Broszka & Company cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 29, 2013 10:47 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Rzeczywiście podnieśli ceny :?

Obcinałam pazurki Pippinowi - szarpnął się i ciachnęłam za dużo aż polała się krew :|
Pierwszy raz coś takiego mi się przytrafiło... Będzie go boleć ten paznokieć?

Pewnie na początku trochę. I jak zacznie szaleć to może Ci gdzieś krwawe ślady zostawić :mrgreen:

U nas +11 - wiosna na calego, nie ma co :twisted: :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon kwi 29, 2013 12:48 Re: Broszka & Company

Kiedyś Moreli wet - praktyka, klinika, itd - też tak przyciął paznokieć, że pokazała sie krew. Ale kotka nic nie mówiła potem ani nie zwracała na to uwagi.

U nas dziś - w tej chwili - bez słońca 16st. Da się żyć ale już spacerować, robić na balkonie itp. nie.
Na jutro i następne zapowiadają ochłodzenie :twisted:

Tv mnie kusi mieć, kiedy jestem zmęczona, źle się czuję, ale wiem czym się kończy - zawsze po wyłączeniu miałam poczucie straconego czasu. Radio gra przez większość czasu, rmf classic, co pół godz. są wiadomości, więc w razie jakiejś wojny się dowiem.., więc gazet też nie czytam, w necie sporadycznie, jak ktoś coś ciekawego zalinkuje.
No, i książki oczywiście som :mrgreen:
W sumie bardzo wielu znajomych i krewnych nie posiada telewizora.

A te wszystkie puszki to już w ogóle nie dla mnie, znaczy dla M-ków. :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon kwi 29, 2013 13:23 Re: Broszka & Company

Pazurek przestał krwawić po chwili a Pippin już chyba w ogóle zapomniał o tym bo nie widać żeby go bolało - szaleje normalnie :ok:

morelowa pisze:A te wszystkie puszki to już w ogóle nie dla mnie, znaczy dla M-ków. :twisted:
Catz Finefood jest również w saszetkach ;) niestety cena jest "saszetkowa" :?
Tu chyba sprawdza się jednak powiedzenie że kilka kotów można wyżywić w kosztach jednego czy dwóch: jedna saszetka 100g kosztuje blisko połowę ceny puszki 400g :roll:

felin pisze:Czyli mialam rację: dowiedzial się, że u Ciebie hotel wygodny i walówka w systemie room service, więc przyszedl skorzystać :) :wink:
Dobrze, że już z nim ok :ok:

Tylko może niech o tym nie rozpowiada wśród innych wolnożyjących :mrgreen:

I fotka z serii: leniwe popołudnie ;)
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon kwi 29, 2013 13:32 Re: Broszka & Company

Masz stanowczo za maly drapak :mrgreen: :wink:

A kto na samą górę wlazl?

felin

Post » Pon kwi 29, 2013 14:18 Re: Broszka & Company

Foteeeel ... :D :D nawet kolor ma prawidłowy..
I zaraz potem drapak ... :mrgreen:

Dalej próbuję znaleźć fotel w Opolu w opcji 'oddam' lub 'tanio sprzedam', ale... to Opole. Najwiecej jest 'oddam za darmo gruz' :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon kwi 29, 2013 18:26 Re: Broszka & Company

A ja ni z gruszki ni z pietruszki, no może z jabłuszka wyskoczę :) Własnie wykańczam ostatni słoiczek Broszkowego musu jabłkowego i doszło do mnie, że dotąd nie pogratulowałam umiejetności kulinarnych. Broszko jest pyyyyycha :D
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Pon kwi 29, 2013 18:46 Re: Broszka & Company

urwiniu pisze:A ja ni z gruszki ni z pietruszki, no może z jabłuszka wyskoczę :) Własnie wykańczam ostatni słoiczek Broszkowego musu jabłkowego i doszło do mnie, że dotąd nie pogratulowałam umiejetności kulinarnych. Broszko jest pyyyyycha :D

urwiniu, dziękuję bardzo :1luvu:
Strasznie dawno nie pisałaś - lecę na Wasz wątek, mam nadzieję że napiszesz co słychać :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon kwi 29, 2013 19:14 Re: Broszka & Company

Co mi przypomniało, że dawno miałam zapytać, czy będziesz Broszko uprawiała w tym roku stewie? Dużo? Woreczek suszu do sprzedania znajdziesz?
Moja sadzonka trzymała się bardzo długo, w zimie skończyłam ostatnie listki - oczywiście nie używałam cały czas, bo chciałam wiedzieć jak się zachowa. W końcu obcięłam gałązki na parę cm... bo od korzeni zaczęły odbijać takie wiotkie nowe..I sobie takie długie, z małymi listkami rosły aż do teraz - u mnie jest dość ciemno na oknach nawet. Obcięłam do zjedzenia i przesadziłam korzonki - teraz sprawdzam czy wyrośnie nowa :D

Obrazek

morelowa

Post » Wto kwi 30, 2013 11:29 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Co mi przypomniało, że dawno miałam zapytać, czy będziesz Broszko uprawiała w tym roku stewie? Dużo? Woreczek suszu do sprzedania znajdziesz?
Moja sadzonka trzymała się bardzo długo, w zimie skończyłam ostatnie listki - oczywiście nie używałam cały czas, bo chciałam wiedzieć jak się zachowa. W końcu obcięłam gałązki na parę cm... bo od korzeni zaczęły odbijać takie wiotkie nowe..I sobie takie długie, z małymi listkami rosły aż do teraz - u mnie jest dość ciemno na oknach nawet. Obcięłam do zjedzenia i przesadziłam korzonki - teraz sprawdzam czy wyrośnie nowa :D

A to nie jest roślina jednoroczna? :roll:
Tak, na pewno chciałabym posadzić stewię - w zeszłym roku miałam 5 krzaczków to w tym posadzę może dwa razy tyle :P
Tylko że teraz TZ będzie na dość długim urlopie a sadzonki ziół kupował we Wro, tu na miejscu nie ma gdzie kupić... Ciekawe czy pod koniec maja jeszcze będą mieli :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto kwi 30, 2013 11:30 Re: Broszka & Company

Kup nasiona.

felin

Post » Wto kwi 30, 2013 11:49 Re: Broszka & Company

Myślałam o tym ale na wysiew nasion już raczej za późno bo teraz trzeba już podrośnięte sadzonki wysadzać do gruntu. A zanim gdzieś nasiona znajdę i kupię (w necie) i zanim przyjdą bo sfinalizować będzie można pewnie dopiero po weekendzie - minie kolejne prawie dwa tyg...
Prosiłam TZta już od jakiegoś czasu żeby podjechał kupić ale nie miał czasu wyrwać się z pracy bo przed urlopem ma urwanie głowy :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto kwi 30, 2013 13:05 Re: Broszka & Company

Ja się piszę na przetwory w tym roku, Broszeczko, pamiętaj o mnie ;)

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Wto kwi 30, 2013 13:38 Re: Broszka & Company

brązowobiali pisze:Ja się piszę na przetwory w tym roku, Broszeczko, pamiętaj o mnie ;)

Jasne, będę pamiętać - na pewno znów narobię mnóstwo słoików :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto kwi 30, 2013 13:52 Re: Broszka & Company

Świetnie :D

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Wto kwi 30, 2013 15:09 Re: Broszka & Company

Chyba jednoroczna jest stewia - lenistwo mnie powstrzymuje przed przed googlaniem... ale chciałam zobaczyc 'co z niej wyrośnie'.
Myślę, że sadzonki będą jeszcze długo. W tamtym roku dostałam chyba w lecie...
A nie będzie TŻ/ razem gdzieś we Wro np, w czasie urlopowym?

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]