AYO pisze:A ja się odezwę - a co mi tam![]()
W samą porę wstawiłaś te linki - chociaz jestem ostanikowana prawidłowo [no - prawie] to mam przed sobą zakup czapek dla bliźniaków co w moim wypadku graniczy z cudem i zainteresowały mnie te brytyjskie firmy tylko muszę rozmiarówkę rozgryźć - bardzo Ci jestem wdzieczna
co do rozmiarówki - obwody są przeliczane powiedzmy "wprost" - 28=60cm, 30=65, 32=70, 34=75 itd
a miski co 2,5cm ("nasze" idą co 2cm)
D brytyjskie i polskie są takie same, a potem idzie DD, E, F, FF, G, GG, H, HH, J, JJ, K (te podwójne to takie same miski ja inne, a nie jak niektórzy myślą połówki

z ważnych uwag - najpierw dobieramy obwód, a dopiero potem miskę - obwód się sprawdza zapinając z miskami do tyłu - jeśli zapinamy się bez problemu, a po założeniu misek wydaje się za ciasny, to znaczy, że miska jest za mała, a nie za ciasny obwód, i trzeba wziąć większą miskę

Żeby nie było tylko stanikowo:
-> odebrałam karmę

ale najpierw muszę zrzucić zdjęcia z aparatu, a obudziłam się dzisiaj z masakrycznym bólem głowy

jest też 3kg baby-cata dla schroniskowych maluchów, i mała paczka dla Modrzewia

Piłeczki nadal się robią, a poza tym, to robię sobie sweterek

(jak skończę to też będzie foto

A jutro urlop

żeby nie było za różowo to wczoraj znowu zalało tory na Brynowie i był ruch wahadłowy - do pracy 2h... :/
ale wracałam już normalnie