela pisze:Lechutek mial dzis mega radosny dzien :D
Latal po chalupie jak nakrecony. Czasami zastanawiam sie, czy ma w tylku jakas nakrecana sprezynke :lol:

Ja tak egoistycznie sobie zacytowałam - chociaż baaaaardzi się cieszę Izabelo, że na wycieczkę motocyklową się wybrałaś :D :D :D :D :D Bardzo dobrze, że trochę świeżego powietrza i oddechu złapałaś :D :D :D :D :D :D :D :D :D

A mój egoizm to dlatego, że chciałam poinformować o tym, że Aluś to w doopce ma silniczek na paliwo atomowe 8) Pozostałe objawy - tak jak u Lechusia :wink:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie maja 03, 2009 20:25

Nakręcaną sprężynkę - świetne! :D

Erin

Post » Nie maja 03, 2009 22:09

Aleksandra59 pisze:

Ja tak egoistycznie sobie zacytowałam - chociaż baaaaardzi się cieszę Izabelo, że na wycieczkę motocyklową się wybrałaś :D :D :D :D :D Bardzo dobrze, że trochę świeżego powietrza i oddechu złapałaś :D :D :D :D :D :D :D :D :D

A mój egoizm to dlatego, że chciałam poinformować o tym, że Aluś to w doopce ma silniczek na paliwo atomowe 8) Pozostałe objawy - tak jak u Lechusia :wink:

hm, to by wyjaśniało zapachy kuwetowe :roll: :lol:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Nie maja 03, 2009 23:05

rambo_ruda pisze:
Aleksandra59 pisze:

hm, to by wyjaśniało zapachy kuwetowe :roll: :lol:

Oooooooooooo - o tym nie pomyślałam :lol: :lol: :lol:
Aluś pozdrawia Lechutka i prezentuje jak dopieszczany jest przez Bajeczkę :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=Ya0mpzmi ... annel_page
Wyjaśniam - Aluś śpi umęczony działkowymi akcjami 8)

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

[poprzednia][następna]