Bytomskie Łobuzy cz.5 - Tosia Atomówka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 29, 2015 12:12 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - DZIŚ przyjedzie Tosia od mir.ka

M. znowu ją wyciągnął i tuli.

Kitusia od razu jak Mirka wyszła to zaczęła szukać małej. Wszystko wącha, skosztowała nawet jedzenia dla dzieci. Kitusia się bardzo interesuje. Ale m. wziął Kitusie i przystawił ją do pudła i pokazał jej małą, i Kitusia syknęła bo chyba bała się, chyba, że m. wsadzi ją do pudła. Kitusia nie umie usiedzieć na miejscu - wszystko wącha i szuka małej.
Marysia jeszcze nie widziała małej.
Kitusia ucieka przede mną.

Tu Tosieńka od razu weszła do swojej budki.
Obrazek
Tutaj w kocim pudle (już odrapanym) Tosia się schowała i je posiłek.
Obrazek
A tu u m. na rękach, bardzo się malutka boi.
Obrazek
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro lip 29, 2015 12:15 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - DZIŚ przyjedzie Tosia od mir.ka

Jaka ona cudowna!!!

Jaka kruszynka!!
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Śro lip 29, 2015 12:19 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - DZIŚ przyjedzie Tosia od mir.ka

No, maleńka jest. Buziaczka ma ślicznego :) Powolutku, cierpliwości :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro lip 29, 2015 12:21 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - DZIŚ przyjedzie Tosia od mir.ka

Klaudia, musisz do banerka w podpisie Tosinkę dodać :)

Sihaja

Post » Śro lip 29, 2015 12:32 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - DZIŚ przyjedzie Tosia od mir.ka

Mysle ,ze trzeba spokojnei czekac ,malenstwo pewnie noca zacznie sie rogladac po domu.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro lip 29, 2015 12:33 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - DZIŚ przyjedzie Tosia od mir.ka

Tak, trzeba jej dać czas na oswojenie się :)

Sihaja

Post » Śro lip 29, 2015 12:47 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - DZIŚ przyjedzie Tosia od mir.ka

Maleńka siedzi w pudle teraz. Kitusia nie umie usiedzieć na tyłku i ciągle robi rundkę po wszystkich rzeczach w mieszkaniu. W końcu podeszła do pudła i chyba zaskoczyła ją Tosia bo syknęła raz i odeszła w zwolnionym tempie, po czym znowu podeszła, zajrzała i nie syknęła i dalej chodzi i wącha. Zachowuje się normalnie, nie jest obrażona, odpowiada na pytania jak zawsze.
Marysia ma wszystko w nosie i śpi. Ciekawe co będzie jak się obudzi. Jest szansa, że i Marysia i Kitusia będą się nawzajem uspokajać, bo Kitusia poszła do Marysi i powąchała ją w nos, żeby sprawdzić czy ona faktycznie śpi. Ogólnie to nic się nie dzieje. Tylko Tosia się zabunkrowała. Ale jej nie ruszam. Co jakiś czas patrzę i mówię do niej - Tosiu... - żeby nie myślała, że o niej zapomniałam. Nie wiem zbytnio co robić, więc nic nie robię. Nic na siłę. Niech malutka sobie siedzi w pudle. Dałam jej tam wodę i jedzonko i jednak dałam kuwetę obok pudła, żeby nie musiała się bać iść do przedpokoju. Zawsze tak robię, że nowemu daję blisko kuwetkę :) Tosia może wszystko obserwować z pudła będąc niewidoczną, bo porobiłam tam różne podglądy żołnierskie :)

Ona jest taka śliczna, taka moja :) Od razu wiedziałam, że moja :) dodam zdjęcia zaraz. Dużo nie robię, bo nie chcę małej stresować aparatem.

Kitusia normalnie chodzi po pokoju :)

Czekam na pana z zooplus z feromonami :) No kiedy on będzie...

Mirka i jej mąż - super ludzie :D :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

klaudiafj

Post » Śro lip 29, 2015 12:54 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - DZIŚ przyjedzie Tosia od mir.ka

Mysle ze nie robienie nic poki co jest dobrym rozwiazaniem. Tosia jak sie oswoi wygra kocia ciekawosc i wyjdzie na zwiedzanie. Jak przywiezlismy chlopakow... pixior od razu zaczal czlapac po mieszkaniu a dixi siedzial w drapaku i nie chcial wyjsc... ba na kazda probe zblizenia sie reagowal sykiem. Nie zmuszalismy go do niczego. PO paru podejsciach po prostu wyszlismy z pokoju dajac mu czas. Pixior przyczlapal do nas po chwili... a Dixi rano sie przekonal i tez przychodzil.

Mysle ze nalezy dac Tosi czas. Nie naciskac. To wszytsko dla niej nowe. Nowe zapachy, koty.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Śro lip 29, 2015 13:13 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - DZIŚ przyjedzie Tosia od mir.ka

M. powiedział, że Tosia go rozczula. Leży tak, że ma na nią oko i mała zaczęła się troszeczkę nieśmiało bawić, ale zaraz przestała. Koty moje zachowania nie zmieniły. Marysia nadal śpi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A i mnie się oczy kleją. Muszę się zdrzemnąć. Dwie noce nieprzespane dają o sobie znać. Tosiece daliśmy czas, niech nas poobserwuje.

klaudiafj

Post » Śro lip 29, 2015 13:17 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - DZIŚ przyjedzie Tosia od mir.ka

No, ja zaraz wychodzę z pracy. Po południu wpadnę :)
A Tosia na Twoich zdjęciach to prawie czarna wychodzi...

Sihaja

Post » Śro lip 29, 2015 13:19 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - DZIŚ przyjedzie Tosia od mir.ka

No bo jest taka ciemna :) I ma też siwe plamki :)
Marysia wyszła i jest zestresowana.

klaudiafj

Post » Śro lip 29, 2015 13:24 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - DZIŚ przyjedzie Tosia od mir.ka

Co za malenstwo piekne!!! Wszyscy sie dogadaja! Dla Kitusi i Marysi nowy jest tylko kot, a dla malutkiej calkowicie wszystko. Nixon dopiero po dwoch tygodniach przestaje sie bac i uciekac jak sie kolo niego przechodzi. Dobrze, ze dalas malej kuwete tak blisko :)
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Śro lip 29, 2015 13:36 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - DZIŚ przyjedzie Tosia od mir.ka

Klaudia super ze malutka jest juz z wami :1luvu: Boziu, jaka ona jest prześliczna :1luvu: :1luvu: Mala die niebawem otworzy, kocia ciekawość wygra ze strachem :ok: A dziewczynki widzę ze nie bardzo przejęły sie nowym domownikiem :piwa: To dobrze, na pewno sie dogadają :piwa:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Śro lip 29, 2015 13:44 Re: Bytomskie Łobuzy cz.5 - DZIŚ przyjedzie Tosia od mir.ka

Jaki śliczny czarny pyszczek wystający z ramion Twojego M. :1luvu:
Kociaki na zdjęciach zawsze wychodzą tak dorodnie, a później się dopiero okazuje jakie to okruszki :P

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

[poprzednia][następna]