Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 11, 2012 17:59 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Ale mi narobiłaś smaka na muffinki :twisted:
Ja dziś kilka godzin próbowałam kuchnię doprowadzić do stanu używalności po remoncie - tak zapieprzone mam wszystko pyłem budwlanym że jeszcze nie skończyłam :evil:
Pieczenie słodkości na razie odpada :|

W sprawie mięsa nie pomogę - u mnie każdy kot właściwie lubi co innego ;)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie lis 11, 2012 19:46 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Nie znam sie na mięsie, bo nie jadam. A panie w sklepach są .. no, nie są obiektywne powiedzmy.
Agula - w Biedronce, mówisz? 12 zł?... Trzeba będzie spróbować.

Ale pomyśl, Broszka, jak później poszalejesz kuchennie. Np. na święta...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lis 11, 2012 19:54 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:Nie znam sie na mięsie, bo nie jadam. A panie w sklepach są .. no, nie są obiektywne powiedzmy.
Agula - w Biedronce, mówisz? 12 zł?... Trzeba będzie spróbować.

Ale pomyśl, Broszka, jak później poszalejesz kuchennie. Np. na święta...

tak:) polecam...pisze na opakowaniu gulasz wolowy -pokrojony w kostki jest...teraz zaczęłam miszac indyka z wołowinka tez sie zajadaja:)
agula76

Post » Pon lis 12, 2012 9:49 Re: Morelowo-migdałowo..:)

W mojej Biedronce mięso jest zawsze nieświeże i niezjadliwe nawet po obróbce cieplnej a na surowo zupełnie odpada :roll:
Może dlatego że to sklep w malutkim miasteczku więc towar wolniej schodzi niż w dużym mieście :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon lis 12, 2012 10:38 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Nie chadzam do Biedronki, ale widzę ilu ludzi tam przyjeżdża.. A opolszczyzna to taki niemieckiśląsk.. oszczędny.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon lis 12, 2012 13:18 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Zawadziłam o Biedronkę... Taki gulasz, paczka, to u nas 14 zł. Bez grosza :mrgreen: :mrgreen: . Czyli kg 28 8O
W delikatesach Alma podobnie, normalnie w całości. To ta Biedronka niby taki tani sklep?

Obrazek

morelowa

Post » Śro lis 14, 2012 19:43 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Gdzieś było o stole... Chyba u Broszki, ale nie będe śmiecić w czyichś wątkach bardziej niż to konieczne :lol:
Obrazek
i było o tym, czy można poolejować.. napisałam, ze jest 'inny' bo jest :mrgreen: , mój były, jak go robił w Bieszczadach jakieś 26 lat temu, wymyślił zrobić rowki wzdłuż słojów...No i tak mam .. Trzeba go szorować - nie da się zetrzeć kurzu normalnie.
Kamienie z Kanady i Tybetu :D

Obrazek
tak, mamusiu?

Obrazek

morelowa

Post » Czw lis 15, 2012 0:48 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:...

Obrazek
tak, mamusiu?

Ale co tak mamusiu ? :D
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Czw lis 15, 2012 8:39 Re: Morelowo-migdałowo..:)

To pytanie było :D

Rzeczy mają sie tak:
wypróbowaliśmy ten preparat do badania czy coś siedzi w kocich sikach viewtopic.php?f=27&t=147485 . W obu kuwetach [każda dla kogo innego] nic się czerwonego nie pojawiło. Dosypywałam 3 razy nim to napisałam.
Ale zaczęłam sie wobec tego - poza tym, że sie cieszę, oczywiście - zastanawiac na ile ten test jest wiarygodny... :?

Przedwczoraj Morelka zwymiotowała. To pewnie nie jakieś spektakularne wydarzenie, ale jak już pisałam - u Moreli rzadkość. Pojadła troche owsa zielonego, 2 listki cyperusika... przed śniadaniem, wiec na pusty żołądek. Zwróciła najpierw te liście z wodą, a potem widać było jak ją męczy i w końcu zwymiotowała kałużę żółtego śluzu. Na łóżko. Nie dało się wyczyścić, sprać kawałka itd. Narzuta wylądowała w pralce. A ja przy kompie.
Zastanawia mnie, ze Morela choć często zwraca od razu te zjedzone liści, to nigdy nie ma tam kłaka. W przeciwienstwnie do Migdała.
Wyczytałam przy okazji - że zbyt częste podawanie odkłaczacza może podrażnić błony śluzowe i przynieść więcej szkody niż pożytku. Że napisanie na ulotkach, iż można codziennie to marketing. I że raz na tydzień będzie dość.
Moje zjadły na razie jednego małego gimpeta i to kilka dni temu.
Morela cały dzień była byle jaka, słabo, malutko jadła. Kupę zrobiła, dopajałam..Następnego dnia normalnie.
Oczywiście to dlaczego żółty śluz też wyszukiwałam - w sumie nic nadzwyczajnego, wymiotując z pustym żołądkiem.

Drugie przy tym - ona dostaje olej z pestek winogron, odrobinę do jedzenia, kroplę na wierzch, bo inaczej często odmawia zjedzenia. Zawsze i tu, i u wetów o tym mówiłam, zresztą była to rada wetek. Teraz wyczytałam, że olej obciąża wątrobę i absolutnie się nie powinno. [to wszystko niezależnie od oleju z łososia]/

Obrazek

morelowa

Post » Czw lis 15, 2012 8:53 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Ale świetne zdjęcie Migdałka :ok:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Czw lis 15, 2012 11:32 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Kilka razy próbowałam Ci delikatnie dać znać że kotu oleju roślinnego się nie powinno dawać :wink:
Moje futra też ostatnio nasiliły wymioty, często ranne na pusty żołądek... ostatnio praktycznie codziennie któraś puszcza pawika :|

Co do tego proszku do kuwety to tak myślę sobie że on może reaguje tylko na ph moczu?

Stół śliczny ale zupełnie niepraktyczny :mrgreen:
Mój TZ zaraz by zjechał blat do równego :wink:
Oczywiście możesz go poolejować lub powoskować ale musisz papierem ściernym zjechać resztki lakieru.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw lis 15, 2012 15:24 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Blat stołu ma 6cm grubości ! więc jest z czego 'zjechać'. Ale nie ma kto ..
Poza tym.. jest taki troche .. no, nie idealnie prosty w poziomie :roll: Specjalnie mi to nie przeszkadza. Robi za biurko i klawiatura stoi równo. Były nie był specjalnie drobiazgowy i to była jego jedyna zaleta :mrgreen:
Coś pomyślę z wiosną. Choć takie gołe drewno jest fajne w dotyku. I dlatego lubię takie podłogi - do chodzenia boso.
Lubię ciężkie, duże, grube drewnianie stoły :D

Delikatnie dawałam znać! :roll: Czyli 'a po co dajesz kotu olej?' , a ja 'a bo wetka kazała jakiś czas temu, a jak potem mówiłam innym, to mówili, że OK'. Trzeba było mi napisać 'nie dawaj kotu oleju!!!! bo zabijesz kota!!!'. Może bym zrozumiała..Ale i tak bym zapytała 'dlaczego??' Zresztą gdzieś w innym miejscu czytałam , że dobrze dawac olej winogronowy.. :twisted:
Męcząca jest ta opieka :mrgreen:

Test - no, tak na ph moczu, czyli posypuje się cały żwir żeby sie siki skontaktowały z tym proszkiem. No,nie ma cudów - musiał mieć kontakt :lol:

Obrazek

morelowa

Post » Czw lis 15, 2012 15:29 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Obiadek :D
Obrazek

Obrazek

morelowa

Post » Czw lis 15, 2012 15:47 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:Obiadek :D
Obrazek

Smacznego :ok:
Ale chyba nie w takiej postaci, na surowo? Upichcisz coś z tego wszystkiego?
Fajne krzesło :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw lis 15, 2012 17:07 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:Gdzieś było o stole... Chyba u Broszki, ale nie będe śmiecić w czyichś wątkach bardziej niż to konieczne :lol:
Obrazek
i było o tym, czy można poolejować.. napisałam, ze jest 'inny' bo jest :mrgreen: , mój były, jak go robił w Bieszczadach jakieś 26 lat temu, wymyślił zrobić rowki wzdłuż słojów...No i tak mam .. Trzeba go szorować - nie da się zetrzeć kurzu normalnie.
Kamienie z Kanady i Tybetu :D

Obrazek
tak, mamusiu?

Genialnie kocidlo ujelas :ok:
A na pierwszej focie w gornym prawym rogu to lapki misia? :wink:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]