A poza tym jestem wściekła.
Nie wiem, czy bardziej wściekła czy smutna, ale na pewno nie zostawię całej tej sprawy odłogiem
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=93961 , choć w tym momencie chodzi właściwie tylko o 200 złotych różnicy... Nie znoszę, kiedy ktoś próbuje mnie oszukać, nabrać, zrobić w konia/jelenia/wielbłąda tudzieś jakieś inne sympatyczne zwierzątko

Nie będę pracowała w miejscu, gdzie w ten sposób żeruje się na ludziach...
Coś mi się wydaje, że znów będę bez pracy
Matko, co za świat
Ja staram się postępować w życiu (czy to prywatnym czy pracowym) uczciwie, być wobec ludzi fair - dlatego wydaje mi się normalnym, że oczekuję w zamian dokładnie tego samego... Zgodziłam się na zatrudnienie o dzieło, ponieważ firma jest w takiej a nie innej sytuacji - wierząc, że umowa ustna
(tj. że wszystko, co niejasne jeśli chodzi o dzieło, będzie rozliczane wg KP, tak samo jak przy umowie o pracę) też jest umową... A teraz zastanawiam się tylko, czy od razu złożyć wypowiedzenie (z tej 1/5 etatu), czy najpierw jeszcze postraszyć ich PIP-ą
Spałam dziś w dużym pokoju, na darowanej kanapie

- z lenistwa nierozłożonej, a wraz ze mną spało pięć sztuk Draństwa: Tadzik na głowie, Nuśka przy twarzy, a Maciek, Piopluś i Lich w nogach... Obudziwszy się rano poskręcana jak drzewko bonsai, doceniłam jedną z zalet 'posiadania' Dziczyzny Duńki

Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]