Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX-apelka i nereczki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 28, 2024 23:23 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX -kićnapink

Jeśli mogę to też się dołączę,ja też nie balkoninguje bo tak jak trikotum nie mam balkonu.Ale za to leżę na parapecie a słoneczko mnie grzeje i to jest superowe!!!Micia.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Czw lut 29, 2024 2:33 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX -kićnapink

O tak, Miciu, lezenie na słoneczku jest super, niestety u nas jest mało słoneczka, tylko rano, bo potem sie chowa. A przed oknem mamy wielkie drzewo :wink:
Sabcia mało słoneczna
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lut 29, 2024 10:42 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX -kićnapink

jolabuk5 pisze:O tak, Miciu, lezenie na słoneczku jest super, niestety u nas jest mało słoneczka, tylko rano, bo potem sie chowa. A przed oknem mamy wielkie drzewo :wink:
Sabcia mało słoneczna

Sabciu to musisz przyjechać do mnie,ja mam okna od południa i właśnie teraz wyszło słoneczko zza chmury.A drzewa to Ci zazdroszczę,bo na pewno tam są ptaszki które możesz obserwować :1luvu:

Silverblue

Post » Czw lut 29, 2024 12:28 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX -kićnapink

W poprzednim mieszkaniu mialam dużą loggię osiatkowaną i z drapakiem i domkami. Koty lubiły tam siedzieć i się wietrzyć, niektóre nawet usilowały zimą ;)

Teraz mam osiatkowane drzwi donikąd i musi kotom wystarczyć parapetowanie... Na dodatek muszą sie wymieniać, bo we trzy tak bardzo blisko to one nie chcą siedzieć ;)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw lut 29, 2024 12:33 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX -kićnapink

Może się nasłuchały że dystans ma być 1,5 metra zachowany :D Micia to nawet by miała problem w jednym pokoju z innym kotem przebywać.A taka loggia to fajna sprawa jest,a te drzwi donikąd to czekają na dobudowanie czegoś czy raczej tak już zostanie?

Silverblue

Post » Czw lut 29, 2024 13:59 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX -kićnapink

Silverblue pisze:Może się nasłuchały że dystans ma być 1,5 metra zachowany :D Micia to nawet by miała problem w jednym pokoju z innym kotem przebywać.A taka loggia to fajna sprawa jest,a te drzwi donikąd to czekają na dobudowanie czegoś czy raczej tak już zostanie?

Zostanie. Tam jest kratka. Po prostu zamiast okna mam drzwi balkonowe, co zresztą zadecydowało o kupnie tego mieszkania, bo jak kupowałam to za owymi wielkimi oknami był ogród i ganiały po nim psy.
Odkąd wybudowali tam blok, okna sa zaklejone, tylko na dole jest okienko dla kotow...

zuza

Post » Czw lut 29, 2024 14:13 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX -kićnapink

Silverblue pisze:
jolabuk5 pisze:O tak, Miciu, lezenie na słoneczku jest super, niestety u nas jest mało słoneczka, tylko rano, bo potem sie chowa. A przed oknem mamy wielkie drzewo :wink:
Sabcia mało słoneczna

Sabciu to musisz przyjechać do mnie,ja mam okna od południa i właśnie teraz wyszło słoneczko zza chmury.A drzewa to Ci zazdroszczę,bo na pewno tam są ptaszki które możesz obserwować :1luvu:

Dziękuję, Miciu! Chętnie bym przyjechała, lubię słoneczko :1luvu:
A po drzewie to głównie gołębie latają, czasem sroki. Ale na nasz balkon nie przylatują, bo u nas jest siatka :D
Sabcia informująca
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw lut 29, 2024 17:56 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX -kićnapink

Micia biedactwo. Plażing parapapetowy jezd fajmny, ale bałkonowanie jeszcze fajmniejsze. Możmna złapnąć jakowegoś bzykacza i poleżeć w pachniących tymniankach.
Sabcia. U mnie też są latacze chociaż drzewko mamy daleko. Mamy dużo lataczów.
Może zrobiamy kiedyś koci wieczór na moim bałkonu? Ino ZDuża musi zrozumnąć że już nie jezdę chorutka, bo nie chce dalej otwierać bałkonu. Dzisiaj na chwilkę otwarła, coby podlać lupczyku i ja szypciutko mykłam na bałkonu, a ta @ wredmna mię zagoniła spowrotę do domciu :evil:
Książniczka Ofelja
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw lut 29, 2024 17:58 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX -kićnapink

zuza pisze:W poprzednim mieszkaniu mialam dużą loggię osiatkowaną i z drapakiem i domkami. Koty lubiły tam siedzieć i się wietrzyć, niektóre nawet usilowały zimą ;)

Teraz mam osiatkowane drzwi donikąd i musi kotom wystarczyć parapetowanie... Na dodatek muszą sie wymieniać, bo we trzy tak bardzo blisko to one nie chcą siedzieć ;)

Ciocia zuza! To okropeczne! Miałaś wielkiego bałkonu i już go nie masz? :strach: :evil: No jak możmna się pozbawić bałkonu, ja nie rozumię! Czeba było się przeprowadzić razem z bałkonem! Kotki by miały gdzie bałkonować i wietrzyć futerka.
Książniczka Ofelja zdumiona-i-oburzona
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw lut 29, 2024 18:28 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX -kićnapink

MB&Ofelia pisze:Micia biedactwo. Plażing parapapetowy jezd fajmny, ale bałkonowanie jeszcze fajmniejsze. Możmna złapnąć jakowegoś bzykacza i poleżeć w pachniących tymniankach.
Sabcia. U mnie też są latacze chociaż drzewko mamy daleko. Mamy dużo lataczów.
Może zrobiamy kiedyś koci wieczór na moim bałkonu? Ino ZDuża musi zrozumnąć że już nie jezdę chorutka, bo nie chce dalej otwierać bałkonu. Dzisiaj na chwilkę otwarła, coby podlać lupczyku i ja szypciutko mykłam na bałkonu, a ta @ wredmna mię zagoniła spowrotę do domciu :evil:
Książniczka Ofelja

Impreza na balkonie byłaby super, Ofelko! A mnie Duża dziś kilka razy zganiała z balkonu, bo otworzyla, żeby wywietrzyć pokoj, a ja poszlam wietrzyc futerko :) Jest juz calkiem ciepło, ale Duża uważa, że jednak za zimno i mnie przegoniła (kilka razy, bo uparcie wracałam :wink: ). Juz niedługo zacznie się sezon balkonowy! :1luvu:
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw lut 29, 2024 18:30 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX -kićnapink

jolabuk5 pisze:A my nie balkoningujemy, bo Duza nie chce balkonu otworzyć, mówi, ze się przeziębimy, bo za zimno,
Sabcia

Mądra Duża.
A moja jest gupia i czasem balkoninguje

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lut 29, 2024 18:38 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX -kićnapink

Oby Ofelia nie zrobiła mi tak:

Obrazek

:wink:
Duża
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw lut 29, 2024 18:40 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX -kićnapink

MB&Ofelia pisze:Oby Ofelia nie zrobiła mi tak:

Obrazek

:wink:
Duża

Oj, ta minka kocia... :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw lut 29, 2024 21:20 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX -kićnapink

Ja bardzo chcę iść na imprezę balkonową u Ofelii a na drugi dzień na piknik do Felka.Przyniose przysmaczki i orzeszka do zabawy :kotek: Micia.

Silverblue

Post » Czw lut 29, 2024 22:09 Re: Księżniczka Ofelia i Mała czarna Carmen IX -kićnapink

MB&Ofelia pisze:
zuza pisze:W poprzednim mieszkaniu mialam dużą loggię osiatkowaną i z drapakiem i domkami. Koty lubiły tam siedzieć i się wietrzyć, niektóre nawet usilowały zimą ;)

Ciocia zuza! To okropeczne! Miałaś wielkiego bałkonu i już go nie masz? :strach: :evil: No jak możmna się pozbawić bałkonu, ja nie rozumię! Czeba było się przeprowadzić razem z bałkonem! Kotki by miały gdzie bałkonować i wietrzyć futerka.
Książniczka Ofelja zdumiona-i-oburzona

Nooo. I na dodatek mieszkanie mniejsze :(

zuza

[poprzednia][następna]