Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 16, 2010 15:40 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje. Antoś.

my też zaglądamy... cisza taka...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob paź 16, 2010 16:07 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje. Antoś.

Ptachu, Twoja Duża z żyletą w uchu!

Ale fajnie, moja nawet zwykłych nudnych kolczyków nie nosi!

Bruno

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Sob paź 16, 2010 16:57 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje. Antoś.

aglo pisze:Ptachu, Twoja Duża z żyletą w uchu!

Bruno

Kolczykow nie nosi?! 8O

A moja Duza z Duza od Ptacha maja wspolna fote...

Gdzie?
W Lodzi.
.
.
.
Pod latarnia! :twisted:

Mru prawdomowny
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie paź 17, 2010 16:47 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje. Antoś.

Bry wszystkim,

Dawno nie pisałem, bo Duża nie ma czasu i ciągle biega do różnych swoich weterynarzy.
Mnie też zaciągnęła do mojego, wyciągnęli mi krew, bo Duża sobie wymyśliła, że jestem chory, też coś :roll: , oczywiście okazało się, że wyniki mam idealne, tyle, że mam więcej lat niż początkowo doc z Duża zakładały. Bliżej mi dyszki niż siódemki, ale ja się tym nie przejmuję i dziś ganiałem z dzieciarnią po pokoju.

Jakiś czas temu do domu pojechała siostra Jasi, Stasia, to ta dziewczynka:
Obrazek
We czwartek do swojego nowego domu Duża zawiozła Nikicię:
Obrazek Obrazek

Dziś mieliśmy gości, przyszła taka młoda rodzina z dziewczynką trzyletnią, mała biegała po pokoju i wołała „riudi, riudi, ja chce riudi” Wszyscy po za mną i Edkiem pochowali się, strychulce :twisted: , mnie podobała się dziewczynka, pozwoliłem jej pocałować mnie w czoło, Edek był zachwycony mała i wszędzie za nią chodził, zaczepiając ja do zabawy.
Ci ludzie przyszli poznać Zenusia a ten nie chciał się pokazać tak bał się dziewczynki, za to Edzio zakochał się w niej i nie odstępował jej na krok, chyba Edziu będzie pakował plecaczek 8)

Małe rude ma siostrę, którą też Duża przytaszczyła do domu :evil: , teraz mamy Zenka i Zuzankę, Zuzanka to stateczna szylkretowa dziewczynka a Zenek to wariat, na szczęście nie tak jak Edek, bo musiałbym się wyprowadzać.

A to obiecane zdjęcie Kur, czyli Kurka i Kurczak
Obrazek

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie paź 17, 2010 16:51 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje. Antoś.

co za dziwolagi ten drob :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie paź 17, 2010 16:55 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje. Antoś.

Bruno

Zdjęć Duża nie ma.
Ona zresztą ma strasznie mało zdjęć, jak tylko zaczynają robić zdjęcia to Duża jest zawsze z drugiej strony obiektywu i to zazwyczaj ona robi zdjęcia.

Bruno, Duża tą żyletkę nosiła zaczepioną na agrafce, w ucho wkładała taką małą agrafke i na niej zapinała żyletkę, wyglądało jakby ta żyletka była przy samym uchu.
W pasie zamiast paska nosiła łańcuch uliczny, taki rozpięty miedzy dwoma słupkami metalowymi, zwinięty przez jej bardzo dobrego kolegę z ulicy.
Podobno to były czasy, gdy brakowało różnych rzeczy i Duża z kolegami musiała wykazywać się inwencją twórczą, czasami były to bardzo dziwne zastosowania różnych rzeczy.
Teraz Duża wygląda zupełnie inaczej i nie przypomina już tamtej ogromnej fanki cudownego polskiego zespołu Kat :D

Ptachu wyjaśniający
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Nie paź 17, 2010 16:57 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje. Antoś.

Maryla pisze:co za dziwolagi ten drob :lol:

Też się dziwię :twisted:
To odrzut z pseudo.
Kurka to starsza Pani bardzo chora, która całe życie musiała rodzić kociaki :(
Kurczak to ofiara chowu wsobnego z jego wszystkimi konsekwencjami :( , Duży mówi, że to po Georgusiu drugi najdroższy kot świata :twisted:

Ptach

iwcia

Post » Nie paź 17, 2010 17:01 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje. Antoś.

Bliżej mi dyszki niż siódemki, ale ja się tym nie przejmuję i dziś ganiałem z dzieciarnią po pokoju.

Hm, to ile Ty masz Ptaszku lat? Do tej pory byłem pewien, że gdy Cię znaleziono miałeś dwa lata, czyli teraz miałbyś sześć :wink:

Oczywiście chodzi mi tylko o zaspokojenie ciekawości, bo kocham Cię niezależnie od wieku :1luvu:
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Nie paź 17, 2010 17:06 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje. Antoś.

Gem pisze:
Bliżej mi dyszki niż siódemki, ale ja się tym nie przejmuję i dziś ganiałem z dzieciarnią po pokoju.

Hm, to ile Ty masz Ptaszku lat? Do tej pory byłem pewien, że gdy Cię znaleziono miałeś dwa lata, czyli teraz miałbyś sześć :wink:

Oczywiście chodzi mi tylko o zaspokojenie ciekawości, bo kocham Cię niezależnie od wieku :1luvu:

No właśnie duża z doc oceniły mnie wtedy na jakieś 3 - 4 lata i Duża założyła średną 3,5 ale chyba miałem trochę więcej.
Podobno zapadły mi się trochę oczy i coraz częściej mocno zasypiam, tak, że nie słyszę Dużej i budzę się dopiero jak mnie dotknie :oops: .
Duża strasznie się tym denerwuje, bo tak się zachowywała Mikunia jako starsza psia Pani i oczy podobno też takie miała i Duża boi się, ze mnie może tez zbraknąć tak jak Georgusia i Mikuni

Ptachu wyjaśniający

iwcia

Post » Nie paź 17, 2010 17:11 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje. Antoś.

iwcia pisze:Bry wszystkim,

Dawno nie pisałem, bo Duża nie ma czasu i ciągle biega do różnych swoich weterynarzy.
Mnie też zaciągnęła do mojego, wyciągnęli mi krew, bo Duża sobie wymyśliła, że jestem chory, też coś :roll: , oczywiście okazało się, że wyniki mam idealne, tyle, że mam więcej lat niż początkowo doc z Duża zakładały. Bliżej mi dyszki niż siódemki, ale ja się tym nie przejmuję i dziś ganiałem z dzieciarnią po pokoju.

Jakiś czas temu do domu pojechała siostra Jasi, Stasia, to ta dziewczynka:
Obrazek
We czwartek do swojego nowego domu Duża zawiozła Nikicię:
Obrazek Obrazek

Dziś mieliśmy gości, przyszła taka młoda rodzina z dziewczynką trzyletnią, mała biegała po pokoju i wołała „riudi, riudi, ja chce riudi” Wszyscy po za mną i Edkiem pochowali się, strychulce :twisted: , mnie podobała się dziewczynka, pozwoliłem jej pocałować mnie w czoło, Edek był zachwycony mała i wszędzie za nią chodził, zaczepiając ja do zabawy.
Ci ludzie przyszli poznać Zenusia a ten nie chciał się pokazać tak bał się dziewczynki, za to Edzio zakochał się w niej i nie odstępował jej na krok, chyba Edziu będzie pakował plecaczek 8)

Małe rude ma siostrę, którą też Duża przytaszczyła do domu :evil: , teraz mamy Zenka i Zuzankę, Zuzanka to stateczna szylkretowa dziewczynka a Zenek to wariat, na szczęście nie tak jak Edek, bo musiałbym się wyprowadzać.

A to obiecane zdjęcie Kur, czyli Kurka i Kurczak
Obrazek

Ptachu

No to kciuki za Edzia! :ok: :ok: :ok:
Łatek oczekujący dobrych wiadomości

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Nie paź 17, 2010 18:45 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje. Antoś.

Kciuki nieustające za Twoje zdrówko, Ptaszku :ok:
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Nie paź 17, 2010 19:25 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje. Antoś.

iwcia pisze:

Bruno

Zdjęć Duża nie ma.
Ona zresztą ma strasznie mało zdjęć, jak tylko zaczynają robić zdjęcia to Duża jest zawsze z drugiej strony obiektywu i to zazwyczaj ona robi zdjęcia.

Bruno, Duża tą żyletkę nosiła zaczepioną na agrafce, w ucho wkładała taką małą agrafke i na niej zapinała żyletkę, wyglądało jakby ta żyletka była przy samym uchu.
W pasie zamiast paska nosiła łańcuch uliczny, taki rozpięty miedzy dwoma słupkami metalowymi, zwinięty przez jej bardzo dobrego kolegę z ulicy.
Podobno to były czasy, gdy brakowało różnych rzeczy i Duża z kolegami musiała wykazywać się inwencją twórczą, czasami były to bardzo dziwne zastosowania różnych rzeczy.
Teraz Duża wygląda zupełnie inaczej i nie przypomina już tamtej ogromnej fanki cudownego polskiego zespołu Kat :D

Ptachu wyjaśniający

O, a mój Duży śpiewał przed Katem w Stodole!
To ja już rozumiem ideę z zyletką.
Duża też skumała.

Bruno

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Nie paź 24, 2010 11:51 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje Ańdźkę.

Bry,
Wreszcie Duża włączyła komputer na dłużej.
U nas jak zwykle dom wariatów, co prawda do swojego domu pojechała piękna panna Zuzanna, siostra Zenusia. Zamieszkała w bardzo fajnym domu z dwoma super chłopakami. Duża zachwyciła się starszym, ona bardzo lubi staruszki, a Zuzanka zaprzyjaźniała z młodszym ma, z kim biegać i szaleć.
ObrazekObrazek

W piątek do swojego domu, Duża zawiozła Edzia
Duży mówi, że szybko się musimy przeprowadzić i Duża musi zmienić numer telefonu, jeśli chodzi o Edka to reklamacji nie uznają ;), drugiego takiego wariata trudno znaleźć :twisted:
Edziu zamieszkał z trzyletnią żywiołowa dziewczynką, którą jest zachwycony 8O
Obrazek

Ponieważ Duża pustki nie lubi, to przytargała dwóch nowych braci, chłopaki mają po 9 tygodni, urodzili się na Dziakach a teraz demolują nasz dom, robiąc za tornado.
Pożarny kot nie może spokojnie położyć się na poobiednią sobie drzemki, musiałem odreagować i dziś mocniej niż zazwyczaj przyłożyłem Ańdźce :oops: , Duża się zdenerwowała na mnie i teraz udaje, że mnie nie zauważa.
Trochę się tym martwię, bo Duża daje jeść, co będzie jak przyjdzie czas kolacji a ona dalej nie będzie mnie zauważać :strach:

Ptachu niewidzialny

Swój dom znalazł też Antoś, którego ciocia Karoluch u siebie gościła, bardzo dziękujemy jej za opiekę nad tym małym szkrabem :1luvu:

iwcia

Post » Nie paź 24, 2010 11:57 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje Ańdźkę :((.

Ptachu! Miałeś nie lać już Ańdźki!

Bodzio zniesmaczony...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie paź 24, 2010 12:03 Re: Ptachu 2, Dziunia [']. Ptachu leje Ańdźkę :((.

hanelka pisze:Ptachu! Miałeś nie lać już Ańdźki!

Bodzio zniesmaczony...

Ale jak Ańdźka przechodzi koło mnie taka przykurczona i wystraszona, to łapka sama mi się podnosi :twisted: :oops:
Duża mówi, że ją bardzo rozczarowałem :oops: , bo zawsze byłem najbardziej przyjacielskim kotem ze wszystkich w naszym domu a teraz zachowuję się jak Kratka - kotek o małym rozumku :oops:

Ptachu

iwcia

[poprzednia][następna]