WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 11, 2014 23:24 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- kto wytresuje Amelkę

Takie ogony popieramy!

A żółtko to ja daję wprost do dzioba, sparzam jajko, dodaję 5 kropel Kerabolu i wrzucam w paszczę. Połykają z zaskoczenia:)
Idziemy spać , pojemy jeszcze w ramach dbania o futra.
Najbardziej dba Fio.
Je cały dzień.
Albo śpi.
Bujne życie kota perskiego...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto mar 11, 2014 23:26 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- kto wytresuje Amelkę

Dobrej nocy :)
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Wto mar 11, 2014 23:34 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- kto wytresuje Amelkę

Kotkins, przysięgam, że kroplówki podskórne nie są bolesne dla kota. Na sobie nie próbowałam, ale od miesiecy obserwuję trzy kotki, którym podawane są kropówki podskórne i zapewniam Cię, że jedyny dyskomfort jaki dostrzegam polega na tym, że muszą trochę poleżeć spokojnie, a dwie z nich są dość ruchliwe. Ale ruchliwość persów nie jest chyba zbyt wielka (chociaż się nie znam na tym).
Najważniejszy jest spokój i opanowanie podającego, pora taka, by kot nie był akurat rozbawiony, dużo głasków - wszystko co pomaga w "wyciszeniu" pacjenta. Tak, by te 5 - 10 minut zechciał poleżeć w jednym miejscu. I tyle.
Oczywiście nie wypowiadam się w ogóle na temat kroplówek dożylnych, wyższości jednych nad drugimi, czy na odwrót - bo na tym też się nie znam.

mateosia

Od: Nie wrz 11, 2011 18:41

Post » Wto mar 11, 2014 23:54 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- kto wytresuje Amelkę

kotkins pisze:Casica, zapytam o te kroplówki jutro.
Myślę ,że uzyskam rozsądną odpowiedź.
Wzbraniam się, bo nie wierzę ,że to bezbolesne...
Lalek mimo "ponad 300" mocznika jadł i nie miał objawów zatrucia, dlatego tak uważamy.
Zapytam o Lespowet, aczkolwiek nie wiedzę sensu wymuszania diurezy u kota dobrze sikającego.
Czy diuretyk zwiększy filtrację?

Kotkinsie, na kolejnym etapie choroby, koci organizm faktycznie "przyzwyczaja się" do podwyższonego już stale poziomu mocznika. Ale Lal jest na początku drogi, to jeszcze nie ten etap. Warto więc o te nerki zawalczyć, postarać się. Warto za wszelka cenę utrzymywać mocznik w normie, dopóki się da.

Tak, diuretyk zwiększy filtrację.
Ale pamiętaj - lespewet, nie furosemid.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto mar 11, 2014 23:57 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- kto wytresuje Amelkę

Mnie też się wydaje, że to nie boli. Kawa spokojnie je znosiła. Co najwyżej potem czuje ciężar tego płynu, ale to pewnie coś w rodzaju uczucia w żołądku, gdy się wodą opijesz.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro mar 12, 2014 7:56 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- kto wytresuje Amelkę

Kotkins - pokaze Ci zdjecie Leosia, ktory w gabinecie wet sie nawadnial dwoma drogami :) Znaczy kroplowka plynela pod skore, a kot chleptal wode. Nikt go nie trzymal.
To naprawde nie boli (o ile sie nie trafi igla w nerw, no ale to sie zdarza rzadko). Jak kroplowka jest podgrzana to nie ma efektu splywania zimnego po plecach i nawet nie jest nieprzyjemne. No przeszkadza kotu troche jak mus ie ta woda przesunie np w kierunku nogi potem, ale to sie wchlania.

Zdjecie mam na komorce, musze w pracy zrzucic na kompa...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro mar 12, 2014 8:45 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- kto wytresuje Amelkę

Miałam podskórnie podawane preparaty. Max.100 ml jednorazowo. Nie bolało.

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Śro mar 12, 2014 10:23 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- kto wytresuje Amelkę

Obiecany Leos nawadniany do kwadratu :) W tle dr Dominika :)

Obrazek
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro mar 12, 2014 13:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- kto wytresuje Amelkę

Szkoda, że niema zdjęcia Amelki ciekawa jestem jak odrosło jej futerka

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Śro mar 12, 2014 17:29 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- kto wytresuje Amelkę

odezwa do narodu: poszukuje się transportu dla kota z Wrocławia do Warszawy. Może macie jakiś pomysł?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro mar 12, 2014 18:04 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- kto wytresuje Amelkę

Bardzo proszę o wklejenie linka do wątku transportowego - ni diabła nie mogę go znaleźć.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro mar 12, 2014 18:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- kto wytresuje Amelkę

Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro mar 12, 2014 20:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- kto wytresuje Amelkę

Mamy kotka.
Kotek jest biały, nieco większy od Amelki, i -tu Was zaskoczę- jest PERSEM! 8O
I jest kociczką.
Nie jest wysterylizowana, ma JAKIEŚ szczepienia(?) , dredy oraz tasiemca.
Standardzik rzekłabym.
Nie jest to Pyniunia, jej dobre pastwo nie odda. Bo ją kocha Moje Drogie.
Ale i ta dziewuszka potrzebuje pomocy.

Ma już obeicany DT (Koteczekanusi-dzięki), na razie jest w TDT.
TDT jest we Wrocławiu, kot musi do Warszawy.
Prosimy o wsparcie, przepytanie znajomych itd.

Zaraz zakładam wątek.
Ładna bestyjka, może jeszcze dziś będą zdjęcia...

kotkins

Post » Śro mar 12, 2014 20:53 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- kto wytresuje Amelkę

Podaj linka do wątku białej persiczki
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro mar 12, 2014 20:55 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- kto wytresuje Amelkę

Nie mam wątku jeszcze...

kotkins

[poprzednia][następna]