DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia i ktoś jeszcze :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 29, 2010 11:49 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Na zapaleniu reumatoidalnym się nie znam - tylko miałam kiedyś takie badanie robione, ale to była kwestia kregosłupa jak się okazało po rtg (a bolało biodro i to bolało jak sam skur...syn)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro wrz 29, 2010 15:47 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Krew w normie.
Marysia dostała "napadu" w poczekalni lecznicy, wetka mogła zobaczyć, co się dzieje.
Musimy zrobić rtg - jutro. Jeśli nic się nie wyjaśni, to nie wiem, będziemy konsultować i szukać pomysłów.

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Śro wrz 29, 2010 15:54 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Dulencja pisze:Krew w normie.
Marysia dostała "napadu" w poczekalni lecznicy, wetka mogła zobaczyć, co się dzieje.
Musimy zrobić rtg - jutro. Jeśli nic się nie wyjaśni, to nie wiem, będziemy konsultować i szukać pomysłów.

Nagraj ten napad na wypadek gdyby trza było konsultować to będziesz mogla film podesłać. To jak padaczka wygląda? Drgawki czy może wykręca?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro wrz 29, 2010 16:01 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

co w tej Marysi siedzi cholercia?, :ok: nie zaszkodzą, oby pomogły

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Śro wrz 29, 2010 16:02 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Gibutkowa pisze:
Dulencja pisze:Krew w normie.

Nagraj ten napad na wypadek gdyby trza było konsultować to będziesz mogla film podesłać. To jak padaczka wygląda? Drgawki czy może wykręca?

Gibutkowa, no właśnie nie. Pisałam już, że Marysi nie wykręca, nie ma drgawek, ślinotoku, trzęsiawki, nie zmienia pozycji nawet... Leży tak jak leżała, siedzi, tak jak siedziała, tylko zaczyna miauczeć potem miauk przechodzi w krzyk.. Nie jest agresywna, dziś dała w trakcie "napadu" się przenieść...

Dulencja

Post » Śro wrz 29, 2010 16:05 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Marysia dostała Calma, zjadła, po czym pod miską ustawiła się reszta stada i 5 próbek zostało pożarte...

Dulencja

Post » Śro wrz 29, 2010 17:03 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Tak się zastanawiam, czy to nie lekkie ataki padaczki. Moja Kotka miala padaczkę, całe ciągi, i pierwsze chwile to był przeraźliwy wrzask, jakby bólu, potem, jeszcze sprawna, próbowała uciekać w jakiś kąt i tam dopiero zaczynała się regularna padaczka :(
Możliwe, że tak (przerażeniem) koty reagują na tzw aurę, czyli pierwsze sygnaly zaburzeń, na których czasem się zresztą kończy.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro wrz 29, 2010 17:56 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Dulencja pisze:Musimy zrobić rtg - jutro. Jeśli nic się nie wyjaśni, to nie wiem, będziemy konsultować i szukać pomysłów.

Rtg czego zamierzasz robic kotce?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro wrz 29, 2010 18:25 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Kurka, ciągle coś...

Może konsultacje u neurologa?
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Śro wrz 29, 2010 18:32 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Anuk pisze:Kurka, ciągle coś...

Może konsultacje u neurologa?

Aniu, może... Najpierw rtg, potem zobaczymy..

Dulencja

Post » Czw wrz 30, 2010 7:51 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Bossszz, doczytałam :|

Marysia ... taka kochana kocina ... , Magda, jakieś nowe wieści dzisiaj :?: :roll:

:ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw wrz 30, 2010 10:25 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Marysia jakoś - w nocy dwa "napady", ale dłuższe..
Poza tym, ma się dobrze, je, śpi, mizia się.

Reszta towarzystwa ok.

Dulencja

Post » Czw wrz 30, 2010 17:23 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Pozdrawiamy...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt paź 01, 2010 10:20 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Marysia była wczoraj na rtg - wszystko w porządku.
Dziś podejdę do wetek - coś musimy wymyśleć.

Wszystkie koty, włącznie z Antośką, śpią ze mną w łóżku - mam temperaturę i grzeję niczym mały piecyk :wink:
Junior jest strasznym przydupasem i przylepą. Cały czas chce na rączki, na kolanka, pod kołderkę.

Dulencja

Post » Pt paź 01, 2010 10:41 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Dulencja pisze:Marysia była wczoraj na rtg - wszystko w porządku.
Dziś podejdę do wetek - coś musimy wymyśleć.

Wszystkie koty, włącznie z Antośką, śpią ze mną w łóżku - mam temperaturę i grzeję niczym mały piecyk :wink:
Junior jest strasznym przydupasem i przylepą. Cały czas chce na rączki, na kolanka, pod kołderkę.

Dulencjo, rtg czego robiłaś Marysi???
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

[poprzednia][następna]