Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ewkaa pisze:a czemu az godzine? u nie kroplowka Frygi trwa max. 30 min i to razem z przygotowaniami
mów mi Fatum pisze:Czasem jak kot protestuje to można go popukać w czółko. Lekko ale z dużą częstotliwością. Mojej kotce się włącza agresor przy pobieraniu krwi, a podczas "wypłaszczania" czoła mogłam z nią zrobić wszystko
ewkaa pisze:Fryga jest dziwnym kotem![]()
Kroplowka nie jest taka straszna, napisze jak wroce ze spaceru z Fenrisem, bo mi na komorce malo wygodnie i raczki marzna
edit: brrr no już jestemMisiek mnie wykończy
![]()
![]()
Genralnie to ja nie umiem Frygdze podać kroplówki jednoosobowowiem, zę np. Mysza podawała sam swojemu kotu,a le nie wiem jak ona to robi, Frygdze jednoosobowo można podac kroplówkę u weta - w domu ona jest u siebie i trochę protestuje
![]()
My ja sadzamy w wyłożonej kocykiem/podusią połówce transportera a nie na koloanach - wygodniej ją przytrzymać i mama trzyma, a ja się wkuwam i tyle - a potem się kotka głaszcza i trzyma i mówiczasem trzeba lekko pomasować, na początku żeby sie rozluźniłą, bo F potrafi tak się "zacisnąć", ze kroplówka w pełni otwarta nie leci
![]()
Generalnie jak kiedyś dostawałą serię kroplówek co drugi dzień to znosiło je lepiej - teraz jak dostaje raz na akiś czas to trochę marudziale do przeżycia, bo już takiemu F to nie wiem jak bym kroplówkę podała - już z zastrzykami było cieżko
, kroplówkę miał raz, ale u weta i mam nadizję, że nigdy się nie dowiem jak to w jego przypadku w domu wygląda
A no i ja obowiązkowo robię kroplówkę przed porą posiłku - dzięki temu kotek sie potem nie zaszywa i nie chowa tylko leci do kuchni
dalia pisze:prawdopodobnie dożylna - one długo schodzą - min 1,5 godz.
jak wygląda kreatynina w badaniach? robiliście usg nerek?
przekroczenie mocznika nie jest duże
spróbuj podawać Lunie tylko mokra karmę - nie pamiętam czy chętnie je
powinno pomóc w zbiciu mocznika
a wetka durna jakiaś - mogła wypisać zlecenie i kroplówkę na Mieszka by podali
wiolka06 pisze:Najlepiej zamknij podczas podawania kroplówki w koszyku.Ja tak robiłam,tylko ciągle kontrolowałam co kicia robi.Na rękach na pewno nie usiedzi tyle czasu.Kciuki za Luneczkę![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bajera i 80 gości