Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
behemotka pisze:Kazanowi jest źle na świecie, prawdopodobnie z powodu rozstania z ukochanym kumplem i braku sparring partnera do zapasów
a trochę się martwię zdrowiem futer...
A właśnie się planowałam odezwać, bo dojrzałam wreszcie do konkretnej decyzjiApsa pisze:behemotka pisze:Kazanowi jest źle na świecie, prawdopodobnie z powodu rozstania z ukochanym kumplem i braku sparring partnera do zapasów
Spraw sobie drugiego psa
U mnie to głównie hipochondriaApsa pisze:a trochę się martwię zdrowiem futer...
Ostatnio odkryłam, że Saba - moje najmłodsze, niespełna ośmioletnie futro - mi się starzeje![]()
![]()
Tzn. konkretnie zauważyłam około 6 siwych włosków wokół oczu.
Potem śniło mi się, że znajomy pies odszedł w wieku lat siedmiu, do tego jakieś chore sznaucerki czy pudelki, które z powodu swoich chorób i wieku miały nie przeżyć nocy. Brrr.
Reszta psów po prostu jest stara i chora.
Więc rozumiem i współczuję
Ale ich tam wcześniej nie było.behemotka pisze:Akurat siwe włoski to chyba niekoniecznie objaw starzenia?![]()
Moje Paskudztwo dostało kilku białych włosów na karku i potylicy, a ma dopiero niecałe sześć lat. Widziałam też psy, które jako dwulatki miały już trochę siwizny na pyszczku. Na dodatek moja znajoma (dwunożna) ma dwadzieścia sześć lat - i parę siwych włosów. Więc nie panikuj jak... nikt z obecnych
Apsa pisze:Ale ich tam wcześniej nie było.behemotka pisze:Akurat siwe włoski to chyba niekoniecznie objaw starzenia?
Moje Paskudztwo dostało kilku białych włosów na karku i potylicy, a ma dopiero niecałe sześć lat. Widziałam też psy, które jako dwulatki miały już trochę siwizny na pyszczku. Na dodatek moja znajoma (dwunożna) ma dwadzieścia sześć lat - i parę siwych włosów. Więc nie panikuj jak... nikt z obecnych
Nie no, siwośc na pyskach to obie moje-moje mają od młodości, podobnie jak ich właścicielka ma siwość na głowie od dziecięctwa (chciałabym mieć tylko kilka tych siwych włosów).
Punia jakoś tak się stopniowo zmieniała z psa dorosłego w starszego, stopniowo mogłam jej dopisywać w karcie kolejne drobne dolegliwości i rzeczy "uważać na", bez tragedii. A te kilka jaśniejszych włosków Saby walnęło mnie mnie obuchem. Chyba z szoku, bo przecież ona jest ta młoda. I tak miało zostać na zawsze!
I jak tu nie panikować?
behemotka pisze:A poza tym wieku kobiet się nie zdradza, więc nie pisz publicznie, że masz stare panny
Ale, ale, posiadanie potomstwa wcale jeszcze nie determinuje stanu cywilnego. Jakieś staroświeckie masz poglądy rodzinneApsa pisze:behemotka pisze:A poza tym wieku kobiet się nie zdradza, więc nie pisz publicznie, że masz stare panny
Ależ ja nigdzie nie piszę, że mam panny![]()
Saba mężatka w separacji.
Punia się nie przyznała, ale jej córkę poznałam.
Natka trafiła do mnie z dorosłym dzieckiem w postaci Pulpy.
Tylko do Rudzi nie wiem, czy mam się zwracać per "Panno" czy per "Pani"
No przecież, że jedynego słusznegoWielbłądzio pisze:Wytrzeszcz (nasza nowa domowniczka, zgadnij jakiego koloru)
Nie karmisz biedactwa, to musi się sama zaopatrywaćWielbłądzio pisze:zapoczątkowała trend żarcia przez koty nutelliNa razie w ślady Jadwini (czyli Wytrzeszcza właśnie) poszedł jedynie durny Plu Plu, ale niewykluczone, że inne też się przekonają
Właściwie to chyba powinnam być im wdzięczna. Ja jak ja, może niekoniecznie cała ja, bo nutella pyszna i na chwilę przegania smutki
- ale moje i tak już grube doopsko to na pewno
![]()
Wytrzeszcz lubi też m.in. pikantny ketchup, b. kwaśne cytrynowe smarowidło z M&S, parówki sojowe, paprykę... I dosłownie WYSZARPUJE mi wszelkie żarcie z rąkTakiego
złodzieja to ja jeszcze nigdy w życiu nie znałam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, zuza i 105 gości