Nasza kocia rodzinka. Prośba o pomoc dla Lolusia z FIP:(((

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 05, 2012 21:10 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Bunia walczy o życie :(

Widać, że Bunieczka słabiutka :( Ale najwyraźniej ma też wolę życia w sobie, a to już bardzo dużo :ok: Oby nastąpił przełom Bunieczko :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kubuś słodki :1luvu: i wszystkie koty :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw wrz 06, 2012 6:49 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Bunia walczy o życie :(

Bunia podźwiga się chyba! :D :D :D
Rano gdy się tylko obudziłam to od razu oczami szukałam Buni i patrzę a ona już siedzi pod moim łóżkiem i zamiarowała chyba wskoczyć do mnie ale oczywiście stado ją wyprzedziło. Siedziała już normalnie czyli na tylnych łapkach a podpierając się na przednich z oczami jak pięć złotych nie nieobecnymi. :D
Następnie poszłam do kuchni szykować kotom wygłodniałym przez noc jedzenie(suche stoi cały czas, także bez obaw że jej głodzę). Bunia doszła tylko do przedpokoju więc dałam jej na miseczce ale nawet nie powąchała odeszła z powrotem do pokoju.
Uszykowałam jej zmiksowaną karmę i/d suchą i fileta z kurczaka i idę po nią, a jej nigdzie nie widzę, :roll: co jest, gdzie ona jest, aż wreszcie wzrok podniosłam wyżej i dojrzałam ją na balkonie(zabudowanym) na drapaku wyglądającą sobie przez okno na świat. Wlazła na drapak i to na wysokość okna. :D
Wzięłam ją do kuchni na karmienie, gdzie dostaje już ponad 2 razy po 10ml karmy, i najedzona poszła z powrotem do pokoju.
Wzrok już nie jest taki nieobecny, ale oczka błyszczące. :D
Dźwiga się nam dziewczynka :1luvu: :1luvu: :1luvu: możecie cioteczki kochane cieszyć się już tak delikatnie razem ze mną. :D
Oczywiście kciuki nadal potrzebne, bo u niej to nigdy nic nie wiadomo co może się jeszcze stać, ale na ten czas jest poprawa. :D :cry: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw wrz 06, 2012 6:52 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Bunia się powolutku dźwi

Zdecydowanie wole takie wiadomości.

Bunieczko kochana kociu zdrowiej. Duzi nie lubią jak kotki są chore
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Czw wrz 06, 2012 7:31 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Bunia się powolutku dźwi

Iza_ pisze:Zdecydowanie wole takie wiadomości.

Bunieczko kochana kociu zdrowiej. Duzi nie lubią jak kotki są chore

:ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw wrz 06, 2012 7:50 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Bunia się powolutku dźwi

I żeby było tylko lepiej :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw wrz 06, 2012 7:51 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Bunia się powolutku dźwi

Buniu, tak trzymaj, dzielna dziewczynko! :ok: :1luvu:
Kubuniu, niech Cię brzuszek szybko przestanie boleć i te paskudy pójdą precz! :ok: :P
U Pralnika, mimo odrobaczania, wracał tasiemiec, też wesoło było. Pomimo tego, że wydalił żywego, z tymi ssawkami na ryjku, bleee :?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw wrz 06, 2012 8:48 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Bunia się powolutku dźwi

:ok: :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw wrz 06, 2012 8:58 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Bunia się powolutku dźwi

Buniu :D :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw wrz 06, 2012 10:02 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Bunia się powolutku dźwi

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw wrz 06, 2012 14:25 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Bunia się powolutku dźwi

Aniu cieszę się bardzo, że Bunia lepiej :P oby tak dalej :ok:

u nas niestety jest źle :cry:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw wrz 06, 2012 14:57 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Bunia się powolutku dźwi

JaEwka pisze:Aniu cieszę się bardzo, że Bunia lepiej :P oby tak dalej :ok:

u nas niestety jest źle :cry:

Przykro mi Ewelinka :(

U mnie niestety znowu też źle.
Bunia zwymiotowała po jedzeniu, ale już w trakcie karmienia mi się wyrywała i teraz nie wiem, czy ona mi zwymiotowała po Lipancrea, bo dałam jej pierwszy raz dzisiaj niecałe pół kapsułki, czy ona dzisiaj się też za dużo wody nażłopała bo zaczęła pić sama już.
Za jakiś czas znowu dałam jej jeść ale połowę porcji tylko i jak na razie spokój.
Zawsze ją trzymałam do góry po jedzeniu aby jej się odbiło a teraz nic takiego się nie stało.
No nic, zobaczymy jutro w lecznicy co zdecyduje wetka, bo dzisiaj dałam jej ostatni zastrzyk antybiotyku.
Muszę ją poobserwować i nie dawać jej tyle wody do picia bo już było tak lepiej a tu d..a blada. :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw wrz 06, 2012 17:11 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Bunia dalej walczy;(

Aniu, jestem z Wami myślami :ok: :1luvu:

Erin

Post » Czw wrz 06, 2012 22:55 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Bunia dalej walczy;(

łomatkozcórką, co za huśtawka :roll: , kciuki za Bunieczkę nieustające :ok:
ps. a to małe dymne słodziutkie jest :1luvu: , kiedyś miałam podobne
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt wrz 07, 2012 7:59 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Bunia dalej walczy;(

No huśtawka dosłownie.
Dzisiaj rano Buńcia przyszła do kuchni do jedzenia :1luvu: pojadła trochę a potem znowu przyszła i pojadła.
Nie zwymiotowała ale i też pilnowałam z wodą.
Następnie zaczęła drapać w pudło w którym siedziała, zabrałam i wsadziłam do kuwety gdzie zrobiła kupę normalną, nie twardą i nie sraczkę, kolor żółto-zielony taki, ale nie wymagajmy za wiele od razu. Potem zaczęła się toaleta. :wink:
Zaraz zbieram się z nią do wetki na kontrolę.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt wrz 07, 2012 8:10 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Bunia dalej walczy;(

Nooo, takie wieści chcemy tu czytać. Tylko i wyłącznie! :1luvu:
Buńcia, zdrowiej dziewczynko! :ok:

Erin

[poprzednia][następna]