Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 09, 2015 15:10 Re: Działkowa Czarna Armia - nowe idą, nowe ...

maneki pisze:
On jest przepiękny. Bardzo takie dymne koty mi się podobają:).

Pakować? :kotek:
Dowiozę pod drzwi 8)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob maja 09, 2015 15:36 Re: Działkowa Czarna Armia - nowe idą, nowe ...

Avian pisze:
maneki pisze:
On jest przepiękny. Bardzo takie dymne koty mi się podobają:).

Pakować? :kotek:
Dowiozę pod drzwi 8)

może kiedyś będę myślała o dokoceniu:). Teraz niestety nie, bo to nie odpowiedni moment, ale prędzej, czy później nadejdzie:). Teraz będę cichutko się zachwycać.

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Pon maja 11, 2015 12:25 Re: Działkowa Czarna Armia - nowe idą, nowe ...

Zrobiłam na kociarni wątek adopcyjny dla tych działkowców, które mogłyby pójść do domów - dla Chudego, Radka i przede wszystkim Listka. Listuś nie może byc na działkach, każdy dzień tutaj to igranie z losem ... Jest zbyt ufny i kompletnie nieprzystosowany do życia na wolności :( Do tego Dymek wciąż szuka okazji, żeby mu spuścić łomot :(
Listek bardzo potrzebuje domu, choćby tymczasowego!
Jakby ktoś chciał go tymczasować - pomogę z karmą i żwirkiem.

Wczoraj wziełam Listka na trochę do altany - wtulił się w tapczan i tak sobie leżał ... tylko reszta kotów mu przeszkadzała, on się ich bardzo boi.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wątek armistów do adopcji : viewtopic.php?f=13&t=168749
Obrazek

Avian

Post » Pon maja 11, 2015 12:44 Re: Działkowa Czarna Armia - nowe idą, nowe ... Domów trzeba

Śliczny jest :)

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

Post » Pon maja 11, 2015 12:48 Re: Działkowa Czarna Armia - nowe idą, nowe ... Domów trzeba

Śliczny i już oczywiście jest moim oczkiem w głowie ;)
Bo krówka, do tego tak sympatyczna!
Bardzo mi Pasika przypomina - ale jest o wiele bardziej przystępny ;)

Baton wczoraj wpatrywał sie w niego jak zaczarowany - ciekawe, czy tez go porównywał do swojego kumpla Pasika ...
Obrazek

Avian

Post » Pon maja 11, 2015 12:53 Re: Działkowa Czarna Armia - nowe idą, nowe ... Domów trzeba

Rzadko widuję krówki u nas w okolicy. Burasków za to masa. O dziwo czarnych też bardzo mało :roll:

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

Post » Czw maja 14, 2015 10:54 Re: Działkowa Czarna Armia - nowe idą, nowe ... Domów trzeba

Wczoraj mama (właścicielka dzialki) dostała pisemne upomnienie i wezwanie do zaprzestania karmienia kotów.
Wydaje mi się, że racja (i prawo) jest po naszej stronie, ale przydałaby się opinia prawnika ...
Szczególnie w świetle przyjętej w tym roku Uchwały Rady Miasta Luboń mówiącej o przyjeciu programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi gminy. Jutro pójdę do urzędu zapytać jaką pomoc oferują karmicielom.
Na razie założyłam wątek na Koci-Łapci z pytaniem, czy mamy na forum prawnika, który mógłby doradzić ...
viewtopic.php?f=8&t=168858

Nie wiem, jak to się skończy - może w sądzie :roll:
Bardziej boję się, żeby krzywdy kotom nie zrobili ...
Już teraz przemykamy z mamą jak ci złodzieje na własną działkę :evil:

http://www.gagatki.com/koty/pismo.jpg
Obrazek

Avian

Post » Czw maja 14, 2015 11:34 Re: Działkowa Czarna Armia... Domów trzeba!! Wojna z zarząde

Myślę, że prawo jest po Waszej stronie, ale niech się wypowiedzą biegli w temacie.
Nie rozumiem tej wiecznej wojny z ludźmi o koty. Niby w czym one tak cholernie PRZESZKADZAJĄ na działkach?!?

Współczuję sytuacji, Iza. Pocieszam się myślą, że skoro działkowicze napisali do spółdzielni, to może są na tyle cywilizowani, że idzie się z nimi porozumieć.
W końcu mogli od razu wytruć koty bez oglądania się na nikogo. Podejdź do sprawy spokojnie. Dążeniem do kompromisu pewnie osiągniesz więcej niż otwarta wojną :(
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw maja 14, 2015 12:18 Re: Działkowa Czarna Armia... Domów trzeba!! Wojna z zarząde

Do kompromisu to ja dążę od lat ...
Już więcej dobrej woli nie da się wykazać - wszystko wycięte, zaszczepione i odrobaczone, mają kuwety sprzątane codziennie, miski w jednym miejscu, nie fruwają po działkach. Przeciez nawet je zamykam na większość dnia :roll: Nowe wyłapuję, jak dotąd ok kilku lat udało się wszystkie nowe wyadoptować.
To wszystko za mało, bo przecież 4 koty demolują uprawy na działkach ...
Obrazek

Avian

Post » Czw maja 14, 2015 12:23 Re: Działkowa Czarna Armia... Domów trzeba!! Wojna z zarząde

Ręce opadają ... :(
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw maja 14, 2015 18:03 Re: Działkowa Czarna Armia... Domów trzeba!! Wojna z zarząde

Kolejna taka sytuacja :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw maja 14, 2015 21:36 Re: Działkowa Czarna Armia... Domów trzeba!! Wojna z zarząde

Iza, masz PW :ok: :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto maja 19, 2015 9:59 Re: Działkowa Czarna Armia... Domów trzeba!! Wojna z zarząde

Listek od kilku dni zamknięty w klatce w altanie - czeka na sprzyjający moment żeby można go było wynieść po cichu z działek. Najlepiej jakaś ulewa z gradobiciem, wtedy nikogo nie będzie na działkach ;)
Nadal warczy jak widzi koty, ale już nie jest wbity w kąt klatki, tylko siedzi sobie na środku, przy misce. Z kuwety korzysta, apetyt jak u konia! I nawet gada do mnie jak otwieram klatkę - bo to straszna gaduła jest, dlatego muszę go wywieźć po kryjomu, bo zapewne będzie się darł ;)
Umieszczę go w klatce w garażu - ciut mniejszej niż działkowa, ale tu będzie miał większy kontakt z człowiekiem, no i tylko jednego kota na widoku w nocy. W ciągu dnia będzie sam, bo Macho wyleguje sie za dnia na hamaku w ogrodzie. On jest przyzwyczajony do obcych kotów w klatce, więc zapewne nawet nie spojrzy na Listka - w nocy śpi na górze tej "kociej klatki"
Ale i tak bardzo by się przydał domek dla Listka ...

Wysłałam pisma do TOZu, do Straży Ochrony Zwierzat, do Rady Miasta. Nie wiem, co jeszcze zrobić.
Obrazek

Avian

Post » Wto maja 19, 2015 10:35 Re: Działkowa Czarna Armia... Domów trzeba!! Wojna z zarząde

do prezydenta z potwierdzeniem odbioru - zanieść do kancelarii, nie wysyłać. U nas można się umówić na rozmowę z prezydentem (teoretycznie, bo są kolejki straszne), może u Was też.
Avian pisze:Listek od kilku dni zamknięty w klatce w altanie - czeka na sprzyjający moment żeby można go było wynieść po cichu z działek. Najlepiej jakaś ulewa z gradobiciem, wtedy nikogo nie będzie na działkach ;)
Nadal warczy jak widzi koty, ale już nie jest wbity w kąt klatki, tylko siedzi sobie na środku, przy misce. Z kuwety korzysta, apetyt jak u konia! I nawet gada do mnie jak otwieram klatkę - bo to straszna gaduła jest, dlatego muszę go wywieźć po kryjomu, bo zapewne będzie się darł ;)
Umieszczę go w klatce w garażu - ciut mniejszej niż działkowa, ale tu będzie miał większy kontakt z człowiekiem, no i tylko jednego kota na widoku w nocy. W ciągu dnia będzie sam, bo Macho wyleguje sie za dnia na hamaku w ogrodzie. On jest przyzwyczajony do obcych kotów w klatce, więc zapewne nawet nie spojrzy na Listka - w nocy śpi na górze tej "kociej klatki"
Ale i tak bardzo by się przydał domek dla Listka ...

Wysłałam pisma do TOZu, do Straży Ochrony Zwierzat, do Rady Miasta. Nie wiem, co jeszcze zrobić.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto maja 19, 2015 10:52 Re: Działkowa Czarna Armia.Wojna z zarządem:( Prawnik potrze

My mamy panią Burmistrz - jutro dostanie od radnego całą przekazaną mu dokumentację.
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]