Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 18, 2013 15:50 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

KotkaWodna pisze:szałwia podziałała, Kotek się naprawił i śmiga jak nówka sztuka, ufff!
Na dowód kociego samopoczucia na wysokim poziomie rozkoszy - filmik pt "słodsza niż lemur z internetu" ;>
http://img534.imageshack.us/img534/5053 ... zjmslk.mp4

zaś kuracji ziołowych mamy ciąg dalszy - Nocek załapał się na przemywanie oka świetlikiem, cały czas miewa nawroty zapalenia spojówek - tak sądzę, że to jest przyczyna, a konkrety za dwa tygodnie, wtedy cała banda szarobiało-czarnobiało-czarna będzie miała hurtem wizytę u weta, czyli przegląd techniczny.

Sama słodycz!
I, ekhem, sporo tej słodyczy :mrgreen:
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Śro wrz 18, 2013 15:50 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

prawda? :kotek:
Taka mała, kwadratowa Słodyczka ^^

felin pisze:Jajo modlitewne :mrgreen:
Umarlam normalnie: http://bctv.pl/index.php?id_product=17& ... er=product

8O
pomysł modlenia się na jaju papieża... czy tylko mnie wydaje się totalnie popieprzony?....
swoją szosą, bardzo podobny do minutnika kuchennego ;P
KotkaWodna

Post » Śro wrz 18, 2013 19:01 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

KotkaWodna pisze:prawda? :kotek:
Taka mała, kwadratowa Słodyczka ^^

8O
pomysł modlenia się na jaju papieża... czy tylko mnie wydaje się totalnie popieprzony?....
swoją szosą, bardzo podobny do minutnika kuchennego ;P

Nie tylko Tobie Obrazek :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw wrz 19, 2013 6:04 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Normalnie można jajo znieść ;)

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Czw wrz 19, 2013 11:48 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

w poprzek :rudolf:
KotkaWodna

Post » Czw wrz 19, 2013 11:57 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

KotkaWodna pisze:w poprzek :rudolf:

Jak się spojrzy na cenę, to w poprzek też.

floxanna

Post » Czw wrz 19, 2013 12:07 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

łoooo fukk!!!!! 8O
dopiero załapałam......
noooo, to kogoś zdecydowanie porąbało - z góry na dół.
Jajo w poprzek, w dodatku prostokątne i z zadziorami :/
KotkaWodna

Post » Czw wrz 19, 2013 12:12 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

KotkaWodna pisze:łoooo fukk!!!!! 8O
dopiero załapałam......

Z drugiej strony — jeśli ktoś jest aż tak głupi, żeby to kupować, to dobrze mu tak :twisted:

floxanna

Post » Pt wrz 27, 2013 21:22 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Zapraszam: viewtopic.php?f=13&t=157049&p=10139868#p10139868
Uprasza się o ustawianie się w kolejce :wink: :)

felin

Post » Sob wrz 28, 2013 6:42 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

floxanna pisze:
dopiero załapałam......

Z drugiej strony — jeśli ktoś jest aż tak głupi, żeby to kupować, to dobrze mu tak :twisted:

Pozwolę sobie się nie zgodzić. Kupią to biedne babcie, emerytki, które ścibolą latami po parę złotych do skarpety. Bo uznają, że na to wydać warto. Mają swoje priorytety, o których nie nam dyskutować i wygrzebią ostatnie grosze na to cacko.*
I dlatego wsadziłabym za kratki producenta tego cuda oraz wszystkich odpicowanych gogusiów i wytapetowane cwaniary, którzy będą usiłowali to sprzedać.
Wielokrotnie widzę np. na dworcu czy głównych ulicach jak wciska się badziewia starszym ludziom i mam wówczas ochotę spowodować, by cwaniara lub goguś zjedli oferowany przez siebie produkt.
Tego, kto to wyprodukował naprawdę wsadziłabym za kraty pod zarzutem wyłudzania.

*(Znajomy ksiądz był kiedyś autentycznie zgorszony, gdy wydano kolejną monetę z wizerunkiem papieża i sprzedawano ją po 200 zł. Uważał, że to jest skandal i żerowanie na starszych, naiwnych ludziach, osobach samotnych, którym nikt nie jest w stanie wyperswadować ich pomysłów).
Aniada

Post » Sob wrz 28, 2013 10:02 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Przepraszam Aniado, ale wydaje mi się , że to nie do końca prawda.
Odpustowość wiary ma w Polsce długą tradycję. Pamiętasz ten szczebel drabiny, która się przyśniła św. Jakubowi w "Krzyżakach"??
Taka jest wiara człowieka prostego- opiera się na nieświadomym chodzeniu do kościoła ( kościół to budynek do którego się chodzi a nie zgromadzenie ludzi wierzących, przeżycie duchowe), zakupieniu monety z papieżem (dowód tego ,że jest się dobrym chrześcijaninem!) czy stosunek- całkiem bezkrytyczny- do kleru (ojciec Rydzyk i jego radio czy niedoszła TV).
Ludzi dobrze wykształconych i krytycznych wobec świata to nie dotyka- ale starsza pani kupi jajo i będzie przeszcześliwa- bo będzie dobrą katoliczką!

Inna rzecz to ci, którzy na tym zarabiają.
Ale tak już jest- popatrzcie na Lurdes , Fatimę i inne miejsca kultu.
Odpust i jarmark.

Najsmutniejsze jest to ,że gdyby ksiądz z ambony powiedział "to jest złe" sprawa zostałaby zduszona w zarodku...ale nie jestem pewna czy jaja nie będą sprzedawane na placach pod kościołami, po opłaceniu w parafii myta za możliwość sprzedaży w "świętym miejscu".

Mnie bardziej martwi coś innego- moja wykształcona ciotka w wieku lat 70 zapisała cały swój nie mały majątek na radio M. mimo ,że ma córkę lekarkę i wnuczkę w wieku 18 lat( obie porządne, normalne kobiety!). Jest fanatyczką, nie spotyka się z moimi rodzicami bo oni są "pro aborcyjni" (czyli nie każą rodzić zgwałconym czy płodów z bezmózgowiem) oraz przyjmują w domu znajomego doktora- geja z jego TŻ-tem (panowie przeżyli razem 40 lat...).
Ciotka jest takim polskim talibem.
Poziom jej nienawiści jest potworny.

Pewnie rzecz jest w charakterze ciotki a nie tylko w światopoglądzie aczkolwiek- kilka lat temu była normalną, miłą starszą panią...zaczęło się od słuchania radia, potem przyszedł fanatyzm...

Szkoda ,że księża NIC z takim czymś nie robią.

Ale to już dygresja z dygresji- przepraszam za OT! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob wrz 28, 2013 11:01 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

Aniada pisze:
floxanna pisze:
dopiero załapałam......

Pozwolę sobie się nie zgodzić. Kupią to biedne babcie, emerytki, które ścibolą latami po parę złotych do skarpety. Bo uznają, że na to wydać warto. Mają swoje priorytety, o których nie nam dyskutować i wygrzebią ostatnie grosze na to cacko.*
I dlatego wsadziłabym za kratki producenta tego cuda oraz wszystkich odpicowanych gogusiów i wytapetowane cwaniary, którzy będą usiłowali to sprzedać.
Wielokrotnie widzę np. na dworcu czy głównych ulicach jak wciska się badziewia starszym ludziom i mam wówczas ochotę spowodować, by cwaniara lub goguś zjedli oferowany przez siebie produkt.
Tego, kto to wyprodukował naprawdę wsadziłabym za kraty pod zarzutem wyłudzania.

*(Znajomy ksiądz był kiedyś autentycznie zgorszony, gdy wydano kolejną monetę z wizerunkiem papieża i sprzedawano ją po 200 zł. Uważał, że to jest skandal i żerowanie na starszych, naiwnych ludziach, osobach samotnych, którym nikt nie jest w stanie wyperswadować ich pomysłów).

Jako że to w necie — założyłam, że jednak widzą to osoby jako tako kumate. Ale fakt, że pewnie nie tylko w necie jest to sprzedawane. Jednak mimo wszystko: co to za wiara, która opiera się na takich śmieciach…? Trudno mi zdobyć się na współczucie wobec osób, które to kupują, mimo że widzę sporo racji w Twojej opinii. To jest wykorzystywanie, ale wykorzystywanie ludzi, którzy chcą być wykorzystani…

floxanna

Post » Sob wrz 28, 2013 18:26 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

ależ serdecznie zapraszam, trollujcie sobie, jeśli wola, i offtopujcie u mnie ile fabryka dała - zupełnie mi to nie wadzi, a poczytać miło :>
KotkaWodna

Post » Pon wrz 30, 2013 21:53 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

jeszcze niedawno mieliśmy tak....
Obrazek

a teraz piździ jak w kieleckiem, kto włączył zimę?!? :evil:
Wróciłam z roboty, kociarstwo stęsknione, ale dobrze zaopiekowane, a w domu niestety ziiiimno.... Catsitter zostawił rozszczelnione okno i nocne temperatury rzędu 0-1 stopnia zrobiły swoje :/
Napaliłam w piecu i wreszcie mogę zdjąć polar...
Właściwie powinnam nauczyć się pisać na kompie nosem :rudolf: - obie laski siedzą po obu moich stronach i każą się miziać ;>
Pola myje siebie i moją rękę i jedno i drugie jest już mokre, Piksa mruczy basem 8O
Nocunio odbywa splendid isolation, przytulony do gorącego kaloryfera ^^

A poza tym Mafia dostała dziś prezent :kotek:
został już obmacany, opazurzony, podkopany, podgryziony, zalęgnięty, wyturlany i podskubany. Jednym słowem - Cats aproved!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powiadają, że jaki pan, taki kram, czyli że zwierz upodabnia się do swojego właściciela - na pewno jest w tym dużo racji, zwłaszcza, jeśli chodzi o upodobanie do spania na poduszce ;>
Ale myślę, że problem będzie dopiero wtedy, jak ja zacznę się wylizywać pod ogonem ^^

Obrazek
KotkaWodna

Post » Pon wrz 30, 2013 21:58 Re: Polinda już u Felisaquatici z Piksą i Nocusiem

No nie wiem czy Cię za tą bydlęcą skórę jakiś "moderator spoleczny" nie zaraportuje i post nie zniknie tak jak kiedyś pytanie o zabawki z króliczego futra :mrgreen:
Btw, owcza skóra w Zakopcu kosztuje okolo 5 dych i jest o niebo lepsza wedlug kotów :)

felin

[poprzednia][następna]