Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Pawełek i Antoś z felv...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 24, 2011 10:14 Re: Moja gromadka - Przemcio po operacji, Klocuś dziś

z adopcji Kropka i Boryska nici... długo by pisać ale niektórzy mają zdrowe keke.... Auto musi dociągnąć na zwalonej uszczelce do Wrocławia w sobotę to jakieś 600 km tam i nazad... białasek jednak na to solidnie pracuje swoją ujmująca aparycją.... :) wszystko się na raz chrzani, ale co tam, damy radę... Wczoraj wieczorem skosiłem sobie ogród kosą zwykłą :) bardzo mnie to zrelaksowało, nie cierpię rycząco-smierdzących kosiarek mechanicznych :) i pseudo angielskich trawniczków..... lubię naszą rodzimą łąkę z wysoka trawą i polnymi kwiatami...... :) i jajecznicę z boczkiem heheheh

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Wto maja 24, 2011 10:15 Re: Moja gromadka - Przemcio po operacji, Klocuś dziś

gdybyście potrzebowali pomocy we Wro - dajcie znać - podam telefon i adres - jakieś 10-15 min od zjazdu z autostrady możecie zahaczyć i odpocząć.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto maja 24, 2011 12:51 Re: Moja gromadka - Przemcio po operacji, Klocuś dziś

Dzięki, Dagmara. Jeszcze nie wiem, jak to będzie, ale mamy tam być na 8.00. 8O

Klocuś bardzo biedny, bardzo. Nie może dojść do siebie. :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto maja 24, 2011 13:07 Re: Moja gromadka - Przemcio po operacji, Klocuś dziś

do kogo jedziecie? Na UP?
Tam wszystkich umawiają na 8 i ponoć i tak jest sajgon.
Mogę dać namiary na dziewczyny, które mają z tą instytucją doświadczenie.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto maja 24, 2011 13:59 Re: Moja gromadka - Przemcio po operacji, Klocuś dziś

tak jedziemy do UP, będziemy tam przed 8 jak się uda i landryna dojedzie, może jakąś kawkę gdzieś w miejscu niezobowiązującym :) bo musimy Zoche zabrać, bo tyle godzin sama nie wytrzyma...

Bakeneko

Post » Wto maja 24, 2011 19:01 Re: Moja gromadka - Przemcio po operacji, Klocuś też po

Tak blisko nas będziecie 8O ech... nawet nie namawiam na odwiedziny ,bo wiadomo że jak zadanie do wykonania to nie czas na takie fanaberie ... :(

Za Klocusia niech się dobrze i szybko goi :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
i za całą resztę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Też kocham normalne łąki i trawniki i nie cierpię kosiarek :mrgreen:

edit:
i jajecznicę z boczkiem :1luvu: :lol:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro maja 25, 2011 17:48 Re: Moja gromadka - Przemcio po operacji, Klocuś też po

Amyszko, wczoraj było sprawdzanie trasy do Bolesławca i hasło, że to BARDZO blisko. :mrgreen: Ale nie, nie najedziemy Cię z Zochą, tego byśmy Wam nie zrobili.

Z Nutką znowu kiepsko, niestety.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro maja 25, 2011 18:15 Re: Moja gromadka - Przemcio po operacji, Klocuś też po

anita5 pisze:Z Nutką znowu kiepsko, niestety.

Biedna malutka :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro maja 25, 2011 19:53 Re: Moja gromadka - Przemcio po operacji, Klocuś też po

anita5 pisze:Amyszko, wczoraj było sprawdzanie trasy do Bolesławca i hasło, że to BARDZO blisko. :mrgreen: Ale nie, nie najedziemy Cię z Zochą, tego byśmy Wam nie zrobili.

Z Nutką znowu kiepsko, niestety.

Gdybym była pewna że wyrobimy się z malowaniem to bym nalegała :oops:

Za Nutkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Czw maja 26, 2011 9:12 Re: Moja gromadka - Przemcio po operacji, Klocuś też po

nie wiedziałem że wczoraj odszedł Edward Żentara ..... strasznie smutno, mój ukochany film Siekierezada... obejrzę sobie dziś jak splotły się losy Edwarda Żentary i Janka Praderi.... strasznie smutno

Bakeneko

Post » Czw maja 26, 2011 13:13 Re: Moja gromadka - Przemcio po operacji, Klocuś też po

Bakeneko pisze:nie wiedziałem że wczoraj odszedł Edward Żentara ..... strasznie smutno, mój ukochany film Siekierezada... obejrzę sobie dziś jak splotły się losy Edwarda Żentary i Janka Praderi.... strasznie smutno

Dowiedziałam się wczoraj wieczorem :(
Też żałuję :( lubiłam tego aktora ...ostatnio nawet myślałam że dawno go nie widziałam w moim ulubionym serialu"Pierwsza miłość" i parę dni temu pokazał się na moment :P
Strasznie smutno ... :cry:
[*]
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Czw maja 26, 2011 13:51 Re: Moja gromadka - Przemcio po operacji, Klocuś też po

Smutno...

Z Nutką naprawdę niedobrze. Wczoraj zalała pół łóżka, nie wiem, czy jej się nie chce czy nie ma siły iść gdzie indziej nalać. Nie chce jeść, pić też trzeba jej dawać. Kompletne załamanie. Tylko leży, i to cały czas w łóżku, nawet śpi z nami - przedtem tego w ogóle nie robiła.

Chciałam podziękować Dagmarze za wspomagacz dla niej. :1luvu:

Wczoraj padłam wieczorem, jak zazwyczaj ostatnio, i nie widziałam tego, ale Tomek zaobserwował zjawisko następujące: Przemek (który zaczął wychodzić ze swojego pokoju) szalał w tunelu! To piękna wieść, bo to znaczy, że rehabilitacja nóżki przebiega dobrze.

Malutki Puchatek białasek jest pełen werwy i uwielbia szaleć poza klatką, ale trzeba go bardzo pilnować.

Chciałam bardzo podziękować Alince6 za pomoc finansową dla Puchatka, to dla nas ogromne wsparcie, szczególnie teraz, przy sporej ilości maluszków, które muszą dobrze zjeść, zresztą, co ja będę pisać. Ogromnie dziękujemy! :1luvu: Bardzo nam się przyda ta pomoc na wrocławską eskapadę, bo do końca nie wiemy, ile będzie kosztować wizyta i jak to będzie wyglądało.

Klocuś zaczął wczoraj jeść suchą karmę znowu, więc chyba paszczka goi się dobrze goi.

Koty organizują sobie fajne zabawy, i chyba mają dobre humory ostatnio.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw maja 26, 2011 13:55 Re: Moja gromadka - Przemcio po operacji, Klocuś też po

Biedna Nutka...
Dobrze, że choć reszta towarzystwa ma się dobrze :)

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt maja 27, 2011 12:36 Re: Moja gromadka - Przemcio po operacji, Klocuś też po

Na początek coś miłego - Przemek dziś spał z nami w łóżku. :D

Teraz już nie tak miło. Nutka źle, nie ruszyła nawet swoich ulubionych chrupek royala. Trzeba ją karmić. Ona się chyba poddała. Ja nie wiem. Strasznie mi przykro i smutno.

Zostaliśmy poproszeni o pomoc w znalezieniu domów 3 kotom pani, która jest umierająca. Założę im wątek, poproszę o ogłoszenia, kogo tylko będę mogła i nie wiem, co dalej. To są domowe miziaki, kochane kotki, tylko że starsze. Koteczka ma 18 lat, jak ona da radę? Kocurki mają 12 lat i 8, przy czym ten 8letni waży około 10 kg, wygląda pociesznie, a na dodatek ma jakąś wadę zgryzu, jest rozczulający. Nie mam jeszcze fotek koteczki, ale jak tylko wszystko zgromadzę, założę wątek i pokażę je. Może się ktoś ulituje. Dziś ani jutro nie dam rady, zaraz wracam do pracy, a jutro eskapada do Wrocka.

No właśnie - jutro jedziemy skoro świt. Nie wiem, jak to zrobimy, zmęczeni jesteśmy okropnie. Ja wczoraj zakończyłam matury, i teraz czuję zmęczenie tym wszystkim.

O maluszki nikt, ale to nikt sensowny nie dzwoni. To są jaja normalnie. Tym bardziej - jak znaleźć domy dla 3 kotów staruszków, które ani kolorowe, ani długowłose, ani nic. O Maszę też zero pytań.

Trzymajcie jutro kciuki za wizytę białego Puchatka, najdzielniejszego maluszka. :)
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pt maja 27, 2011 12:39 Re: Moja gromadka - Przemcio po operacji, Klocuś też po

trzymam! dobrze, że w sobote jedziecie, miasto łatwiej przejechać.
gdybyście potrzebowali porady / pomocy każdego rodzaju we Wro - to podaję na pw tekefon
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]