Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
saintpaulia pisze:Dziwne, że samiczka ciągle jajeczka znosiła. Normalnie zdrowe samice tego nie robią. Nawet jeśli przebywają z samcem.
Dawno nic nie pisałam o kociakach i nawet nie wiem, jak zacząć.
saintpaulia pisze:Moje zeberki to dwie samiczki i chłopak. Na szczęście nie planują powiększania rodziny.
saintpaulia pisze:Jak ptak ta przeleci nad głową to jest to dość śmieszne wrażenie. Może akurat na nią wyjątkowo enegatywnie działało.
Ja lubię duże pająki. Kiedyś chciałam mieć ptasznika.
saintpaulia pisze:Ja nie jestem fachowcem od kanarków. Oska była moim pierwszym i na długi czas raczej ostatnim. Zwłaszcza, że wydatków wiele innych jest ważniejszych.![]()
Te z ogłoszenia to chyba jakieś kundelki. Ciężko stwierdzić.
Kanarki występują w różnych odmianach barwnych. Jednak te wystawowe,w okresach konkursu są podkarmiane barwnikami. Niewielkie ich ilości nie szkodzą ptakom. Niektórzy jednak faszerują tym ptaki cały czas, zwłaszcza, jak chcą sprzedać. Nie wiem, skąd ten pomysł na barwienie ptaków? Jednak obecnie nie barwiony nie ma szans na konkursach. Tak jest na całym świecie. Ten barwnik nie zmienia ubarwienia ptaka, a jedynie je intensyfikuje. Jak to dokładnie działa nie wiem. Wiem, że podaje się barwnik w okresie przed, lub w trakcie pierzenia (nie wiem dokładnie, nie była mi ta wiedza do niczego potrzebna). Piórka nowe wyrastają intensywniej ubarwione.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1391 gości