Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Monostra pisze:No, że przedmioty kociska rozróżniają, to oczywiste, ale chodzi o wielkość. Mała strzykawka a trochę większa, to dla Sybcia teraz baaardzo duża różnica
.
BG dzielę na sześć, bo tak wyszło z porównania dawki, która jest w ludzkim BG i tej w Immunodolu. Logicznie biorąc, patrząc na dawkę na kg człowieka i kota też raczej tak wychodzi. Scanomune nie biorę pod uwagę, bo tam ilości BG są śladowe - to chyba najdroższa maltoza i kapsułki żelatynowe na świecie. Możliwe też, że właśnie ze S. wzięły się opinie o tym, że BG nie działa. Dopytywałam i tu w Kraku, i w Myślenicach u wetów.
Georg-inia pisze:Monostra pisze:No, że przedmioty kociska rozróżniają, to oczywiste, ale chodzi o wielkość. Mała strzykawka a trochę większa, to dla Sybcia teraz baaardzo duża różnica
.
BG dzielę na sześć, bo tak wyszło z porównania dawki, która jest w ludzkim BG i tej w Immunodolu. Logicznie biorąc, patrząc na dawkę na kg człowieka i kota też raczej tak wychodzi. Scanomune nie biorę pod uwagę, bo tam ilości BG są śladowe - to chyba najdroższa maltoza i kapsułki żelatynowe na świecie. Możliwe też, że właśnie ze S. wzięły się opinie o tym, że BG nie działa. Dopytywałam i tu w Kraku, i w Myślenicach u wetów.
aaaaa... pytałam, bo mnie kiedyś, dawno kazano dzielić ludzki betaglukan na 30, żeby "wyszła" jedna kapsułka Scanomune.
Monostra pisze:Ale to pewnie też zależy od wagi kota. Może ta 1/30 kapsułki to dawka na kociaka?
Ja daje 1/6 ludzkiej kapsułki na kota dziennie. Immunodol cat ma ok. 40 mg BG w kapsułce - dawka 1 kapsułka dziennie na kota. Ludzki BG ma ok. 240 mg w kapsułce.
Zresztą to ciężko przedawkować, skoro przy infekcjach zalecają nawet podwojenie dawki. A w Scanomune jest 7,5 mg BG w kapsułce.
Użytkownicy przeglądający ten dział: borysku, elkaole, Lifter, Marmotka, Sigrid i 15 gości