Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Miraclle pisze:Biedny koteczek, żył na dworze, a tak dobrze mu w domku![]()
Pewnie miał dom i ktoś go wyrzucił![]()
Jak Tofisia wzięłam z ulicy, a żył na niej przez 3 lata, to pierwsze co poszedł spać do drapaka![]()
Biedne są takie koteczki, a przecież każdy kot bez wyjątku zasługuje na domek![]()
![]()
Miraclle pisze:Też śliczny kocurek![]()
![]()
![]()
![]()
Biedne kotusiena dworze coraz zimniej
Anna61 pisze:Wojtek_Wwa pisze:Przejrzałem cały wątek od początku (zajęło mi to godzinę!) i musiało mi umknąć - który kotek to Feluś?
Feluś to ten chory kotek
Dzisiaj dzwoniłam do lecznicy i kotek jest bardzo nieszczęśliwy bo cały czas siedzi w klatce i nie jest wypuszczany bo zapytałam o to.
Nie jest jeszcze zaszczepiony bo pojawił się grzybek za uchem.
mb pisze:Za Jasia i Felusia![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Anna61 pisze:Dzisiaj miałam dzień w biegu, a mianowicie rano zadzwoniła znajoma że u niej na klatkę przybłąkał się kotek i czy bym nie podjechała zobaczyć i doradzić co z nim zrobić.
Pojechałam zaraz i okazało się, że kotek od wczoraj już chodził po klatce. Kotu dali mleka, jakiego żarcia, a kot wymiotował i miał biegunkę.
Nie można go było tak zostawić i namówiłam znajomą aby zabrać go do lecznicy co też uczyniłyśmy.
Kotek jest łagodny, bo pogłaskałam go bez problemu na korytarzu gdzie spał na szafce. W lecznicy dostał 2 bolesne zastrzyki i nie powinien dzisiaj nic jeść a wieczorem dostanie kleiku ryżowego a jutro dopiero filecika z kurczaka z ryżem jak jeszcze tam będzie.
Potem pojechałam pod bloki skąd jest czarny piękniś z chorą łapką, i razem z tamtą dziewczyną co karmi tamte koty poukładałyśmy słomę w budki które wcześniej były wysprzątane bo tyle było tam lumpów napchane że żaden kot nie miał prawa tam wejść.
A budki były 4, jedna duża drewniana i 3 małe styropianowe.![]()
![]()
W innych budkach które niedawno stawiałyśmy jest w porządku, ścinki polarowe suche są jeszcze i suchutkie.
Chciałam też pokazać że Jaśko jest taki głodny przez tą dietę, że je sam suchebo pańcia jest niewzruszona na jego mrau mrau mrau, daj jeść.
![]()
Ma ogromny apetyt, bo chce jeść co 1,5 -2 godziny, ale widać zmiksowany ryż i suchy intestinal jest mało kaloryczne, coś bez nazwy jaki ma apetyt.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Meteorolog1 i 49 gości