myshka pisze: Wszystkie Ciotki które mogą i chcą dorzucić się do zbiórki na puszki Felixa dla Zajonca i Kotów Zdrojowych proszę o PW
Najlepiej zamówić maksymalną ilość wysyłaną jedną przesyłką - 72 szt ...
Myshko, bardzo Ci dziękuję za kolejną taką inicjatywę.
Tydzień temu dotarła też druga tura suchej karmy (10 kg Sanabelle) zakupionej przez Ciebie dzięki wpłacie Yanachaski - jeszcze raz ogromnie Wam obu dziękuję
A puszki... Koty właśnie kończą konsumować ostatnie z poprzedniego zamówienia. Nadchodzi zima, więc wszystkim apetyty niezwykle dopisują, a do karmników zgłasza się coraz więcej chętnych na regularne posiłki.
Po wpływem nagłych sytuacji powstają też prowizoryczne karmniki - na przykład wczoraj w nocy wylądował na moim oknie kocurek - bardzo wystraszony i bardzo głodny:
Dziś odwiedził mnie znowu, już za dnia:
A gdy karmiąc go, wychyliłam się...:
Nie ośmielił się wejść, ale był tak zainteresowany, że wkrótce pewnie też zobaczę go za szybą. Dobrze chociaż, że inny czarnulek, który wcześniej również lądował na moim oknie, zaprzestał tego procederu i posila się teraz wyłącznie w przyblokowej stołówce naziemnej.
Oprócz niego pod blokiem regularnie karmię Centusia i biało-czarnego Pocztusia, a później skrycie dochodzą jeszcze dziczki.
W Zdroju w czterech miejscach czeka na mnie co noc 10 rezydentów plus przemykające dziczki.
W mieszkaniu dziesiątka...
Wasza pomoc jest dla mnie nieoceniona. Dziękuję za nią.
A u Zajonczka bez zmian. Czekamy na odpowiedź dr Gawora.
---