Trójimiennych Kotek Wątek Trzeci Leci :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 02, 2014 21:02 Re: Trójimiennych Kotek Wątek Trzeci Leci :)

chwilowo uciekam Obrazek
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Nie mar 02, 2014 22:30 Re: Trójimiennych Kotek Wątek Trzeci Leci :)

Obrazek

ktoś znajomy korzysta z tego samego zestawu klipartów
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pon mar 03, 2014 13:06 Re: Trójimiennych Kotek Wątek Trzeci Leci :)

Cześć Kuba :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pon mar 03, 2014 16:04 Re: Trójimiennych Kotek Wątek Trzeci Leci :)

Ewa L. pisze:Bo niestety niektórzy ludzie myślą że jak biorą zwierzaka ze schronu to od razu rzuci się z otwartymi łapkami i będzie po nogach lizał z wdzięczności że się go wzięło. :evil: :evil: :evil:
Niestety to tak nie działa - bo w schronie przeważnie są zwierzęta po przejściach, skrzywdzone niestety w większości przez ludzi i to żeby znów zaufać potrzebują czasu. Jeśli po paru dniach, tygodniach zwierzak jeszcze nie jest ufny to znaczy że się nie nadaje. :evil: :evil: :evil: :evil:
I co wtedy najlepiej zrobić????? Oddać bo się nie nadaje, nie spełnia oczekiwań a w ogóle myśleli że będzie inaczej. :evil: :evil: :evil: :evil:

trudno ocenić wirtualnie przyczyny jakimi się kierowali oddając kotki z adopcji. Fakt, adopcja to bardzo poważna decyzja - na dobre i na złe, ale nie wszyscy są tego świadomi. Po prostu przerosły ich obowiązki. Lepiej że wróciły do schronu, a nie zostały wyrzucone. Dlatego należałoby się powstrzymać od tak radykalnych ocen, nie znając sytuacji. Uważam, że takie wypowiedzi często pojawiają się na tym forum. Zastanawiam się w jakim celu? Żeby sobie ulżyć? Dać upust własnym emocjom?
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Pon mar 03, 2014 17:54 Re: Trójimiennych Kotek Wątek Trzeci Leci :)

hutek pisze:trudno ocenić wirtualnie przyczyny jakimi się kierowali oddając kotki z adopcji. Fakt, adopcja to bardzo poważna decyzja - na dobre i na złe, ale nie wszyscy są tego świadomi. Po prostu przerosły ich obowiązki. Lepiej że wróciły do schronu, a nie zostały wyrzucone. Dlatego należałoby się powstrzymać od tak radykalnych ocen, nie znając sytuacji. Uważam, że takie wypowiedzi często pojawiają się na tym forum. Zastanawiam się w jakim celu? Żeby sobie ulżyć? Dać upust własnym emocjom?

tak samo uważam.
Nie oceniajmy surowo ludzi, którzy mieli odwagę przyznać się do porażki i zwrócić zwierzęta bezpiecznie

Zobaczcie - drastyczne i to bardzo
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 280&type=1

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Pon mar 03, 2014 18:03 Re: Trójimiennych Kotek Wątek Trzeci Leci :)

Dobri den:)
Co tu wejdę do Wujka, to czytam "dobranoc", po czym witam się dzieńdobrydniem ,po czym dochodzi do mnie że zapada wieczór . Jakaż pętla czasu mnie tu spotyka :ryk:
Co tam u Fuku i Perełki? (Strasznie mi się podoba imię FUKU :ryk: -ja na Lamara wołam ostatnio DUDU i boję się że już tak zostanie. Nawet mi na to reaguje heheh)
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Od: Sob wrz 07, 2013 9:45

Post » Pon mar 03, 2014 18:08 Re: Trójimiennych Kotek Wątek Trzeci Leci :)

inga.mm pisze:Zobaczcie - drastyczne i to bardzo

załamka
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Pon mar 03, 2014 18:11 Re: Trójimiennych Kotek Wątek Trzeci Leci :)

inga.mm pisze:
hutek pisze:trudno ocenić wirtualnie przyczyny jakimi się kierowali oddając kotki z adopcji. Fakt, adopcja to bardzo poważna decyzja - na dobre i na złe, ale nie wszyscy są tego świadomi. Po prostu przerosły ich obowiązki. Lepiej że wróciły do schronu, a nie zostały wyrzucone. Dlatego należałoby się powstrzymać od tak radykalnych ocen, nie znając sytuacji. Uważam, że takie wypowiedzi często pojawiają się na tym forum. Zastanawiam się w jakim celu? Żeby sobie ulżyć? Dać upust własnym emocjom?

tak samo uważam.
Nie oceniajmy surowo ludzi, którzy mieli odwagę przyznać się do porażki i zwrócić zwierzęta bezpiecznie

Zobaczcie - drastyczne i to bardzo

Nie oceniamy .Komentujemy zaistniałą sytuację .Akurat ci ludzie brali koty po rozmowach z wolnotariuszami.

Ingo , zdjęcia i opis masakryczne .Szacunek wielki dla tych którzy pomogli Dokąd nie będzie w tym kraju wyroków za krzywdzenie zwierząt adekwatnych do wagi wykroczenia tak będzie się niestety działo .Pomijam w tym momencie ludzką znieczulicę .To zupełnie odrębny temat .Do tego temat rzeka ,a ilu ludzi na Forum tyle opinii.
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pon mar 03, 2014 18:13 Re: Trójimiennych Kotek Wątek Trzeci Leci :)

Chryste po co ja odpalałam tego linka, teraz nie mogę uspokoić się bo ryczę . I klnę. K.....a dorwałabym pie.....ca który to zrobił to obdzierałabym żyletką i to tępą przez tydzień i solą posypywała , co za zwyrodnialce są na świecie, przechodzi ludzkie pojęcie... :!:
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Post » Pon mar 03, 2014 18:14 Re: Trójimiennych Kotek Wątek Trzeci Leci :)

hutek pisze:
inga.mm pisze:Zobaczcie - drastyczne i to bardzo

załamka

Najgorsze jest to ,że nawet jeśli złapiesz sprawców w naszym sądownictwie nie ma kary ,która według mnie była by adekwatna do czynu .
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pon mar 03, 2014 18:16 Re: Trójimiennych Kotek Wątek Trzeci Leci :)

Blodka pisze:Chryste po co ja odpalałam tego linka, teraz nie mogę uspokoić się bo ryczę . I klnę. K.....a dorwałabym pie.....ca który to zrobił to obdzierałabym żyletką i to tępą przez tydzień i solą posypywała , co za zwyrodnialce są na świecie, przechodzi ludzkie pojęcie... :!:

Cześć Blodziu , pozdrawiam Hutku.Witaj Ingo. Doby wieczór wszystkim Znajomym .
Przepraszam ,nawet się nie przywitałem :oops:
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pon mar 03, 2014 18:34 Re: Trójimiennych Kotek Wątek Trzeci Leci :)

Wujek Kuba!!! Nic się nie przejmuj, my się z Tobą przeserdecznie witamy :ok:
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc

ObrazekObrazek

Blodka

Post » Pon mar 03, 2014 19:04 Re: Trójimiennych Kotek Wątek Trzeci Leci :)

Cześć Kubuś :D
ja dzionek minął
u mnie jako tako ale bardziej w stronę tako 8)
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pon mar 03, 2014 19:08 Re: Trójimiennych Kotek Wątek Trzeci Leci :)

Jakoś żyję ,ale słabo .Pojadłem .odpoczywam ,jutro od nowa :roll: :roll: :roll: .
Obrazek

kuba.kaczor13

[poprzednia][następna]