Maciuś i Tosiu moje dwa Skarby :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 12, 2013 21:25 Re: Maciuś i Tosiu moje dwa Skarby :)

Myszolandia pisze:psze pani Mirko,jak masz pani fajoski baneiros :piwa:

a mam jeszcze inne :D
Ewcia L. mi zrobiła :D
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob paź 12, 2013 21:27 Re: Maciuś i Tosiu moje dwa Skarby :)

mir.ka pisze:
Edyszka pisze:No właśnie, zapora jest też cena zakup sprzętu do lecznicy, wiadomo, że się zwróci, można wziąć kredyt, ale koszt badań może być zaporowy, bo nie każdy może sobie pozwolić na wydanie kilku tysięcy na Pupila, jako częsty gość lecznicy słyszałam rozmowe w stylu kosztuje to.... decyduje się Pan/ Pani??? Moj wet daje zniżki, rozkłada na raty stałym klientom, ale nie czarujmy się przy jakiś poważnych operacjach albo przewlekłych chorobach, koszt jest znaczny, a nikt tego nie zrefunduje... pojawiła się już możliwość ubezpieczenia prywatnie zwierzaka, ale jak to kiedyś sprawdzałam, to Maciuś nie spełniał wymogów, żeby mu to wykupić( u nas to dopiero raczkuje i nawet agenci ubezpieczeniowi nie traktują tego do końca poważnie) Chyba że kot, pies jest jakimś mega championem, wtedy ubezpieczają go, ale jako rzecz wartościową która uległa uszkodzeniu i trafiła do weta, jak do.... warsztatu

ubezpieczenie nie wychodzi drogo, ale ubezpieczaja tylko do 8 lat życia
a ubezpieczenia nie sa popularne bo ludzie nie sa chetni ich kupować, wiem o tym

Ja chciałam Maćka ubezpieczyć i cena składki nie była problemem, ale ubezpieczyć ewentualnie chciało tylko PZU, do momentu kiedy się nie okazało, że Maciuś choruje...
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Sob paź 12, 2013 21:28 Re: Maciuś i Tosiu moje dwa Skarby :)

mir.ka pisze:
Myszolandia pisze:psze pani Mirko,jak masz pani fajoski baneiros :piwa:

a mam jeszcze inne :D
Ewcia L. mi zrobiła :D

Sliczniaste, a ja tez mam pięknie zrobione banerki przez Myszolandię...
Obrazek Obrazek

Edyszka

Post » Sob paź 12, 2013 21:34 Re: Maciuś i Tosiu moje dwa Skarby :)

Edyszka pisze:
mir.ka pisze:
Edyszka pisze:No właśnie, zapora jest też cena zakup sprzętu do lecznicy, wiadomo, że się zwróci, można wziąć kredyt, ale koszt badań może być zaporowy, bo nie każdy może sobie pozwolić na wydanie kilku tysięcy na Pupila, jako częsty gość lecznicy słyszałam rozmowe w stylu kosztuje to.... decyduje się Pan/ Pani??? Moj wet daje zniżki, rozkłada na raty stałym klientom, ale nie czarujmy się przy jakiś poważnych operacjach albo przewlekłych chorobach, koszt jest znaczny, a nikt tego nie zrefunduje... pojawiła się już możliwość ubezpieczenia prywatnie zwierzaka, ale jak to kiedyś sprawdzałam, to Maciuś nie spełniał wymogów, żeby mu to wykupić( u nas to dopiero raczkuje i nawet agenci ubezpieczeniowi nie traktują tego do końca poważnie) Chyba że kot, pies jest jakimś mega championem, wtedy ubezpieczają go, ale jako rzecz wartościową która uległa uszkodzeniu i trafiła do weta, jak do.... warsztatu

ubezpieczenie nie wychodzi drogo, ale ubezpieczaja tylko do 8 lat życia
a ubezpieczenia nie sa popularne bo ludzie nie sa chetni ich kupować, wiem o tym

Ja chciałam Maćka ubezpieczyć i cena składki nie była problemem, ale ubezpieczyć ewentualnie chciało tylko PZU, do momentu kiedy się nie okazało, że Maciuś choruje...

bo zwierzak musi być zdrowy :(
to tak jak u ludzi z ubezpieczeniami zdrowotnymi,jak zdrowy to można a jak choruje to już nie bardzo
moim pieskom proponowano ubezpieczenie zdrowotne, ale już sie nie kwalifikują,ze wzgledu na wiek :( , mają tylko takie gdyby się zgubiły
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob paź 12, 2013 21:35 Re: Maciuś i Tosiu moje dwa Skarby :)

Mireczko wiem, pracuję w ubezpieczeniach, znam temat od strony oficjalnej i nieoficjalnej....
Obrazek Obrazek

Edyszka

Post » Sob paź 12, 2013 21:38 Re: Maciuś i Tosiu moje dwa Skarby :)

Edyszka pisze:Mireczko wiem, pracuję w ubezpieczeniach, znam temat od strony oficjalnej i nieoficjalnej....

a ja też :D

ale tamto co pieski mają to jest inne, nie przez TU, sa w takiej bazie jak czipowane zwierzęta
Obrazek

mir.ka

Post » Sob paź 12, 2013 21:40 Re: Maciuś i Tosiu moje dwa Skarby :)

:piwa: No proszę, jak to ludzie umieją się znaleźć
Obrazek Obrazek

Edyszka

Post » Sob paź 12, 2013 21:42 Re: Maciuś i Tosiu moje dwa Skarby :)

Edyszka pisze::piwa: No proszę, jak to ludzie umieją się znaleźć

:D :piwa:
Obrazek

mir.ka

Post » Sob paź 12, 2013 21:48 Re: Maciuś i Tosiu moje dwa Skarby :)

a biżutkę też robisz :wink: ? poza kolczykami, jest mnóstwo rzeczy do noszenia, nawet negocjuje ze znajomą kilka naszyjników w atrakcyjnych cenach na bazarek dla Avatarka dla nie kolczykowych.... Znalazłam cudowny sklep z reczną biżutą Panie są przesympatyczne, ale biżuta droga i nawet ze zniżką kiepsko to wygląda, a na pokrycie aż takiej różnicy nie mogę sobie pozwolić... ale może mi zrobią ze 2 bransy, tak przed Gwiazdką :)
Obrazek Obrazek

Edyszka

Post » Sob paź 12, 2013 21:52 Re: Maciuś i Tosiu moje dwa Skarby :)

Edyszka pisze:a biżutkę też robisz :wink: ? poza kolczykami, jest mnóstwo rzeczy do noszenia, nawet negocjuje ze znajomą kilka naszyjników w atrakcyjnych cenach na bazarek dla Avatarka dla nie kolczykowych.... Znalazłam cudowny sklep z reczną biżutą Panie są przesympatyczne, ale biżuta droga i nawet ze zniżką kiepsko to wygląda, a na pokrycie aż takiej różnicy nie mogę sobie pozwolić... ale może mi zrobią ze 2 bransy, tak przed Gwiazdką :)

niestety nie robię, ale bardzo lubię :D
dzisiaj byłam na imieninach i miałam wisiorek od Avatarka :D
chciałabym sobie zrobić wisiorek z Rudziowych kulek, ale nie mogę sie wybrać do tego sklepu gdzie maja rzeczy do wyrobu biżuterii
Obrazek

mir.ka

Post » Sob paź 12, 2013 21:55 Re: Maciuś i Tosiu moje dwa Skarby :)

mir.ka pisze:
Edyszka pisze:a biżutkę też robisz :wink: ? poza kolczykami, jest mnóstwo rzeczy do noszenia, nawet negocjuje ze znajomą kilka naszyjników w atrakcyjnych cenach na bazarek dla Avatarka dla nie kolczykowych.... Znalazłam cudowny sklep z reczną biżutą Panie są przesympatyczne, ale biżuta droga i nawet ze zniżką kiepsko to wygląda, a na pokrycie aż takiej różnicy nie mogę sobie pozwolić... ale może mi zrobią ze 2 bransy, tak przed Gwiazdką :)

niestety nie robię, ale bardzo lubię :D
dzisiaj byłam na imieninach i miałam wisiorek od Avatarka :D
chciałabym sobie zrobić wisiorek z Rudziowych kulek, ale nie mogę sie wybrać do tego sklepu gdzie maja rzeczy do wyrobu biżuterii

Super, mam nadzieję, że dobrze się nosi, a jakie to są Rudziowe kulki?
Obrazek Obrazek

Edyszka

Post » Sob paź 12, 2013 21:57 Re: Maciuś i Tosiu moje dwa Skarby :)

sfilcowane kulki z jej sierstki :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Sob paź 12, 2013 22:00 Re: Maciuś i Tosiu moje dwa Skarby :)

o rany, ale wiesz, że rudych kulek filcowych nie widziałam w moich sklepach, ale poszukam, bo to na jesień świetny pomysł na biżutkę, naszyjnik długi do golfów i grubych swetrów np :ok:
Obrazek Obrazek

Edyszka

Post » Sob paź 12, 2013 22:08 Re: Maciuś i Tosiu moje dwa Skarby :)

było na moim watku o tych jej kulkach :lol:
mam chyba 8 szt różnej wielkości, kilka mi ukradł Tofik do zabawy i musiałam schować przed nim :lol:
jedna kulka wychodzi z kilku czesań Rudzi :D

muszę wreszcie zrobić fotki tego co mam i jakiej są wielkości, może ktoś mi podpowie co z tego można zrobić
widziałam filmik co z Stanach robią z takich kulek
trochę poczytałam w internecie o tym jak je robić :)
Obrazek

mir.ka

Post » Sob paź 12, 2013 22:11 Re: Maciuś i Tosiu moje dwa Skarby :)

CÓRKA MOJEJ PRZYJACIÓŁKI FILCUJE, ale ja nigdy nie widziałam jak to się robi ... ale tak, koniecznie wrzuć foty
Obrazek Obrazek

Edyszka

[poprzednia][następna]