Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 16, 2014 20:09 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Megana pisze:A ja jestem Puszczą... :|

Że niby na ciebie pozytywka woła?
A ja mam pusty poniemiecki łeb i zapomniałam dziś kupić słoiki na siki :roll:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw sty 16, 2014 21:56 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

pozytywka pisze:......
skłaniam się ku zakupowi 2 łyżek do sosów - są mniejsze niż chochelki, a większe niż te do zupy
sosów u nas nikt nie jada (zresztą, mam sosjerki, jakby kto potrzebował), więc wiadomo będzie, że te łyżki to wyłącznie sikowe

Może to i jest jakiś sposób :roll:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw sty 16, 2014 23:02 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

babajaga pisze:
Megana pisze:A ja jestem Puszczą... :|

Że niby na ciebie pozytywka woła?

No chyba.
Mam kuwetę wielkości 1800m2 i w życiu jej nie ogarnę. Żadną chochelką.
A jeszcze kuwety u sąsiadów... :strach:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pt sty 17, 2014 9:02 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

w sklepie

dzień dobry
potrzebuje poręczną chochelkę
nie żadną byle jaką
no, taką akuratną do łapania kocich siuśków

Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt sty 17, 2014 10:26 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

To ja powiem, jak u mnie to wygląda.
Chochelka najlepiej taka spłaszczona, łatwiej się podsuwa niskopiennemu kotu.

Zamykam kota w jednym pomieszczeniu z kuwetką i ze mną. Mam kubek z wodą i strzykawkę. Kot nie ma łatwego życia, bo co kilka minut dopajam go z tej strzykawki. A potem uciskam i masuję brzuch w okolicy pęcherza, żeby wymóc parcie. I sama czasem grzebię w kuwecie, że może skłoni go to do załatwienia się. A potem jak tylko zacznie, chochelka pod ogon i zrobione.

Na początku próbowałam z tym specjalnym żwirkiem, kocur stwierdził, że kulki silikonowe to fajna zabawka. Pusta kuweta też nie sprawdziła się. Pierwsze łapanie odbyło się tak, że stały obok siebie kuweta pusta, wyparzona i taka ze żwirkiem. Jak kot zaczynał sikać, przenosiłam do pustej kuwety. Ale o wiele wygodniejsze jest łapanie chochelką.

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Pt sty 17, 2014 12:52 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Drogie ciocie zasyłam pozdrowienia
i dziękuję za kciuki
Loki
P.S. więcej fotek, jak się doprowadzę do odpowiedniego wyglądu

Obrazek

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt sty 17, 2014 15:53 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

pozytywka pisze:Hanka, zdejmij w końcu te sandały i załóż kozaki :twisted:
łoooo :ryk: :ryk: :ryk:

Ja łapię siuśki dużą płaską łyżką stalową. Taki szczegół, bo nie każdy wie - należy toto wyparzyć starannie przed podkładaniem :D
U mnie działa zasada: zacznie szczać, już nie przerwie tak łatwo, a wtedy ja mig łycha, mig pojemniczek i sru do wet :mrgreen:

Za siuśki BEZ struwitów, szczawianów i innych podobnych :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt sty 17, 2014 20:27 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

pozytywka pisze:myślę nad tym, żeby położyć się spać w przedpokoju na karimacie, z głową w kuwecie i zapolować o świcie ;)
Moje pierwsze w życiu łapanie kocich siuśków: ok. 5 rano zamknęłam się z panną w łazience, kuwetę wcześniej umyłam i wyparzyłam - stała pusta. Rozłożyłam karimatę, kołdrę, poduszki, żarcie i picie oraz zabawki dla kota. Rozłożyłam się na podłodze, bo pewnie długo będzie trzeba czekać. Niki nawet do kuwety zajrzała, ale ja czekałam i czekałam, wciąż namawiając ją, aby była łaskawa oddać trochę płynów. Ta zaczęła się niecierpliwić, łazić po łazience i po mnie leżącej, ledwo trzymającej otwarte oczy. Zaczęła śpiewy i skoki na klamkę. W końcu udało się jej otworzyć drzwi i zwiać do przedpokoju.
Poderwałam się, by ja złapać i... zobaczyłam w kuwecie żółtą ciecz.

Kot mądrzejszy od swojej pani - załatwiła to w kilka min. od wejścia do łazienki, a siedziałyśmy tam chyba ponad godz. 8)
Niestety obecnie tylko płaskie miski podkładane pod sikającego kota skutkują.

Pozytywko moc kciuków za patent na Lokiego :ok:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Pt sty 17, 2014 21:34 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

pozytywka pisze:Drogie ciocie zasyłam pozdrowienia
i dziękuję za kciuki
Loki
P.S. więcej fotek, jak się doprowadzę do odpowiedniego wyglądu

Obrazek

Super, kot odzyskał wolność osobistą :D
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt sty 17, 2014 22:52 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

a trzy lata temu, w taki sam słoneczny, ciepły dzień
pożegnaliśmy Lalunię

tak się plecie życie
[i]czasem słońce, czasem deszcz[
/i]

pozytywka

Post » Pt sty 17, 2014 23:04 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Pamiętamy, pozytywko. Jej się nie da zapomnieć.

Ale Loki żyje i - miejmy nadzieję - będzie szybko w pełni zdrowy :ok: . No i Caillou ma się dobrze i jest grzeczną kocią panienką wspierającą swoją Dużą w ten trudny czas :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob sty 18, 2014 0:05 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

To już trzy lata?
A trudno zapomnieć.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Sob sty 18, 2014 10:43 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Się nie zapomina
nigdy
czasem jak widzę gdzieś w internetach podobnego kota, to aż sprawdzam, czy to nie ona
a potem mi sie przypomina, że przecież nie

A ten dziad znowu mało sika
ja chyba oszaleję
a na pewno osiwieję do reszty
a już myślałam, że pójdę dziś w miast, lans, bauns i te sprawy
a tymczasem spędzę resztę życia siedząc i grzebiąc w kuwecie
szit

pozytywka

Post » Sob sty 18, 2014 14:37 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

kochane zwierzątko odgryzło mi palec wskazujący
w podzięce za kolejną wizytę u weta
i zastrzyk domięśniowy

nie chce ktoś dorodnego, burego kocura?
oddam z wyprawką :twisted:

pozytywka

Post » Sob sty 18, 2014 14:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

A co jeszcze jest do kota? :P
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]