Broszka & Company

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto paź 29, 2013 9:11 Re: Broszka & Company

felin, fajnie że się pojawiłaś bo martwiłam się że coś się stało tak nagle zniknęłaś :ok:

Wiecie co? Mam już dosyć tych huraganowych wiatrów, lecących dachówek, wyrwanych wrót od stodoły i przewracanych płotów :strach: :strach: :evil: :evil:
I urywanego co chwilę neta :evil:

shira3 pisze:To z ciekawości dopytam na jaką wannę się zdecydowałas?

Niestety nie udał się pomysł z hydromasażem :(
TZ ze względu na astmę bardziej potrzebuje sauny, a i jedno i drugie to za duże koszty... :|
Będzie więc mała sauna i wielka zwykła wanna (dwuosobowa) :)
taka:
Obrazek
TZ obiecał robić mi w niej masaż osobiście :lol: :mrgreen:

Ekipa bardzo przyspieszyła robotę - od tygodnia pracują po 10-12 godzin żeby skończyć jak najszybciej bo złapali jakąś ekstra robotę i próbują ją wcisnąć między umówione wcześniej terminy. Tak więc chyba w połowie przyszłego tygodnia skończą naszą łazienkę :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto paź 29, 2013 9:55 Re: Broszka & Company

Saunę będziesz miała w domu? 8O Wow, fajnie Ci :ok:
A i wanna piękna :D .
Broszka pisze:Ekipa bardzo przyspieszyła robotę - od tygodnia pracują po 10-12 godzin żeby skończyć jak najszybciej bo złapali jakąś ekstra robotę i próbują ją wcisnąć między umówione wcześniej terminy. Tak więc chyba w połowie przyszłego tygodnia skończą naszą łazienkę :ok:

Z niecierpliwością czekam na zdjęcia :D
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto paź 29, 2013 10:00 Re: Broszka & Company

Szkoda z tym hedomasażem :( Tobie by się wyjątkowo przydał przy tym trybie życia jaki prowadzisz :wink:
Myślisz, że masaż TŻ-ta wystarczy? MOże jakiś dochodzący masażysta? Choć to też drogo.. :mrgreen:

Wanna jest super :D
Sauny nienawidzę :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto paź 29, 2013 10:20 Re: Broszka & Company

Będzie mała jednoosobowa sauna tzw sucha - taka mała drewniana kabina z kamieniami podgrzewanymi piecem elektrycznym.
TZ będzie z niej korzystał bardzo często - uwielbia to i bardzo dobrze się czuje po takim seansie :ok:
Ja chyba raczej nie będę, bo próbowałam w swoim życiu dwa razy i za każdym razem słabo mi się robiło i mdlałam :?
Ale ten piec ma sporą regulację temperatury i na pewno wypróbuję, zobaczymy, może w niższych temperaturach dam radę ;)

morelowa pisze:Szkoda z tym hedomasażem :( Tobie by się wyjątkowo przydał przy tym trybie życia jaki prowadzisz :wink:
Myślisz, że masaż TŻ-ta wystarczy? MOże jakiś dochodzący masażysta? Choć to też drogo.. :mrgreen:

Ano szkoda, ale nie można mieć wszystkiego - zdrowie mojego TZta jest ważniejsze w tym przypadku ;)
A ja oprócz rąk TZta mam też matę masującą i sobie bardzo chwalę :)
Masażysty dochodzącego na tym naszym końcu świata nie znajdę :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto paź 29, 2013 10:24 Re: Broszka & Company

Albo może do kabiny kupisz panel z hydro. Można trafić nie tak bardzo drogo a masuje na prawdę porządnie, moim zdaniem mocniej niż wanna.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto paź 29, 2013 10:34 Re: Broszka & Company

shira3 pisze:Albo może do kabiny kupisz panel z hydro. Można trafić nie tak bardzo drogo a masuje na prawdę porządnie, moim zdaniem mocniej niż wanna.

Tak właśnie miało być że w zamian wanny z hydro taki panel w prysznicu, ale w trakcie remontu jak pociągnęli wodę okazało się że mamy za słabe ciśnienie i hydromasaż w panelu nie działał by jak trzeba więc zrezygnowaliśmy :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto paź 29, 2013 14:34 Re: Broszka & Company

Regulowana? sucha? hmm... to może dałoby sie w zimie w niej zamieszkać..? W tej saunie, znaczy się. Ew. tymczasy przetrzymać w razie potrzeby :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto paź 29, 2013 15:35 Re: Broszka & Company

zapowiada się małe SPA :)
super!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto paź 29, 2013 17:44 Re: Broszka & Company

Jak zwykle czytam po cichu, ale teraz muszę się odezwać, no po prostu muszę...
Wanna jest prze-ślicz-na (uruchom wyobraźnię, to zobaczysz jak zielenieję z zazdrości).
Taka wanna, wolnostojąca to moje marzenie. Niestety nie do zrealizowania, bo w blokowej łazience nie da się wanny postawić na środku, a wciśnięta pod ścianę traci sens.
Reszta łazienki też nieźle się zapowiada :ok: .

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Śro paź 30, 2013 9:42 Re: Broszka & Company

Mi też ta wanna bardzo się podoba, choć te lwie łapy na nogach uważam za trochę wieśniackie :lol:
Miałam molestować TZta żeby je zdjąć i w to miejsce zrobić jakieś osłonki z drewna, ale jemu podobają się te łapy, więc niech zostaną (na razie :wink: )
Mi bardzo odpowiada kształt wanny i jej wielkość :P
U nas nie będzie stała całkiem na środku ale też nie całkiem po ścianą - będzie można przejść naokoło.

Ekipa takim pędzikiem leci końcówkę że wstawiam dzisiaj ostatnie fotki postępów roboty - następne będą już na koniec :)

Przedwczoraj wyglądało tak:
Obrazek

A wczoraj tak:
Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro paź 30, 2013 9:47 Re: Broszka & Company

Pali się im robota w rękach :D :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro paź 30, 2013 10:34 Re: Broszka & Company

idą jak burza!!!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro paź 30, 2013 17:52 Re: Broszka & Company

Ochłodziło się dzisiaj u nas wyraźnie. Ale było bardzo ładnie, słonecznie i bez wiatru.
W nocy zapowiadają przymrozek - chyba koniec pięknej wiosny i zaczyna się normalna jesień. Ciekawe kiedy spadnie pierwszy śnieg...
Tak bardzo się cieszę że udało się ten remont zrobić przy jako takiej pogodzie - temperatury były takie jak zwykle we wrześniu i prawie cały czas było sucho więc tynki i farba schły w miarę dobrze :)

Jak Wasze zwierzaki zniosły zmianę czasu?
Bo my w sumie funkcjonujemy jeszcze wg letniego i bardzo powoli przesuwam pory karmienia tak żeby łagodnie przejść na zimowy.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro paź 30, 2013 19:57 Re: Broszka & Company

Zmianę czasu? Nie zauważyły :mrgreen:
Nigdy jakoś bardzo nie przestrzegam godzin, tylko tak mniej wiecej. Jak wyjdzie, a że ostatnio coś mają inklinacje do jedzenia ciągłego to im bez różnicy, o której są głodne :lol:
Sama wstaję np jak poprzednio tylko godzina inaczej się nazywa i dzięki temu mam więcej czasu. Do np. 14.00, o której włącza sie tańszy prąd. Mi to pasuje bardzo.

Nie pasuje mi natomiast ochłodzenie :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Czw paź 31, 2013 7:19 Re: Broszka & Company

A zimno nagle się zrobiło i mamy przymrozek - szron przykrył wszystko na biało...
Ziemia na wybiegu końskim zamarznięta...
Ale niebo bezchmurne więc na pewno zaraz temperatura trochę wzrośnie :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]