Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany kotek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 15, 2013 22:24 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

To prawda, koty jak z obrazka :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob lis 16, 2013 9:37 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

Cudownie u Was na fotkach :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jasiu królewicz na kolankach :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Fajnie popatrzeć na szczęśliwe kociaki :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Sob lis 16, 2013 17:16 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

Tak oto piękniś wyczaił sobie miejsce do spania :D
Obrazek Obrazek Obrazek

drapak też fajowy :wink:
Obrazek Obrazek

klatka be
Obrazek

i inne kotki, Tusia, Tola, Kola, Misia
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie lis 17, 2013 14:07 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

Biedny koteczek, żył na dworze, a tak dobrze mu w domku :(
Pewnie miał dom i ktoś go wyrzucił :(

Jak Tofisia wzięłam z ulicy, a żył na niej przez 3 lata, to pierwsze co poszedł spać do drapaka :(

Biedne są takie koteczki, a przecież każdy kot bez wyjątku zasługuje na domek :cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Nie lis 17, 2013 15:46 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

Miraclle pisze:Biedny koteczek, żył na dworze, a tak dobrze mu w domku :(
Pewnie miał dom i ktoś go wyrzucił :(

Jak Tofisia wzięłam z ulicy, a żył na niej przez 3 lata, to pierwsze co poszedł spać do drapaka :(

Biedne są takie koteczki, a przecież każdy kot bez wyjątku zasługuje na domek :cry: :cry: :cry:

On był bezdomny od urodzenia bo kocica urodziła 4 małe, ale zostały już tylko 2 :( pod blokami. :(
To braciszek naszego pięknisia, który przebywa pod blokami z matką, kotką niewysterylizowaną.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie lis 17, 2013 20:52 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

Też śliczny kocurek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Biedne kotusie :( na dworze coraz zimniej :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Nie lis 17, 2013 21:37 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

Miraclle pisze:Też śliczny kocurek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Biedne kotusie :( na dworze coraz zimniej :(

No niestety, :( ale najbardziej żal tych najbiedniejszych choćby starszy Feluś w lecznicy którego nikt nie chce. :( viewtopic.php?f=1&t=156187
Anna61 pisze:
Wojtek_Wwa pisze:Przejrzałem cały wątek od początku (zajęło mi to godzinę!) i musiało mi umknąć - który kotek to Feluś?

Feluś to ten chory kotek
chory, rzężący kot, chyba na jedno oko nie widzi, gile zielona u nosa, straszny miziak :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Dzisiaj dzwoniłam do lecznicy i kotek jest bardzo nieszczęśliwy bo cały czas siedzi w klatce i nie jest wypuszczany bo zapytałam o to.
Nie jest jeszcze zaszczepiony bo pojawił się grzybek za uchem.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie lis 17, 2013 21:45 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

Biedny Feluś :(
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie lis 17, 2013 21:54 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

Za Jasia i Felusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie lis 17, 2013 22:02 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

mb pisze:Za Jasia i Felusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marne szanse Marysiu ale dziękuję za kciuki. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lis 18, 2013 16:02 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

Dzisiaj miałam dzień w biegu, a mianowicie rano zadzwoniła znajoma że u niej na klatkę przybłąkał się kotek i czy bym nie podjechała zobaczyć i doradzić co z nim zrobić.
Pojechałam zaraz i okazało się, że kotek od wczoraj już chodził po klatce. Kotu dali mleka, jakiego żarcia, a kot wymiotował i miał biegunkę.
Nie można go było tak zostawić i namówiłam znajomą aby zabrać go do lecznicy co też uczyniłyśmy.
Kotek jest łagodny, bo pogłaskałam go bez problemu na korytarzu gdzie spał na szafce. W lecznicy dostał 2 bolesne zastrzyki i nie powinien dzisiaj nic jeść a wieczorem dostanie kleiku ryżowego a jutro dopiero filecika z kurczaka z ryżem jak jeszcze tam będzie.

Potem pojechałam pod bloki skąd jest czarny piękniś z chorą łapką, i razem z tamtą dziewczyną co karmi tamte koty poukładałyśmy słomę w budki które wcześniej były wysprzątane bo tyle było tam lumpów napchane że żaden kot nie miał prawa tam wejść.
A budki były 4, jedna duża drewniana i 3 małe styropianowe.

Obrazek Obrazek Obrazek

W innych budkach które niedawno stawiałyśmy jest w porządku, ścinki polarowe suche są jeszcze i suchutkie.

Chciałam też pokazać że Jaśko jest taki głodny przez tą dietę, że je sam suche :D bo pańcia jest niewzruszona na jego mrau mrau mrau, daj jeść.
Obrazek Obrazek

Ma ogromny apetyt, bo chce jeść co 1,5 -2 godziny, ale widać zmiksowany ryż i suchy intestinal jest mało kaloryczne, coś bez nazwy jaki ma apetyt. 8O
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lis 19, 2013 17:27 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

Oczywiście dzisiejszy dzień nie odbiegał od normy :wink:
bo mianowicie, telefon do mnie ze spółdzielni mieszkaniowej czy nadal zajmuję się kotami.
Ja już miałam powiedzieć, że nie, ale w mózgu zaraz burza myśli co się stało, i czy z miejsca powinnam powiedzieć że nie.
Dobra myślę sobie, ''wola nieba'' i powiedziałam że tak. :twisted:
Pani z admistracji powiedziała, że zadzwonił facet że w bloku u niego okociła się kotka w jego komórce i co ma z nią zrobić.
Pani powiedziała że nie nie zajmują takimi sprawami to pan na to czy ma im przynieść całą rodzinkę.
Tym to sposobem dostałam telefon do tego pana i już załatwione, kocica w czwartek zostanie wysterylizowana a maluchy w środę zostaną zabrane do tego pana córki gdzie w czwartek dołączy do nich matka.
Tutaj chcę bardzo podziękować fundacji miauczykotek od nas z Pabianic gdzie zgodzili się wysterylizować kocicę jak i na wiosnę te maluchy.

A spółdzielnia wie o mnie bo kiedyś kierownik dzwonił do mnie w sprawie podrzuconego małego kotka którego zabrałam na tymczas viewtopic.php?f=1&t=118816&hilit=Tulinek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lis 19, 2013 17:46 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

Anna61 pisze:Dzisiaj miałam dzień w biegu, a mianowicie rano zadzwoniła znajoma że u niej na klatkę przybłąkał się kotek i czy bym nie podjechała zobaczyć i doradzić co z nim zrobić.
Pojechałam zaraz i okazało się, że kotek od wczoraj już chodził po klatce. Kotu dali mleka, jakiego żarcia, a kot wymiotował i miał biegunkę.
Nie można go było tak zostawić i namówiłam znajomą aby zabrać go do lecznicy co też uczyniłyśmy.
Kotek jest łagodny, bo pogłaskałam go bez problemu na korytarzu gdzie spał na szafce. W lecznicy dostał 2 bolesne zastrzyki i nie powinien dzisiaj nic jeść a wieczorem dostanie kleiku ryżowego a jutro dopiero filecika z kurczaka z ryżem jak jeszcze tam będzie.

Potem pojechałam pod bloki skąd jest czarny piękniś z chorą łapką, i razem z tamtą dziewczyną co karmi tamte koty poukładałyśmy słomę w budki które wcześniej były wysprzątane bo tyle było tam lumpów napchane że żaden kot nie miał prawa tam wejść.
A budki były 4, jedna duża drewniana i 3 małe styropianowe.

Obrazek Obrazek Obrazek

W innych budkach które niedawno stawiałyśmy jest w porządku, ścinki polarowe suche są jeszcze i suchutkie.

Chciałam też pokazać że Jaśko jest taki głodny przez tą dietę, że je sam suche :D bo pańcia jest niewzruszona na jego mrau mrau mrau, daj jeść.
Obrazek Obrazek

Ma ogromny apetyt, bo chce jeść co 1,5 -2 godziny, ale widać zmiksowany ryż i suchy intestinal jest mało kaloryczne, coś bez nazwy jaki ma apetyt. 8O

Może Jasiu stwierdził , że czas przytyć na zime :1luvu:
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Wto lis 19, 2013 18:15 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

Brawo, Jasieńku :!: :D

Tylko tak dalej :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]