Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 25, 2012 15:54 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

ksb pisze:Ale to chyba wyjątki. Na You tube też widywałam filmiki z kotami jeżdżacymi na odkurzaczach :D

A może Ty masz takiego farta i trafiasz na takie koteczki.

Tak samo jak koty lubiące wodę - jest ich sporo, choć większość od wody ucieka.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Sob lut 25, 2012 16:08 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

ewexoxo pisze: chociaż z tymi "normalnymi" to też jest tak, że jeden będzie mało dbał o futro a drugi będzie pół dnia wylizywał :|

Wiem coś o tym, jeden z moich kocurów to totalna fleja - nie dość, że mało się myje, to jeszcze po wyjściu z kuwety przychodzi do mnie z mokrymi porteczkami, żeby go wycierać :evil:

ewexoxo pisze: Nie widzę, żeby się skupiał na męczeniu jednego miejsca tylko memla wszystko po kolei. Najgorzej jednak jest na szyi, bo tam jest całkiem łysy i po drapaniu tylną nogą widać skaleczenia (tylko z jednej strony). Jak nic się nie zmieni to zrobimy kubraczek i będzie chodził jak mumia ;-)

I dobrze - będzie najwyżej mumia. Ważne, że nie wygryza sierści.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Sob lut 25, 2012 16:36 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Nie wiem, skąd moje przekonanie, ale jestem pewna, że przestanie się tak wylizywać do łysa.Zajęty jest zabawą, zapomina o destrukcyjnej działalności. Ma naprawdę fajny domek, normalnych, sensownych Dużych, wszystko będzie jak w starych amerykańskich filmach, czyli kolorowo i optymistycznie.
Moja wetka twierdzi, że paskudne kupy ( taką Morris zrobił i u mnie) mogą być też wynikiem łakomstwa.Bombaj kiedyś sam się obsłużył i wyjadł mnóstwo karmy z woreczka foliowego, co skutkowało właśnie czymś brzydkim w kuwecie.To wszystko minie .
Ewelina, po l`lizynie poprawią mu się również oczka.Z resztą one chyba aż w takim złym stanie nie są. Dla mnie okropne jest to jego psikanie i zatkany nosek.Dla kota to ogromny dyskomfort.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lut 25, 2012 16:40 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

przepraszam, nie zauważyłam wczoraj pytania o kubraczek :lol:
kubraczek zrobiony jest z nogawki od rajtuzków...takie grube rajstopy
obrębione otworki na łapki i szyjkę aby się nie pruło
Belfastowi wcale ten kubraczek nie przeszkadza, choć pierwszego dnia położył się i nie chciał w nim chodzić, bardzo szybko się przyzwyczaił :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob lut 25, 2012 16:49 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Morris ma jeszcze jutro dostać drugą pastylkę milbemaxu na odrobaczenie.
Ale ten kooponowy problem to już chyba nie powinien być robaczasty.

Oj Morris, wybrakowany a taki namolny i człowiekolubny :oops:

U mnie nie miał okazji popisywać się aż tak bardzo swoimi talentami piłkarskimi...
Wielokotość nie sprzyja takim zabawom.

A on ewidentnie tylko ludzia chciał.
Nawet mój stołownik, który przychodzi się żywić na tarasie nie zrobił na nim większego wrażenia a w pozostałych kociastych zawsze wzbudza to emocje...

Kot to kot... wielkie mi co :roll: Lodówka, człowiek, łóżko, poduszka, filcaki.... no to to już coś.
Chyba Morris nie wie, że jest kotem, a podobnie jak kociasty moich znajomych myśli, że jest człowiekiem.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob lut 25, 2012 16:53 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Kubraczek jest fajny i pomysłowy.
Może coś takiego spełni swoje zadanie, bo koci jęzor jest ostry i boję się, że one sobie stale rani łysą skórę pod szyją.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob lut 25, 2012 19:52 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Pazurki mu obcięłam, nie są już takie ostre.Mam nadzieję,że Ewelina napisze, że już się ZDECYDOWANIE mniej drapie i jeden problem z głowy.Powolutku wszystko się unormuje. Kot jest świetny, ma super domek, czego chcieć więcej? :lol:

ewar

Post » Sob lut 25, 2012 22:33 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Morris prawie cały dzień jest dzisiaj na diecie mięsnej, jedynie rano dotał odrobinę karmy mokrej, a oprócz tego 3 porcje wołowiny i małą łyżeczkę serka. Zdecydowanie mu mięsko smakuje, zobaczymy czy będzie przełożenie na kupki. Tak jak wczesniej pisałam na szybko, pan doktor powiedział, że kot to mięsożerca i trzeba wrócić do podstaw w żywieniu, czyli karmić mięsem przez 2-3 dni. Jak nie będzie poprawy to będziemy coś działać. Jak widac co lekarz to inna opinia :|
Co do smarkania i zatkanego nosa to przede wszystkim pasuje zrobić wymaz z nosa i gardła, żeby wiedzieć co się dzieje.
Lizynę możemy podawać, bo to nie zaszkodzi. Oczki jakby mniej łzawiące. Z futrem już sama nie wiem czy dalej wyrywa czy nie? :? Jeżeli bedzie się drapał to poświęcę jakiś rękaw od bluzki i zrobię mu sama kubrak.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Sob lut 25, 2012 22:37 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

A już myślałam, ze pójdę spać bez wieści o MM :)
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Sob lut 25, 2012 22:43 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

ewexoxo pisze:Morris prawie cały dzień jest dzisiaj na diecie mięsnej, jedynie rano dotał odrobinę karmy mokrej, a oprócz tego 3 porcje wołowiny i małą łyżeczkę serka. Zdecydowanie mu mięsko smakuje, zobaczymy czy będzie przełożenie na kupki. Tak jak wczesniej pisałam na szybko, pan doktor powiedział, że kot to mięsożerca i trzeba wrócić do podstaw w żywieniu, czyli karmić mięsem przez 2-3 dni. Jak nie będzie poprawy to będziemy coś działać. Jak widac co lekarz to inna opinia :|
Co do smarkania i zatkanego nosa to przede wszystkim pasuje zrobić wymaz z nosa i gardła, żeby wiedzieć co się dzieje.
Lizynę możemy podawać, bo to nie zaszkodzi. Oczki jakby mniej łzawiące. Z futrem już sama nie wiem czy dalej wyrywa czy nie? :? Jeżeli bedzie się drapał to poświęcę jakiś rękaw od bluzki i zrobię mu sama kubrak.

Ten wet akurat ma rację. Kiedy moja pierwsza kotka miala biegunkę, weterynarz też kazal najpierw odstawić wszystko z wyjątkiem surowego mięsa. Przeszlo jej po 2 dniach.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob lut 25, 2012 23:32 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

teraz to mnie zastanawia jedna rzecz - czy przypadkiem Morris nie ma gorączki? :| ma ciepły i zaczerwieniony nos, uszy i poduszeczki łap również są gorące. Nie wiem czy to może być związane po prostu z zabawą czy może mieć podwyższoną temperaturę? Widzę że szuka ochłody leżąc na podłodze.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Sob lut 25, 2012 23:43 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

To mu zmierz i będziesz wiedziała.

ewar

Post » Sob lut 25, 2012 23:43 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Jeśli niedawno dużo biegal, to może być po zabawie. A może po prostu masz w domu bardzo cieplo - dla Ciebie to może być temperatura w sam raz, ale on ma futro.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie lut 26, 2012 0:01 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

już chyba wszystko wporządku, bo nochal mokry i chłodny. u nas raczej nie jest jakoś bardzo gorąco ok. 19-20 stopni, ale chyba był ugoniony po wieczornych wariacjach :-) na koniec jeszcze wysępił kawałeczek gotowanego kurczaka, a teraz leży na kolankach u TZa i mruczy :-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Nie lut 26, 2012 6:11 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Jakiś mądry lekarz :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]