Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] Bunia szuka domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 12, 2010 9:21 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty :) Patka chora???

No i wczoraj Patisonek kichnął z 6 razy. I nawet był moment (oczywiście jak już lecznica była zamknięta) że strasznie churchał, chrumkał i miałam wrażenie, że wszystko w kocie się w środku gotuje :( A potem przeszło i w nocy była cisza (a śpi nam przy głowach Patulka więc nie sposób nie usłyszeć ;)) i dziś rano też nic.
Zobaczymy co będzie jak wrócę z pracy. Ale już teraz wiem - jedno kichnięcie i lecimy do weta :evil:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto sty 12, 2010 10:49 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty :) Patka chora???

może podziębiła się niunia? w blokach ciepło, ale może gdzieś zawiało Patulkę?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto sty 12, 2010 10:59 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty :) Patka chora???

magdaradek pisze:może podziębiła się niunia? w blokach ciepło, ale może gdzieś zawiało Patulkę?

pewnie tak, wystarczy drzwi na korytarz otworzyć, a już masz przeciąg jak ta lala :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto sty 12, 2010 11:03 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty :) Patka chora???

magdaradek pisze:może podziębiła się niunia? w blokach ciepło, ale może gdzieś zawiało Patulkę?

zawiać to mogło, bo my mamy w zwyczaju duuużo wietrzyć
ale tak jest od zawsze, Cardiamid nawet lata po śniegu po balkonie i dziś bym orła wywinęła po się na kafelkach poślizgnęłam próbując go zagonić do domu :evil:

Ja to się przejmuję Patką bardzo, bo wiadomo inaczej zwykły katarek przechodzi ona a inaczej np taki twardziel jak Bunia.
No i postanowiłam, że robimy badania krwi, może jeszcze w tym miesiącu, jak tylko uda mi się dostać urlop.

mokkunia

Post » Wto sty 12, 2010 11:05 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty :) Patka chora???

Georg-inia pisze:

pewnie tak, wystarczy drzwi na korytarz otworzyć, a już masz przeciąg jak ta lala :roll:

ha, u nas w mieszkaniu przeciągu praktycznie nie da się zrobić :twisted:
wiem, śmiesznie to brzmi, ale wiecie jak my latem kombinujemy żeby chociaż trochę wiaterku zrobić: okna wszystkie, wiatrak, drzwi na korytarz, okna tamże i... nic
31 stopni o 1 w nocy :mrgreen:

mokkunia

Post » Wto sty 12, 2010 14:36 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty :) Patka chora???

Zadzwoniłam do lecznicy i też mi immunodol polecono :) Po pracy idę odebrać, będziemy dawać przez 2 tygodnie a jakby coś sie pogorszyło tfu tfu lub jakiś objaw doszedł będziemy pędzić do weta.
Pasuje mi ta opcja, bo naprawdę szkoda mi Patisonka faszerować lekami, antybiotykami.

mokkunia

Post » Wto sty 12, 2010 14:45 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty :) Patka chora???

No i bardzo dobrze :D :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro sty 13, 2010 9:18 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty :) Patka chora???

Patisonek wczoraj został nafaszerowany - immunodol i pasta bezo-pet. Dziś będzie powtórka :)
Gorzej nie jest, tfu tfu, kto wie czy nie ciut lepiej.
Prosimy o kciuki za małą bohaterkę :)

A w ogóle to mamy w planach nakręcenie filmiku. Bo piękne scenki Patka z TŻtem odgrywają.

Patka śpi na krześle. TŻ idzie się położyć do łóżka, nakrywa kołdrą, mówi że jest zmęczony i będzie spał. A Patka zrywa się i biegnie :!: i od razu przychodzi do niego. I oni takie scenki mi robią kilka razy dziennie :)
Oczywiście TŻ wcale nie śpi tylko leży i głaszcze Patty :)

mokkunia

Post » Śro sty 13, 2010 9:58 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty :) Patka chora???

Patty pieszczoszka :D

kciuki za zająca :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro sty 13, 2010 17:45 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty :) Patka chora???

Ja też potrzymam :ok: w końcu Patka, to koleżanka z boksu Penelopki :ok: no i jest bura :twisted:

Dopiero teraz zauważyłam że Cardek jest taki, Iskierkowaty :shock: :oops: :love:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie sty 17, 2010 19:18 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty :) Patka chora???

Patek bez większych zmian. Raz jest super, a raz fafluni, dziś np w nocy obudziła mnie bo piła wodę i potem podciągała noskiem ;) ale wytarłam jej i do teraz cisza i spokój. Nawet nie kichnęła ani nie kaszlnęła. Ja już sobie myślę, że może to od jakiś problemów przy piciu i jedzeniu?
Apetyt ma, mizia się jak zawsze, wagę trzyma.
Dajemy immunodol cały czas, może więcej trzeba czasu żeby zaskoczyła i żeby przeszło zupełnie.

No i z odrobaczania nici na razie. Czekamy na pełne zdrówko, bo chcę całą bandę od razu odrobaczyć. Będzie wielkie pranie i mycie kuwet przy okazji. W końcu wiosna idzie :evil:

mokkunia

Post » Pon sty 18, 2010 17:19 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty :) Patka chora???

Patti podziębiona?
Mam nadzieje, ze to tylo chwilowe niedomaganie i jak sie wygrzeje z TŻ pod kołderka to migiem jej przejdzie!

:ok:
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Nie sty 24, 2010 8:47 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty :) Patka chora???

Nigdy więcej nie odrobaczam kotów niczym na kark :twisted:
Po konsultacji z wetami zdecydowałam się jednak na Advocata, wczoraj w końcu miałam czas i podałam go całej bandzie. I ze wszystkimi poszło dobrze, bez problemu ale Shibasek dał nam do wiwatu za 5 kotów.
Uparł się, że zliże i zdrapie sobie to co mu nałożyłam. I walczył kilka godzin a ja razem z nim. Jakich pozycji on nie wyczyniał, jak nie kombinował... I cwaniakowi się to udawało. Więc pilnowaliśmy go we 2 z TŻtem. To było udane sobotnie popołudnie i wieczór :twisted:
Ten kot serio ma swój świat :twisted:

mokkunia

Post » Nie sty 24, 2010 9:51 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty :) Patka chora???

Obiektywu ciągle niet, odgrzebałam stary aparat, żeby pokazać Wam Patty. Czy ona nie jest gruba? :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

mokkunia

Post » Nie sty 24, 2010 9:53 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty :) Patka foto s.55

A gdzie tam Mokkuniu , moja Dorcia wygląda podobnie :oops: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

[poprzednia][następna]