Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 04, 2013 17:32 Re: Noworoczna norka u Alienorka

No, pewnie i warto spróbować... :D , ale ja ostatnio w Katowicach byłam ... ho, ho... nie pamietam kiedy :roll:
Malowane ręce [i nogi] widziałam w Indii, ale nigdy nie było to takie bogate malowanie , nawet na ślubie. Pewnie jednak rzeczy się zmieniają wraz z modą, okolicznościami i miejscem.
Już kiedyś gdzieś tu polecałam żarcie w krakowskim 'Bombaju' . Ono tam jest najautentyczniejsze w porównaniu do oryginalnego. Co nie znaczy, że gdzie indziej nie jest - nie wszędzie jadłam. Ja jestem wege wiec ten katowicki bar mało dla mnie mialby dań. W krakowskim w ogóle nie pamiętam, żeby było mięso, pewnie jest w karcie, bo w końcu Hindusi mięso jedzą, ale tak jak i na miejscu - jest to 10% całego menu. Tajskiej kuchni nie znam zupełnie. Warto też - jak się ma dojście - spróbować kuchni Krysznowców, w wiekszości gotują oryginalnie po indyjsku, jednak ich potrawy nie są tak pikantne.

Czekam na zdjęcie!!!
Może czujesz sie już troszkę lepiej... :roll: ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sty 04, 2013 17:50 Re: Noworoczna norka u Alienorka

:ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt sty 04, 2013 17:53 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Życzę zdrówka i też czekam na fotki :ok:

mamaGiny pisze:Alienor - jak przezyłaś alarm bombowy ?

Jaki alarm bombowy? 8O
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt sty 04, 2013 18:47 Re: Noworoczna norka u Alienorka

W Altusie (budynku gdzie pracuję) był alarm bombowy. Jakie szczęście, że dziś mnie dziś tam nie było :D . Chorowanie jak widzę ma całkiem sporo plusów.
A w Hurry Curry mają też kilka innych dań dla wege, pojawiających się czasami (pisują o tym na swoim FB). Ale ty ryb też nie jadasz? Bo tajskie curry rybne jest podobno super pyszne - ale jako że kuchnia tajska jest maksymalnie ostra a ich kucharz z Singapuru gotuje nie szczędząc przypraw, zbyt się boję.

Co do mojego samopoczucia to nie mówmy o rzeczach przykrych i godnych zapomnienia. Ciekawe czy dziś pośpię. Przez pół dnia udało mi się zdrzemnąć na chwilę, bo mnie wciąż kaszel budził.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sty 04, 2013 18:54 Re: Noworoczna norka u Alienorka

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt sty 04, 2013 19:40 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Dorota - pewnie się potrafisz wczuć w samopoczucie Alienor, co ? :mrgreen: [to jest życzliwy uśmiech..]
A swoją droga , jakim cudem ja nie jestem bez przerwy chora, skoro mi jest bez przerwy zimno??

Spróbuj tej tajskiej - opowiesz [jak już przełkniesz]. W indyjskich knajpach i samych Indiach, zawsze można negocjować ostrość z kucharzem - w końcu prawie wszystko jest przygotowywane na świeżo , na zamówienie.
Ryb nie jem. Też. W końcu zwierze , nie?

Za dobra noc :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt sty 04, 2013 20:18 Re: Noworoczna norka u Alienorka

No to tak.
Na spacer to ja mogę łazić po moim mieście gdzie chcę i kiedy chcę. Dla mnie jest bezpieczne z różnych przyczyn. Więc bez obaw. Ale dziękuję za troskę to bardzo miłe.
Alienor ja nie gniewam się, nie Ty mnie powiedzmy "zdenerwowałaś", nie masz za co przepraszać. Nerwy mi poruszyła rzeczona panna i jej "wybitna inteligencja" a nastepnie arogancja. Zresztą parę innych jej "przymiotów" też.
Tutaj była przerwa w pisaniu bo najpierw Myszka miała swoje zachcianki a nastepnie psiaki pokazały zegar wymownie, więc spacerek był. Widzę, że w tzw. miedzyczasie wyjasniła się kwestia alarmu i rozwinął temat gotowania (mniam lubię jedzonko).
Kuchnia kriszna taktaktaktaktak mniami, wietnamska taaaaaaak mniam, chińska bleeeeee, taiska czasami.
Szkoda, że do Katowic mam przez całą Polskę bo luuuubię dobre jedzonko. Z resztą byłam w tym mieście 3 razy, 2 na koncertach i raz zgłosić na policji oszustwo gdy próbowałam kupić samochód i kurcze akurat w tym czasie w całej Polsce był tak jaki chciałam tylko w Katowicach. Okazało się, że to kant.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt sty 04, 2013 20:56 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Tu Mała Alienorowa :D
Wywiady part 1

Dziś zapraszam na wywiad z kotem. Wywiad prowadzić będzie Ciel
Ciel podchodzi do Kotori
-Proszę, pani, proszę pani!!!
-Tak?
- Kotori uraczyła go jednym ze swoich strasznych min
-A pani jak się tu znalazła?
-To nie twój interes, ale tu masz plamkę
-Kotori zlizała brud z futra najmniejszego z gromady-No, teraz jesteś wreszcie czysty. Teraz idź już, bo muszę się umyć, żeby jak pani przyjdzie nie być w takim złym stanie. Jeszcze nie poszedłeś?!- i zdzieliła go łapą.
Ciel niezrażony podążył dalej. Następną spotkał Julkę, która akurat zabijała kotka whiskasowego.
-Hej Jula! Powiedz mi, bo dzisiaj prowadzę taki mały wywiadzik dla naszych fanów i tych co nas mogą zabrać do domu. Co lubisz najbardziej?- Julinka zastanawia się przez chwilę
-Najbardziej lubię się miziać z dużymi, oni tak dobrze drapiąąą za uszkiem- Rozmarzyła się-Ale uwielbiam, jak to mówią te dziwne duże, "aportować", a przecież ja jakimś psem nie jestem. Jak oni mogą w ogóle tak myśleć?- i odeszła z fochem na pysiu, lecz zaraz zapomniała o tym i pobiegła dalej zabijać kotka.
-To chyba przez tą chorobę co kiedyś przeszła- mruknął do siebie pod nosem
Teraz Ciel obrał na cel Franie. Gdy tylko podbiegł do niej syknęła:
- Idź sobie. Nie zajmuję się jakimiś bachorami. To nie praca dla mnie.- i położyła się na łóżku na kołderce, a już po chwili spała. Ciel już zdążył się przyzwyczaić do jej wywyższania się ponad wszystkich. Ale i tak wszyscy wiedzieli, że zdarza jej się płakać kiedy spała i najczęściej wtedy jedna z dużych przychodzi i ją przytula. "Dlatego Kocham spać kolo tej zołzy" pomyślał i podreptał w poszukiwaniu Justina.
Jako, że Justin to taki chudy spryciarz to zajęło mu to trochę czasu.Gdy wreszcie go znalazł położył się koło niego.
-Wujku Jus...- maluch nie zdążył dokończyć, bo czarny kot zaczął go myć.
-Wujku, ale ja jestem już czysty!!!-Krzyczał przerażony drapiąc-Ja chce Ci tylko zadać pytanie?
Pytanie?-Justin zamarł zaciekawiony_ Jakie pytanie?
-Chciałem Cię zapytać jaki tak naprawdę jesteś. Tak często uciekasz przed tymi dużymi, ale wiele razy widziałem jak przychodzisz się głaskać, to jak to jest lubisz to czy nie?-Wzburzony Justin zerwał się na równe nogi
- Oczywiście, że nie. JA jestem DZIKIM kotem i tylko czasami muszę się podlizać.
Ciel nie uwierzył w żadne słowo wujka, ponieważ ten się zarumienił i jak najprędzej uciekł, krzycząc przez ramie, że śpieszno mu do kuwety.
Jednak zmęczony Ciel, po dobrze wykonanej robocie nie miał już sił by dalej prowadzić wywiad z tymi za drzwiami, i położył się spać, z błogim uśmieszkiem na twarzy.
C.D.N
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt sty 04, 2013 21:23 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Kinnia
Dla mnie jest bezpieczne z różnych przyczyn.

Jesteś gliną, masz psa olbrzyma/dwa psy../ rewolwer/czarny pas... ??

Alienorku - ślicznie opowiedziane . Ale idź spać.Chyba, ze Cielutek tak sam z siebie... :wink:

Obrazek

morelowa

Post » Pt sty 04, 2013 21:36 Re: Noworoczna norka u Alienorka

:D nie nie jestem gliną, tak mam dwa psy ..... rasy mix, nie, nie nie mam czarnego pasa. Mam dziwny nieco zawód, który daje takie "skutki uboczne". Ale tam. Grunt, że mogę pozwolić sobie na takie "ekstrawagancje" aby nie zwariować.
Fajne opowiadanki.
Zdrówka życzę Alienor.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt sty 04, 2013 21:53 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Dzięki, wracam spać. Opowiadanie (jak zaznaczyła na początku) popełniła młoda - ja w tem czasie odpływałam przy Rukii a nawet czasem przy Fuksie.Wezwała mnie tylko do sprawdzenia co i jak tuż przed wysłaniem (znaczy orty bo mimo że dużo czyta jej ortografia leży i kwiczy). Na mnie Olbas Oil tak działa - że sobie słodko i delikatnie odpływam. A Młoda cieszy się że się podobało :D . A ja zdycham ciutkę, ale przynajmniej katar zaczął spływać gdzie powinien i jedna strona gardła jakby mniej boli przy łykaniu. Pa :mrgreen:

Alienor

Post » Sob sty 05, 2013 8:21 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Mała Alienorowa zdolna jest :ok:
Tak nawet pomyślałam - bo wieczorem myślę bardzo pomału - jak już wysłałam i nie chciało mi sie odkręcać. Ogólnie z relacji wychodzi, że dziecko to masz fajne :D

Obrazek

morelowa

Post » Sob sty 05, 2013 8:25 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Kinnia - czuję się zaintrygowana :mrgreen: Może jakiś konkurs , kto zgadnie co robi Kinnia? W nagrodę .......KOTEEEEEK!!!

Obrazek

morelowa

Post » Sob sty 05, 2013 9:04 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Biorąc pod uwagę że Kinnia ma kotki do wydania, na których ogłoszenia odzew jest taki sobie - na pewno się ucieszy :ok: :ok:

Alienor

Post » Sob sty 05, 2013 14:16 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Super opowiadanko :ok: :ok: :ok:
Cielutek rośnie na roztropnego chłopczyka :love:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

[poprzednia][następna]