DO ZAMKNIĘCIA>Tanie Dranie Reaktywacja. Nastała Obamka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 28, 2009 16:03

Na razie przyszła część pensji, oczywiście niższa niż było obiecywane :roll:
W kwestii wynagrodzenia za kwiecień napisałam do obu Pań maila z powołaniem się na stosowne rozporządzenie (MarioD. - jeszcze raz dzięki!) i dokładnym wyliczeniem kwoty, która mi się należy :oops: Jeśli druga część pensji za maj nie wyrówna przynajmniej z dokładnością co do 50 zeta kwoty rzeczywistej z obiecywaną lub/i jeśli będą jeszcze COKOLWIEK kombinować odnośnie do mojej należności za kwiecień - zawijam manatki i spadam... Oszustów nie trawię :twisted: :twisted: :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw maja 28, 2009 16:28

Wielbłądzio pisze:Bożenko, chcą zrobić ze mnie Rogasia z Doliny Roztoki :wink: , ale ja się nie dam :twisted:

Boszzz, im przecież nie mówiłam, że jestem wielbłądem - czyżby to było widoczne gołym okiem :roll: ...?

Może Ci się nieopatrznie wymskło.. :mrgreen:

A serio-świństwo.. :evil:
Może faktycznie dadzą Ci wyrównanie, jak im to wyośliłaś. Niektórym trzeba. Ale jak nie trafi, to lepiej znaleźć coś innego. Nie masz obowiązku robić charytatywnie.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw maja 28, 2009 21:21

Dawno temu byłam zatrudniona przez chwilę (6 m-cy) w takiej formie, która obiecała mi przez 3 m-ce (okres próbny) ileś tam, a potem znaczącą podwyżkę. Minął okres próbny podpisano ze mną kolejną umowę, a kasa taka sama :roll: Zaczęłam więc sobie szukać innej pracy, a im ciągle marudziłam, że przecież miało być inaczej. W końcu znalazłam nową pracę, a tymczasem oni wypłacili mi wyrównanie za te zaległe 3 m-ce. Następnego dnia złożyłam wymówienie, bo miałam ich dość (nie tylko z powodu tego, że musiałam szarpać się o kasę). Byli deczko zdziwieni :lol:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt maja 29, 2009 6:44

Obrazek :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt maja 29, 2009 6:57

Dzisiaj zapewne ciąg dalszy. Ja się nie będę denerwować, o nie - a przynajmniej nijak nie mogę dać tego po sobie poznać - bo w ten sposób pokazuję tylko moją słabość i to, jak bardzo mi zależy... Wczoraj usłyszałam od kilkorga innych pracowników, że są ze mnie dumni :oops: Że te panie postępują tak ze wszystkimi i że dopiero teraz trafił im się ktoś, kto trochę zna się na rzeczy i nie da sobie w kaszę dmuchać. Ano nie da :twisted: :twisted: :twisted:

A poza tym:
Kretyn wczoraj zapewnił mi kolejną atrakcję, przyprawiając mnie o bonusowe wielkie zdenerwowanie (jakby tego w robocie nie było dosyć :roll: )...
Wracam do domu, włażę, jeszcze u drzwi witam się ze wszystkim, co podlazło mi na powitanie... Podchodzi Piopluś, głaszczę go, podnosi głowę... I 8O Nie ma prawego oka 8O :strach:
Natychmiast oględziny: gałka oczna jest, więc jednak jej sobie nie wyjął :roll: , ale tak jakoś przedziwnie wpadnięta w głąb oczodołu, prawie doszczętnie zasłonięta trzecią powieką... Telefon do Moni, transporter,
Kretyna za kuper i do lecznicy...

Otóż oczko faktycznie jest, a jakże. JESZCZE jest.
A Debil najprawdopodobniej dostał wreszcie za swoje, ponieważ od trzech dni upiornie dokucza Ropuszkowi: dosłownie co kilka minut napada go dla zabawy, podgryza, paca łapą... Żab absolutnie nie jest kotem agresywnym, jest wręcz kompletnym pierdołą, który ledwo umie się obronić (zazwyczaj jedyną formą 'obrony' jest przeraźliwy wrzask i ucieczka gdzie pieprz rośnie :roll: ), poza tym wobec Piotrusia wykazał i tak maksimum cierpliwości :roll: Tadźka przy próbach zaczepek od razu idiotę poskromniła, Lich podobnie, Nuśka poczekała chwilę dłużej, ale była za to bardzo stanowcza :wink: , Duńka asekuracyjnie zmyka, kiedy tylko zauważy, że kretyn się do niej zbliża... Nawet Maciek - koczurek wesoły, zabawowy i raczej zwykle chętny do wszelkich międzykocich psot - któregoś pięknego dnia wreszcie mu za te zaczepki przylał 8O Żabon jak dotąd wyłącznie darł się i zwiewał - przypuszczalnie właśnie do wczoraj...
Być może zahaczył pazurem o kretynią powiekę, być może siła uderzenia była duża... W każdym razie Idiot oberwał :twisted: Jeszcze dziś ma to oko trochę zapuchnięte, pomimo sterydu :roll:

Powinnam wyrwać mu z dupy nogi, razem z tymi boskimi paluszkami :twisted: :twisted: :twisted:
Mam dwie ciężko chore kotki, o swoim leczeniu chwilowo mogę tylko pomarzyć, kończy się prezent od Dobrej Duszy przeznaczony na leczenie Buśki (częściowo wykorzystany przez Bidzię :oops: ), a w planach kolejne wizyty u specjalistów... A taki durny wymoczek z niczego funduje mi dodatkowy wydatek w postaci 50 złotych :twisted: Wczoraj 50... Ale następnym razem, kiedy np. zmiażdży sobie drzwiami łapy (tj. ja mu zmiażdżę, w wyniku jego codziennych bohaterskich starań) - może być znaczna wielokrotność pięćdziesięciu :strach:
Wczoraj w przypływie rozpaczy pomyślałam sobie o założeniu specjalnego Funduszu im. Głupoty Piotrusia :wink: , przeznaczonego na pokrywanie wszelkich niespodziewanych wydatków spowodowanych przez deficyty IQ u niektórych forumowych kotów... Pioplek mógłby być jego maskotką :twisted: :twisted: :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt maja 29, 2009 7:03

O rany,ależ atrakcje..Chyba bym zawału dostała. :roll: :roll:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt maja 29, 2009 7:06

Kciuki!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt maja 29, 2009 7:07

Gdybym dostała zawału albo np. zemdlała z nerwów, Debil zostałby bez pomocy, a reszta watahy bez kolacji :roll: ... Paść mogłam dopiero po powrocie z lecznicy.

Wielbłądzio

Post » Pt maja 29, 2009 7:08

kalair pisze:O rany,ależ atrakcje..Chyba bym zawału dostała. :roll: :roll:

Ja prawie dostałam. Kasia dzwoni wieczorem i mówi, że Piotruś sobie oko wyjął! Popłoch normalnie!
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt maja 29, 2009 7:14

Marcelibu pisze:

Ja prawie dostałam. Kasia dzwoni wieczorem i mówi, że Piotruś sobie oko wyjął! Popłoch normalnie!

Ożesz! 8O No to nie zazdroszczę takiego info!
Podniosła Ci adrenalinkę, a co, sama miała z tym być? :lol: :lol:
A serio-no,wyobrażam sobie panikę, dobrze, że oczko jednam w kocie! :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt maja 29, 2009 7:18

Wielbłądzio pisze:Gdybym dostała zawału albo np. zemdlała z nerwów, Debil zostałby bez pomocy, a reszta watahy bez kolacji :roll: ... Paść mogłam dopiero po powrocie z lecznicy.

No, niby logiczne. :mrgreen: Trza się było trzymać. Ufff...Dobrze, że wszystko na swoim miejscu!
I powodzenia w pracy! Nie daj się! :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt maja 29, 2009 8:25

kalair pisze:
Marcelibu pisze:

Ożesz! 8O No to nie zazdroszczę takiego info!
Podniosła Ci adrenalinkę, a co, sama miała z tym być? :lol: :lol:
A serio-no,wyobrażam sobie panikę, dobrze, że oczko jednam w kocie! :wink:

Szok po prostu. I nie wiedziałam, co robić. Czy szukać na cito chirurga, który uratuje oko, czy okulisty, gdzie go szukać o tej porze... Na szczęście znajoma wetka mnie uspokoiła, że patrząc z objawów, to oko zostało, tylko było bardzo, bardzo zapuchnięte.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Pt maja 29, 2009 8:38

Moniu, przepraszam :oops: :oops: :oops:

Ale to wina tego debila nie moja, możesz go przy najbliższej okazji natłuc w tyłek :twisted:

Wielbłądzio

Post » Pt maja 29, 2009 8:55

Wielbłądzio pisze:Moniu, przepraszam :oops: :oops: :oops:

Ale to wina tego debila nie moja, możesz go przy najbliższej okazji natłuc w tyłek :twisted:

Kasiu :evil: Przecież nie o to mi chodziło, że to czyjakolwiek wina, tylko jak ładnie Piotruś podniósł nam adrenalinę :) .

Marcelibu

Post » Pt maja 29, 2009 9:01

A może chciałabyś takiego 'pobudzacza' na stałe? Ja się chętnie podzielę, mam przecież jeszcze gumkożerną Nuśkę, która ostatnio przerzuciła się na spinacze biurowe :roll: :strach:

Bierz, póki daję Plusia :wink: Sama wiesz, kto jeszcze oczekuje na Twój odbiór ode mnie :twisted:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]