Kita i świat wg Kity:) Zapraszamy:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 27, 2011 18:23 Re: Kita i świat wg Kity:) Zapraszamy:)

Myszolandia pisze:Asiu,ja mam takie same myśli co Ty na widok kociaków szukających domów :(
I sama też dac domu już nie mogę,więc to nieraz bardziej mnie dobija :(

Obrazek

Obrazek

Cześć Mysiu, jak zwykle prezentujesz się zjawiskowo :1luvu:

Przykre to jest, codziennie o tym myślę i czasami to aż psychika siada, a najtrudniej jest zimą, bo wtedy takim kociakom jest dużo trudniej znaleźć schronienie i pożywienie.
Na wspomnianych działkach latem i wiosną zawsze ktoś jest i ludzie dokarmiają koty, ale zimą zapominają o tym fakcie. My jeździmy tam, ale ile można zawieźć jedzenia żeby im starczyło do następnego przyjazdu, a odległość to ok 30 km od naszego stałego miejsca zamieszkania i zwyczajnie biorąc pod uwagę odległość, chodzenie do pracy i niestety koszty :oops: :oops: :oops: to jesteśmy w stanie być tam 2 razy na tydzień :( Zostawiam zapas karmy i daję też coś surowego do jedzenia, żeby było pożywnie i treściwie, ale to i tak mało.
Dobrze, że jest to forum i są tacy ludzie, którzy rozumieją codzienne rozterki takich osób jak ja :lol:
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Nie lis 27, 2011 18:31 Re: Kita i świat wg Kity:) Zapraszamy:)

vailet pisze:Kita ja zadymiara? 8) no co Ty :mrgreen: przecież dali mi na imię Bejbi.Ogólnie już teraz jestem grzeczniejsza i czasem coś mi odbije.Raz na jakiś czas :mrgreen: 1 grudnia skończę rok i już jestem dorosła,a wcale nie chcę bo miałam coś co mówią na to ruja i 8 dni się darłam.

Ja już nie mam rui, ale jak miałam to się nie darłam, tylko byłam potulna jak baranek :oops: co do mnie aż nie pasowało :roll:

A Bejbi będzie wysterylizowana? Czy z powodu jej problemów zdrowotnych odkładasz to w czasie?

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Nie lis 27, 2011 18:40 Re: Kita i świat wg Kity:) Zapraszamy:)

Właśnie jakiś czas temu wsadziłam głowę do worka, w którym była puszka po rybie i Duzi dopiero teraz to odkryli, bo głowa mi śmierdzi rybą :roll: :oops:
Kita

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Nie lis 27, 2011 18:57 Re: Kita i świat wg Kity:) Zapraszamy:)

zwierzak08 pisze:
Myszolandia pisze:Asiu,ja mam takie same myśli co Ty na widok kociaków szukających domów :(

Obrazek

Obrazek

Przykre to jest, codziennie o tym myślę i czasami to aż psychika siada, a najtrudniej jest zimą, bo wtedy takim kociakom jest dużo trudniej znaleźć schronienie i pożywienie.
Na wspomnianych działkach latem i wiosną zawsze ktoś jest i ludzie dokarmiają koty, ale zimą zapominają o tym fakcie. My jeździmy tam, ale ile można zawieźć jedzenia żeby im starczyło do następnego przyjazdu, a odległość to ok 30 km od naszego stałego miejsca zamieszkania i zwyczajnie biorąc pod uwagę odległość, chodzenie do pracy i niestety koszty :oops: :oops: :oops: to jesteśmy w stanie być tam 2 razy na tydzień :( Zostawiam zapas karmy i daję też coś surowego do jedzenia, żeby było pożywnie i treściwie, ale to i tak mało.
Dobrze, że jest to forum i są tacy ludzie, którzy rozumieją codzienne rozterki takich osób jak ja :lol:

też mam takie rozterki ducha, spotykając się co chwilę z kolejnym kocim nieszczęściem :cry:
a jest tego coraz więcej i więcej i nawet gdybyśmy miały w domu po 90 kotów...
to przybywały by następne :cry:
jaka ja byłam naiwna logując się po raz pierwszy na Forum bo chciałam pomóc jakieś biedzie...
i nagle znalazłam ich setki a tylu nie mogłam pomóc...
Myszolandia pewnie pamięta moje początki na Forum i pierwszą miłość do koteczki...
której i tak nie dostałam i późniejsze perypetie z białym misiem ze schroniska...
owszem, nalazłam tu wielu przyjaciół ale też wylałam wiele łez nad losem biednych kotów...
też bym chciała czytać wątki wybiórczo ale niestety tak nie potrafię :cry:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Nie lis 27, 2011 19:03 Re: Kita i świat wg Kity:) Zapraszamy:)

zwierzak08 pisze:
vailet pisze:Kita ja zadymiara? 8) no co Ty :mrgreen: przecież dali mi na imię Bejbi.Ogólnie już teraz jestem grzeczniejsza i czasem coś mi odbije.Raz na jakiś czas :mrgreen: 1 grudnia skończę rok i już jestem dorosła,a wcale nie chcę bo miałam coś co mówią na to ruja i 8 dni się darłam.

Ja już nie mam rui, ale jak miałam to się nie darłam, tylko byłam potulna jak baranek :oops: co do mnie aż nie pasowało :roll:

A Bejbi będzie wysterylizowana? Czy z powodu jej problemów zdrowotnych odkładasz to w czasie?

No właśnie odkładam bo ciągle coś ma.Teraz na nosku i w uszach drapie się,antybiotyk nie zadziałał na tego paciorkowca,grzyba nie ma.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie lis 27, 2011 19:05 Re: Kita i świat wg Kity:) Zapraszamy:)

puszatek pisze:
zwierzak08 pisze:

Obrazek

Obrazek

też mam takie rozterki ducha, spotykając się co chwilę z kolejnym kocim nieszczęściem :cry:
a jest tego coraz więcej i więcej i nawet gdybyśmy miały w domu po 90 kotów...
to przybywały by następne :cry:
jaka ja byłam naiwna logując się po raz pierwszy na Forum bo chciałam pomóc jakieś biedzie...
i nagle znalazłam ich setki a tylu nie mogłam pomóc...
Myszolandia pewnie pamięta moje początki na Forum i pierwszą miłość do koteczki...
której i tak nie dostałam i późniejsze perypetie z białym misiem ze schroniska...
owszem, nalazłam tu wielu przyjaciół ale też wylałam wiele łez nad losem biednych kotów...
też bym chciała czytać wątki wybiórczo ale niestety tak nie potrafię :cry:

:( :( :( na dogomanię wcale nie wchodzę, a tam jest też dużo psów potrzebujących wsparcia i pomocy.

Niestety codziennie pojawia się jakiś nowy wątek na forum a tym samym nowa kocia bieda potrzebująca pomocy :cry: :cry: :cry:

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Nie lis 27, 2011 19:12 Re: Kita i świat wg Kity:) Zapraszamy:)

też nie wchodzę :cry: bo całe życie miałam w domu psa...
posrane to życie :twisted:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Nie lis 27, 2011 19:29 Re: Kita i świat wg Kity:) Zapraszamy:)

puszatek pisze:też nie wchodzę :cry: bo całe życie miałam w domu psa...
posrane to życie :twisted:

żebyś wiedziała, posrane jak nic, nie ma sprawiedliwości, bo najsłabszym zawsze najbardziej się obrywa, a do tego człowiek rości sobie prawo do wszystkiego :evil:

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Nie lis 27, 2011 19:40 Re: Kita i świat wg Kity:) Zapraszamy:)

Dobranoc Wszystkim :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Miłego początku tygodnia :lol:

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Post » Nie lis 27, 2011 19:48 Re: Kita i świat wg Kity:) Zapraszamy:)

zwierzak08 pisze:Dobranoc Wszystkim :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Miłego początku tygodnia :lol:

Wzajemnie i dobranoc :kotek: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lis 27, 2011 20:15 Re: Kita i świat wg Kity:) Zapraszamy:)

czarnidelka charakterne? Znam osobiscie jednego badz co badz calkiem przystojnego kocurra, krowka, ktory jest bardzo charakterny. :strach: Wiec mysle, ze to nie zalezy od umaszczenia.

Na DT to ja sie nie nadaje psychicznie, ale wciaz pozostaje tylko w kwestii marzen, by dac jakiemus kiciusiowi DS :cry: ech... tyle bied dookola, a ja nie moge nic zrobic :cry:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lis 27, 2011 20:37 Re: Kita i świat wg Kity:) Zapraszamy:)

Kociara82 pisze:czarnidelka charakterne? Znam osobiscie jednego badz co badz calkiem przystojnego kocurra, krowka, ktory jest bardzo charakterny. :strach: Wiec mysle, ze to nie zalezy od umaszczenia.

Na DT to ja sie nie nadaje psychicznie, ale wciaz pozostaje tylko w kwestii marzen, by dac jakiemus kiciusiowi DS :cry: ech... tyle bied dookola, a ja nie moge nic zrobic :cry:

Mój pierwszy kocur był biało czarny i był ideałem.Potem czarna kotka z krawatką i cała czarna były kochane i nie niszczyły.O tri to mówią że zazwyczaj są charakterne :twisted:Miałam jedną tri,ale dużo rudego nie miała to po sterylce przestała nas gryźć i drapać,a półperska Bejbi to ma też coś i z persa i dachowca.Gdyby była persem to pewnie nie niszczyłaby tak :twisted:
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lis 27, 2011 21:16 Re: Kita i świat wg Kity:) Zapraszamy:)

moja mama miała koleżanke która miała kotke perska i jej syna - i jak ktoregoś zamknięto w łazience to potem miała wymazaną kosmetykami, a koty jechały perfumami - taki rozpizdziaj robiły :ryk:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie lis 27, 2011 23:32 Re: Kita i świat wg Kity:) Zapraszamy:)

Karolek(ona) pisze:moja mama miała koleżanke która miała kotke perska i jej syna - i jak ktoregoś zamknięto w łazience to potem miała wymazaną kosmetykami, a koty jechały perfumami - taki rozpizdziaj robiły :ryk:

Karola bo była zamknięta i młody to co miały robić :mrgreen:Ogólnie persy to...chodzi mi o te całkiem płaskie to takie kukiełki misie co nic bez człowieka nie zrobią.Oglądałam filmik jakiejś hodowli i one bawić piórkiem się nie potrafiły :lol:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon lis 28, 2011 10:39 Re: Kita i świat wg Kity:) Zapraszamy:)

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

[poprzednia][następna]