Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 29, 2010 1:05 Re: Kocia Koalicja 3 -Sybirek skończył 6 lat :)

Sybirku, wszystkiego najlepszego! :birthday: :balony: :flowerkitty:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Nie sie 29, 2010 8:54 Re: Kocia Koalicja 3 -Sybirek skończył 6 lat :)

Wszystkiego najlepszego Sybirku
:dance: :dance2: :torte: :partygirl:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie sie 29, 2010 14:17 Re: Kocia Koalicja 3 -Sybirek skończył 6 lat :)

Sybi wszystkiego naj naj naj i żebyś zdrowy był :balony: :birthday: :balony:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pon sie 30, 2010 6:55 Re: Kocia Koalicja 3 -Sybirek skończył 6 lat :)

Wszystkiego naj naj naj Sybirku :kotek:
:balony: :balony: :balony:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pon sie 30, 2010 7:03 Re: Kocia Koalicja 3 -Sybirek skończył 6 lat :)

Sybciu, wszystkiego najlepszego :birthday: jesteś już duuużym kotem ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt wrz 03, 2010 13:59 Re: Kocia Koalicja 3 -Sybirek skończył 6 lat :)

Z badań Moherowej kupy wyszły tym razem drożdżpodobne, co jest pewnie efektem polekowym i było dość spodziewane, mimo stosowania równo z lekami probiotyków. Sybirek też co jakiś czas miał niespecjalny urobek, ale on sam się naprawiał :wink: .
Obaj lecą w związku z tym dalej na probiotykach - zmienianych - jeszcze przynajmniej miesiąc. Na razie, odpukać - coraz lepiej :) . Teraz dostają Pro-kolin, potem jeszcze Provitę. Oprócz tego wszystkie dostają beta glukan - co prawda są opinie, że to pomaga jak umarłemu kadzidło, ale nie zaszkodzi :P .
Sybirek Pro-kolinu nienawidzi :twisted: (spróbowałam i nie dziwię mu się - zmielona kreda z tłuszczem :roll: ), Moherowi smakuje 8O .

Sybi doskonale rozróżnia wielkości (tak mi się przypomniały wymagania dla pięciolatka z wątku Homo sapiens i... :lol: ). Beta glukan dostają ludzki, robię zawiesinę, żeby kapsułkę podzielić na 6 porcji i daje małą strzykawką - smakuje wszystkim futrom. Pro-kolin jest fabrycznie pakowany w dużą 30-mililitrową strzykawkę, z której łatwo dawkować. Punio jest czujny i uważnie patrzy, co mam w ręce, gotowy do odwrotu. Duża strzykawka - w tył zwrot, sprint i wślizg pod kanapę. Mała strzykawka - podchodzi i podnosi pyszczek, żeby ułatwić podanie :lol: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt wrz 03, 2010 14:08 Re: Kocia Koalicja 3 -Sybirek skończył 6 lat :)

no cóż, Klemcik zwiewał na widok termometru. Mało tego - wystarczyło mu pokazać termometr i automatycznie opróżniał sobie gruczoły. Weci mieli przechlapane :twisted:

dlaczego dzielisz betaglukan na 6?

Georg-inia

Post » Pt wrz 03, 2010 14:22 Re: Kocia Koalicja 3 -Sybirek skończył 6 lat :)

No, że przedmioty kociska rozróżniają, to oczywiste :D , ale chodzi o wielkość. Mała strzykawka a trochę większa, to dla Sybcia teraz baaardzo duża różnica :lol: .

BG dzielę na sześć, bo tak wyszło z porównania dawki, która jest w ludzkim BG i tej w Immunodolu. Logicznie biorąc, patrząc na dawkę na kg człowieka i kota też raczej tak wychodzi. Scanomune nie biorę pod uwagę, bo tam ilości BG są śladowe - to chyba najdroższa maltoza i kapsułki żelatynowe na świecie :wink: . Możliwe też, że właśnie ze S. wzięły się opinie o tym, że BG nie działa. Dopytywałam i tu w Kraku, i w Myślenicach u wetów.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pt wrz 03, 2010 14:24 Re: Kocia Koalicja 3 -Sybirek skończył 6 lat :)

Monostra pisze:No, że przedmioty kociska rozróżniają, to oczywiste :D , ale chodzi o wielkość. Mała strzykawka a trochę większa, to dla Sybcia teraz baaardzo duża różnica :lol: .

BG dzielę na sześć, bo tak wyszło z porównania dawki, która jest w ludzkim BG i tej w Immunodolu. Logicznie biorąc, patrząc na dawkę na kg człowieka i kota też raczej tak wychodzi. Scanomune nie biorę pod uwagę, bo tam ilości BG są śladowe - to chyba najdroższa maltoza i kapsułki żelatynowe na świecie :wink: . Możliwe też, że właśnie ze S. wzięły się opinie o tym, że BG nie działa. Dopytywałam i tu w Kraku, i w Myślenicach u wetów.

aaaaa... pytałam, bo mnie kiedyś, dawno kazano dzielić ludzki betaglukan na 30, żeby "wyszła" jedna kapsułka Scanomune. Ale nie myślałam, że tam tak mało BG 8O

Georg-inia

Post » Pt wrz 03, 2010 14:35 Re: Kocia Koalicja 3 -Sybirek skończył 6 lat :)

Sybi jest Miszczu! :lol: :king:

To dalej trzymam za naprawienie kupy :ok:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pt wrz 03, 2010 15:05 Re: Kocia Koalicja 3 -Sybirek skończył 6 lat :)

Georg-inia pisze:
Monostra pisze:No, że przedmioty kociska rozróżniają, to oczywiste :D , ale chodzi o wielkość. Mała strzykawka a trochę większa, to dla Sybcia teraz baaardzo duża różnica :lol: .

aaaaa... pytałam, bo mnie kiedyś, dawno kazano dzielić ludzki betaglukan na 30, żeby "wyszła" jedna kapsułka Scanomune.

No właśnie ja też tak słyszałam :oops: czyli jak - podajesz na 1 kota 1/6 kapsułki BG?

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pt wrz 03, 2010 16:15 Re: Kocia Koalicja 3 -Sybirek skończył 6 lat :)

Ale to pewnie też zależy od wagi kota. Może ta 1/30 kapsułki to dawka na kociaka?
Ja daje 1/6 ludzkiej kapsułki na kota dziennie. Immunodol cat ma ok. 40 mg BG w kapsułce - dawka 1 kapsułka dziennie na kota. Ludzki BG ma ok. 240 mg w kapsułce.
Zresztą to ciężko przedawkować, skoro przy infekcjach zalecają nawet podwojenie dawki. A w Scanomune jest 7,5 mg BG w kapsułce :? .

Koty przed południem dostały zabawkę. Jakieś 4 metry papieru pakowego o szerokości 70 cm. Skoki, chowanie się, polowanie na tego pod papierem, ślizgi, kopanie, drapanie i obgryzanie. Teraz mam 3 padnięte, szczęśliwe koty, kupę strzępów do sprzątnięcia i łeb jak bania od straszliwego szelestu przez pół dnia :lol: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pt wrz 03, 2010 20:43 Re: Kocia Koalicja 3 -Sybirek skończył 6 lat :)

Monostra pisze:Ale to pewnie też zależy od wagi kota. Może ta 1/30 kapsułki to dawka na kociaka?
Ja daje 1/6 ludzkiej kapsułki na kota dziennie. Immunodol cat ma ok. 40 mg BG w kapsułce - dawka 1 kapsułka dziennie na kota. Ludzki BG ma ok. 240 mg w kapsułce.
Zresztą to ciężko przedawkować, skoro przy infekcjach zalecają nawet podwojenie dawki. A w Scanomune jest 7,5 mg BG w kapsułce :? .

Zdaje się, że to było po prostu przeliczane po dawce Scanomune :roll: Dzięki za informację :D

O rety papier do pakowanie to jest to :mrgreen: u mnie od tygodnia za to stoi ogromne pudło po kuwecie - powycinałam dziury i ubaw mają co nie miara :lol:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Nie wrz 05, 2010 9:25 Re: Kocia Koalicja 3 -Sybirek skończył 6 lat :)

A ja dopiero doczytałam o urodzinkach Sybirka :oops:

Wszystkiego najlepszego cudny kocurze :D :ok: :1luvu:
:balony: :balony: :balony: :balony: :balony: :balony:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Nie wrz 05, 2010 10:21 Re: Kocia Koalicja 3 -Sybirek skończył 6 lat :)

Ja tez! Sto lat, Sybirku! :kotek:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

[poprzednia][następna]