Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt kwi 16, 2010 5:40 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Przespana spokojnie noc - koty nie rozrabiały, dziecię nie stękało, życie jest piękne! :mrgreen: Zastanawiam się, czy nie powinnam jednak zawlec Pompona jeszcze raz do weta. Wczoraj wymieniałam firanki i stare rzuciłam na podłogę. Kocio nie omieszkał na nie wejść w chwili, gdy Zuzia je na moment opusciła i olać :evil: Cholera nie mam kasy kurde, a ten siusiak się akurat teraz musi wygłupiać. :evil: Będę musiała się znowu zapożyczyć, a już było tak dobrze... Z drugiej strony, skoro wet powiedział wcześniej, że nic mu nie jest, tylko świnia taka, to może nie warto wywalać kasy... :roll: Tylko, że mnie niepokoi że dwa razy w krótkim czasie to zrobił. No ale, nieczęsto ma okazję więc może zbieg okoliczności. Ja już nie wiem... :(
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pt kwi 16, 2010 7:08 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Chyba spać nie możesz. Post o 5:40 8O

Nie znam sie na kocim posikiwaniu. Feluś zrobił mi to dwakroć ale u mnie przyczyna jest jasna, kotek się brzydzi najmniejszych śladów wcześniejszej bytności w kuwecie. Nauczył mnie skubaniec sprzątania w niej 100 razy dziennie :roll:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pt kwi 16, 2010 7:21 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

No i sprawa się rypła - już nie mam dylematów, czy się zapożyczyć, żeby iść z kotem do weta. :? Muszę się zapożyczyć, żeby iść z Zuzią do dentysty. Boli ja ząb :strach: O Jesoooo, chyba sie skończę nerwowo u tego sadysty. Ona się okropnie boi biedulka... :(
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt kwi 16, 2010 7:38 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Dlaczego do sadysty? Idź z Zuzką do mojej pani Ani, ona jest CUDOWNA!!!! To jest dentystka, dzięki której nie pamiętam kiedy ostatnio prosiłam o znieczulenie przed borowaniem.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pt kwi 16, 2010 7:55 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

babajaga pisze:Dlaczego do sadysty? Idź z Zuzką do mojej pani Ani, ona jest CUDOWNA!!!! To jest dentystka, dzięki której nie pamiętam kiedy ostatnio prosiłam o znieczulenie przed borowaniem.

A można tam płacić karta kredytową? Zresztą - podaj namiar proszę, trzeba to załatwić i tyle.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt kwi 16, 2010 7:59 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

To trzymam kciuki za sprawność i bezbolesność akcji Ząb :ok:

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Pt kwi 16, 2010 10:31 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

No i nie wiem, czy to faktycznie ząbek ją bolał, czy to ucho, bo w końcu ma stan zapalny ucha. Na razie melduje, ze ząb jej nie boli. Wstrzymam się chyba z tym dentysta, bo miałyśmy siedzieć murem w domu z tym uchem. No, chyba, że ją zacznie naprawde bolkec ząb - wtedy lecimy na sygnale. :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt kwi 16, 2010 10:46 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Frędzelek uznał, że jest mocno niedopieszczonym kotkiem i postanowił, że ten stan musi się zmienić. W tym celu zaczął się skradać do mnie zaglądając mi w oczy i czekając, aż tępa mamusia się domyśli, że kota trzeba potarmosić. Ja siedzę na rogówce w laptopem na kolanach i klupie artykuły a Frędzelek wskoczywszy na rogówkę usiadł nieopodal i zaczął uprawiać w oczyzaglądactwo. 8) Kiedy nie reagowałam kotek pomalutku przysunął się o kroczek, i usiadł znowu. Potem o kolejny i jeszcze jeden, w końcu Frędzel siedział już tuż obok mnie mrucząc jak eskadra nisko lecących bombowców. Ponieważ nadal nie reagowałam kocio westchnął nad mamusiną tępotą oparł się czołem o mój cycek i zamarł w bezruchu, przechodząc tylko na kolejny poziom mruczenia - już lekko zniecierpliwionego. Ponieważ nie mogę pisać z kocim czołem przy cycku (nie da się swobodnie ruszać ręką) musiałam najpierw wytarmosić kotka, żeby pozwolił mi pracować dalej :lol:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt kwi 16, 2010 11:46 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Ucho czy ząb nie wiadomo co gorsze.
Pomponmama,bo Ty to naprawdę -Frędzla bombowca nie zauważyć :roll: :mrgreen:
Pracoholizm?

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Pt kwi 16, 2010 11:56 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

No chyba pracoholizm - terminy mnie gonią to siedzę i klupię, a Frędzel bombowiec mruczy cały czas w zasadzie. Albo warczy, albo syczy sam do siebie. Tak sobie dziadek lubi pogderać czasami. Ja już kiedyś pisałam, że on czasem idąc przez pokój nie zaczepiany przez nikogo zaczyna gderać sam do siebie. Pewnie mu się przypomina, że ta kotka, co ją 10 lat temu brał, to już dziewicą nie była...Albo michę przesoliłam... No nie wiem o co tu chodzi - grunt, że Frędzel gadatliwym kotkiem jest :D A nie zauważyć go łatwo, bo skrada się skubany jak prawdziwy ninja mrucząc równomiernie dla niepoznaki i uspienia czujności podchodzonej osoby, która nagle budzi się z 6 kilogramami kota na kolanach :wink:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt kwi 16, 2010 12:03 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Z góry za OT przepraszam ale nurtuje mnie myśl pewna, mianowicie: co to za artykuły są? :roll:
Z całą pewnością gdzieś czegoś nie doczytałam i tera sie goopio pytam ale prosze o wybaczenie albowiem mimo dwóch grzejniczków olejowych zamarzam powoli w tem bunkrze :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt kwi 16, 2010 12:06 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

A różne artykuły do internetu. Głównie dla ludzi, którzy z ich pomocą pozycjonują swoje strony internetowe, czasem jakieś recenzje książek i filmów. Lubię pisać, bawi mnie to, choć czasem, to jest ciężka praca, (kiedy piszę artykuł nr 894 na ten sam temat) ale i tak to lubię :D Bardzo rozszerza horyzonty, bo trzeba się czasem sporo douczyć, żeby coś z sensem napisać.
A na zamarzanie, to jak mówi majencja rumJanek najlepszy? :lol:
Ostatnio edytowano Pt kwi 16, 2010 12:10 przez pomponmama, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt kwi 16, 2010 12:08 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

pozycjonują strony internetowe :?:

Nie kumatam - wybacz :oops:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt kwi 16, 2010 12:15 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Jak chcesz skorzystac z kwiaciarni internetowej, to wpisujesz w googlach słowo kluczowe i wyświetlają ci się kwiaciarnie. Zwykle korzystasz z usług tej, która jest na jednym z pierwszych miejsc w googlarce - nie szukasz dalej, bo ci sie nie chce. Zatem dla własciciela kwiaciarni kluczowe jest by właśnie jego kwiaciarnia wyświetlała się na pierwszej pozycji. Pisze wiec blogi z artykułami zawierającymi słowa kluczowe powiązanymi ze swoją stroną. Od tego ile masz wejść na blogi zależy jaką masz pozycję w przeglądarce :D Trzeba nad tym czuwać regularnie, bo jak się treść starzeje, to spada w rankingu. Nie wolno bzdur wypisywać, ani kopiować artykułów, bo cię google wyautują od razu, więc firmy potrzebują wartościowych i unikalnych tekstów. To dotyczy nie tylko kwiaciarni oczywiscie ale wszelkich sklepów i stron internetowych. Marketing po prostu...
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt kwi 16, 2010 12:25 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

ty strasznie niedomyślna pomponmamo się jakaś zrobiłaś, niedny frędzelek :roll:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

[poprzednia][następna]