Nie tylko dla VIP-ów, cz.6...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 22, 2012 20:04 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

liszyca pisze:Gosia, Plamek :( Ale na pewno szybko zrobi się lepiej, musi.
Miałaś zamknięty wątek przez jakiś czas? Gdzieś zniknął.
Ogólnej sytuacji na świecie nie skomentuję, bo po co uogólniać.

O, Aneczka, miło Cie znowu widzieć :D .
Tak, do wczoraj miałam zamkniety wątek, ale już znowu działa :ok: .
A Plam...nareszcie zasnął spokojnie.
Zaraz obejrzę łapeczkę i nasmaruje na noc.
Jak się z nim położę, to już nie bedzie tam smytłał :? .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro sie 22, 2012 20:06 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

vip pisze:No bo to zawsze tak.
Latem to się lodówka popsuje, a zimą pewnie piec :( .

Mamy tak samo.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro sie 22, 2012 20:08 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

kalair pisze:
vip pisze:No bo to zawsze tak.
Latem to się lodówka popsuje, a zimą pewnie piec :( .

Mamy tak samo.

Też Ci się psuje, Bożenko? :(
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Śro sie 22, 2012 20:11 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Gosiu, to w tym domku też masz piec? Na węgiel w sensie?
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro sie 22, 2012 20:15 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

kamari pisze:Gosiu, to w tym domku też masz piec? Na węgiel w sensie?

No mam, nawet dwa...na węgiel w sensie...oraz drzewo :ok: .
Którego to palidła mam pod dostatkiem :ok: .
Generalnie tutaj jest centralne ogrzewanie, Marysiu, ale piec gazowy, który jest i na ciepłą wodę, i na grzejniki, jest zepsuty, a naprawa bardzo kosztowna.
Oprócz potężnego pieca w pokoju mam jeszcze nie mniej potężny w kuchni, taki chlebowy, oraz z wędzarnią :mrgreen: .

vip

Post » Śro sie 22, 2012 20:18 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

vip pisze:

Generalnie tutaj jest centralne ogrzewanie, Marysiu, ale piec gazowy, który jest i na ciepłą wodę, i na grzejniki, jest zepsuty, a naprawa bardzo kosztowna.
Oprócz potężnego pieca w pokoju mam jeszcze nie mniej potężny w kuchni, taki chlebowy, oraz z wędzarnią :mrgreen: .

A ile to jest naprawa "bardzo kosztowna"? I czy taki piec daje więcej ciepła niż ta reszta? (aleś się tych pieców dorobiła :mrgreen: )

A chleb już pieczesz?
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Śro sie 22, 2012 20:18 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

vip pisze:

o to łapaj te żaby i uwędź - będziesz sprzedawać do Francji jako Zosinowy rarytas
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro sie 22, 2012 20:23 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Taki piec na węgiel czy drewno przy obecnych cenach gazu to skarb.
Brat ma w domu ogrzewanie gazowe ale nie używa, za drogo, mimo że dom dobrze ocieplony, całą zimę grzeje kominkiem.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro sie 22, 2012 20:34 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

vip pisze:
saintpaulia pisze:Nie tylko Tobie się psuje. :wink:

O uprzedzili mnie z tom mundorściom. :mrgreen:

Ale tylko mnie zawsze i na bank :evil: .
Bo ja nie jestem vip...jestem hiob :mrgreen: .

Gosieńko, znowu zaczynasz swoje czarnowidztwo :evil: Kiedy Ty wreszcie zrozumiesz, że jesteś tym co myślisz :roll: Jeżeli myślisz, że nie masz prawa do cieszenia się każdym dniem, bo zawsze coś złego się dzieje... to właśnie tak jest... to jest prawo przyciągania... Myślisz pozytywnie - wszystko układa się po Twojej myśli (a małych kłód pod nogami nawet nie zauważasz). Myślisz "mnie się nie uda, bo nigdy mi się nie udaje" - masz jak w banku, że Ci się nie uda...
Jeżeli znajdę gdzieś książkę "Sekret", to Ci kupię w prezencie... może wtedy zrozumiesz :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro sie 22, 2012 20:36 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Ja nie mam kominka i muszę grzać gazem. Nie wiem jak przetrzymamy tą zimę...... :(

Gosiu, nie mów mi, że masz piec chlebowy i wędzarnię, bo jak przyjadę to już zostanę :mrgreen:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro sie 22, 2012 20:41 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Bianka 4 pisze:Jeżeli znajdę gdzieś książkę "Sekret", to Ci kupię w prezencie... może wtedy zrozumiesz :mrgreen:

ooo właśnie... ja tez uważam że Goś powinna przeczytać tą książkę....
ja przeczytałam i bardzo wierzę w to co tam napisane..... ma to sens

Bianka, jak znajdziesz to sie dorzucę do tej ksiązki :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Śro sie 22, 2012 20:42 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

EVA2406 pisze:Ja nie mam kominka i muszę grzać gazem. Nie wiem jak przetrzymamy tą zimę...... :(

Gosiu, nie mów mi, że masz piec chlebowy i wędzarnię, bo jak przyjadę to już zostanę :mrgreen:

i pizze róbcie - pewnie nie ma w Zosinie pizzerii :P
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Śro sie 22, 2012 20:44 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Sprawa pieca gazowego jest prosta...zepsuła sie jakas pompa i czujnik, o ile pamietam dobrze.
Części razem z robocizną to podobno 800 zł.
Mnie w sumie palenie w piecach niestraszne, a i drzewo rąbać lubię, siekiery przywiozłam! :ok:
Tylko, że wtedy automatycznie z ogrzewania zostaje wyłączona łazienka, tam jest tylko centralne...
No i ciepłej wody nie bedzie.
Chleba nie piekę, wolę kupić :mrgreen: .
Karolcia, żab nie będę łapać, ja sie brzydzę...mogę wędzić myszy, tego mam pod dostatkiem, nawet już ubite! :D
Bianeczko, ale to naprawdę nie jest tak...
Ja tak nie myślę, słowo honoru, nawet podświadomie.
Po prostu kiedy coś takiego sie dzieje, to automatycznie sie rozstrząsa, bo sie człowiek wścieka i załamuje.
Ale na codzień to inaczej wygląda.

Ewcia, a przyjeżdżaj, piec, wędź, i co tam wogóle chcesz :mrgreen: .

W Zosinie nawet sklepu nie ma...ale jest całkiem niedaleko :ok: .

vip

Post » Śro sie 22, 2012 20:46 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

jak można woleć kupić chleb mając piec chlebowy - przepisów ci brak czy jak :?:
a se rymłam :ryk:

Karolek(ona)

Post » Śro sie 22, 2012 20:47 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Książkę też chętnie przeczytam, ale może dla odmiany zajmiemy się tematem pieców póki jest ciepło.
Czy u Gosi te węglowe ogrzeje chałupę przy tęgich mrozach? Czy to można jakoś wcześniej sprawdzić ? Czy też nie ogrzeje łazienki i tyłek odpadnie?

Chleb sobie daruję :roll: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

[poprzednia][następna]