Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 26, 2012 11:05 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Co do tych brzydkich koop mimo odrobaczania, to ja nie chcę się mądrzyć, bo sama szukam porady mądrzejszych...
ale Renifer mi przypomniał, że u J.D. był kompletyczny koopo-kocio-pomór....
A przy liczbie tymczasów dawno przekraczającej dwucyfrową... taki koopowy problem to naprawdę problem... i strach...
Badania koop nic nie dały, specjalistyczne karmy... nic...
i przestawienie na mięso na jakiś czas zdziałało cuda...

Nie wiem czy to taki przypadek bo wszak za mądra w tym temacie nie jestem...
ale tak mi się coś po dwóch szarych komórkach ganiać zaczęło to czem prędzej donoszę.

Maurycy dziś spał w szafie...
Mućka na posłaniu pod kaloryferem, które zrobiłam wcześniej dla Matwieja, pardon Morrisa.

Na M jest jeszcze Mila, dziś na razie nikogo nie pogryzła i nie podrapała, ale ja jej na ręce nie biorę, co to to nie...

Jak coś wygląda jak niezdarne grube pluszowe zwierzątko to bynajmniej nie oznacza, że pogłaskane albo wziete na ręce nie zamieni sie w kłębek furii...
Śnieg u nas padał, jakby nie miał co robić.

Morris, ty mi natychmiast wyzdrowiej, bo przebiję się własną pięścią, ot co :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie lut 26, 2012 14:11 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Morris wcale się nie pcha do łóżka 8O woli spać na kanapie lub w kuchni na siedzisku, gdzie mu jest chłodniej. Zauważyłam że dość szybko po zabawie pada na podłodze zgrzany i zdyszany. Zatkany nos chyba najbardziej przyczynia się do szybkiego męczenia się. Poza tym chyba czuje się u nas dobrze, ma smoczy apetyt. Kupsko dzisiaj nadal kiepskie, ale mam wrażenie że i tak lepsze jak wczoraj. Podtrzymamy jeszcze mięsną dietę i zobaczymy czy będą rezultaty.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Nie lut 26, 2012 14:14 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

No pewnie, że się czuje dobrze :lol: On jest osłabiony po tych antybiotykach, to jedno. Po drugie, faktycznie ciężko mu oddychać. To minie, zobaczysz.Jak z tym wydrapywaniem się?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lut 26, 2012 14:17 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Powiem szczerze, że trudno mi to ocenić :| nie ma nigdzie wyrwanych kołtunów, ale ciumcia się systematycznie zwłaszcza przed drzemką od samej góry do samego dołu. Moim zdaniem to raczej normalne zachowanie.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Nie lut 26, 2012 14:21 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Czyli jest postęp :lol: U Zosi było mnóstwo kłaków, u mnie trochę, a teraz nic , to tylko się cieszyć.W takiej sytuacji stawiałabym na podłoże nerwowe.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lut 26, 2012 14:27 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

U nas na początku znalazłam 2-3 kołtuny, a teraz są jedynie pojedyncze włosy zostawione na kanapie czy kocu. Wczoraj kupiliśmy miękkie gumowe zgrzebło żeby nie poranić gołej skóry. Takie czesanie bardzo odpowiada Morrisowi :-)
Dzisiaj rano przez moje gapiostwo nie dostał hydroksyzyny :oops: ale nie widzę żeby coś się działo.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Nie lut 26, 2012 14:30 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Podejrzewam, że to taki ludzki kot - chciał być tylko z Dużymi, bez konkurencji.
Osiągnął to, co chciał i wyrywanie kłaków się skończyło :D
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Nie lut 26, 2012 14:47 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Oby tak było, chociaż jeżeli chodzi o futro to narazie podchodzę z bardzo ograniczonym zaufaniem - trzeba będzie obserwować co się będzie działo i tyle. A w ostateczności pańcia wsadzi koteczka w kubraczek :mrgreen:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Nie lut 26, 2012 15:23 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Ale nie śpiesz się z obcinaniem rękawów - tak coś czuję, że nie będzie takiej potrzeby :ok:
* Semper eadem *

ksb

Post » Nie lut 26, 2012 16:22 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

ksb pisze:Ale nie śpiesz się z obcinaniem rękawów - tak coś czuję, że nie będzie takiej potrzeby :ok:

oby twoje słowa były prorocze :ok: teraz mnie chwilę nie było w domu i chłopy wzięli się za gotowanie. Oczywiście Morris swoje wyżebrał, bo jak na stole jest mięsko to nie przepuści okazji :-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Nie lut 26, 2012 16:48 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Uważaj, żeby TŻ nie "ukradł" Ci kota :D
* Semper eadem *

ksb

Post » Nie lut 26, 2012 16:59 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

ksb pisze:Uważaj, żeby TŻ nie "ukradł" Ci kota :D

no co ty? jak ukradnie to wezmę sobie drugiego :mrgreen:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Nie lut 26, 2012 17:00 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

sjesta poobiednia
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Nie lut 26, 2012 17:07 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Widać, że wyluzowany koteczek :D

Zawsze się zastanawiam, czy im te zwisajace w czasie spania łapki nie drętwieją.
* Semper eadem *

ksb

Post » Nie lut 26, 2012 17:08 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

ewexoxo pisze:
ksb pisze:Uważaj, żeby TŻ nie "ukradł" Ci kota :D

no co ty? jak ukradnie to wezmę sobie drugiego :mrgreen:

To tak nie działa - ja wzięłam drugiego i teraż TŻ ma dwa :evil:
* Semper eadem *

ksb

[poprzednia][następna]