Pusskoty 4: Maciuś odszedł za TM [*]. Przegraliśmy.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 29, 2009 12:12

Ponoc problem z kupą w wannie mozna rozwiązać nalewając cienka warstwę wody do wanny na noc :roll: . Tylko, że pewnie znajdziesz kupę gdzie indziej :roll: .
Podziwiam i trzymam kciuki takie ogólne :ok:
No i głaski dla kotecków :)

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pt sty 30, 2009 9:58

Puder uwielbia robić kupę akurat wtedy, gdy biorę rano prysznic. ja się prysznicuję a Puder wchodzi do kuwety i robi okropnie śmierdzącą kupę :?
chyba po to, żebym się na 100 % obudziła :roll:
dzisiaj po południu będą wyniki badania moczu Matyldy. napiszę w poniedziałek albo w niedzielę, bo na razie nadal jestem bez kompa poza pracą.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pt sty 30, 2009 14:15

Puss, dzięki za tytuł twojego wątku i podpis. Wreszcie wiem ile masz kotów i jak one wyglądają :P

A ten opis mnie wzruszył:
puss pisze:Zdzisinek, moja wielka miłość:

Obrazek

Paweł mówi, że Zdzichu jest głupi, bo mieszka u mnie rok, ma zawsze pełną michę pod nosem, ciepłe i miękkie posłanko, komplet zabawek, raz na jakiś czas surowe mięsko, i zakochaną w nim Dużą, a on nadal się nie oswoił.
ale ja uważam, że Zdzisinek wcale nie jest głupi. kiedy patrzy na mnie, a ja do niego mówię, i on wtedy mruży oczy unosząc lekko głowę, jakby chciał powiedzieć, że też mnie kocha, to wiem, że to mądry kocurek jest ;)

:1luvu:

Powiedz mu, że go miziasz w moim imieniu - uwielbiam pingwinowate koty :D
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt sty 30, 2009 14:23

powiem mu, Joasiu :wink: a on na pewno będzie siedział, mrużył oczy, i obiecywał mi, że kiedyś nawet będę mogła to zrealizować wszystkimi obiema rękami ;)

dziękuję, że odwiedzasz nasz wątek. niewiele osób obchodzi co u nas słychać i często rozważam porzucenie pisania tutaj.
tak sobie jeszcze pomyślałam, że ponieważ Wielbłądziu tak ładnie wypisała imiona wszystkich swoich kotów, to ja też wypiszę imiona moich (wszystkie używane):

1. Elmo aka Elmer, Elmeczek, Elmuś, Elmik, Malutki, MójNiedźwiedziu ;)

2. Oczko aka Zdzichu, Zdzisiu, Zdzisław, Zdzisinek, Zdzi-su, Dzikun

3. Matylda znana też jako Mati, Matik, Matinek, Tylda (tak woła na nią czasem Paweł), Bobek, Bobi, Bobinka, Bobisia, Bobs, Bobson

4. Puder alias Pudi, Puders, Pudiszon, Pudyszyn, Puddington

bo każdy kot wiele imion ma ;)

puss

Post » Pt sty 30, 2009 14:29

puss pisze:powiem mu, Joasiu :wink: a on na pewno będzie siedział, mrużył oczy, i obiecywał mi, że kiedyś nawet będę mogła to zrealizować wszystkimi obiema rękami ;)

:D

puss pisze:dziękuję, że odwiedzasz nasz wątek. niewiele osób obchodzi co u nas słychać i często rozważam porzucenie pisania tutaj.

Nie wygłupiaj się. Pisz. Nie tylko wątki tymczasów na Kociarni są ważne :wink: . Ja na pewno będę zaglądać, bo od czasów Zapałeczki mam dla ciebie wiele sympatii :D
Obrazek

JoasiaS

Post » Pt sty 30, 2009 14:35

Kasia, pisz :D.
Ja czytam, rzadko się odzywam, bo jakoś ostatnio ogólnie jestem zniechęcona :?
Inna sprawa, że swoje wątki też zarzuciłam. Zainteresowanie było marne, więc po dobiciu do 100 darowałam sobie zakładanie nowych wątków
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pt sty 30, 2009 14:36

dzięki, dziewczyny. ja też pewnie dobiję do setki i złożę oręże ;)

puss

Post » Pt sty 30, 2009 14:39

puss pisze::D

dzięki, dziewczyny. ja też pewnie dobiję do setki i złożę oręże ;)

Też tak chciałam, a tymczasem z pierwszej setki powstała książka, a my powoli kończymy czwartą :lol: . W życiu nigdy nic nie wiadomo 8) :wink:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pt sty 30, 2009 14:52

Pisz, pisz .. też codziennie zaglądam :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt sty 30, 2009 14:54

pewnie Kasia ze pisz i zdjecia wklejaj! :)

co do Zdzicha..jaki on dziki...ja widzialam jego poczatki i ostatnio po pol roku jak jadl szynke z Twojej reki :)
I jak tancowal Ci kolo nog...normalnie bylam pod wrazeniem ze ten prawdziwy dziki Dzik tak sie oswoil! :lol:

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt sty 30, 2009 15:02

puss pisze:dziękuję, że odwiedzasz nasz wątek. niewiele osób obchodzi co u nas słychać i często rozważam porzucenie pisania tutaj.

Nawet o tym nie myśl, często tu zaglądam, bo lubię czytać Twoje dowcipno-cyniczno-realistyczne teksty. A że nie piszesz zbyt często to już inna sprawa :lol:

puss pisze:tak sobie jeszcze pomyślałam, że ponieważ Wielbłądziu tak ładnie wypisała imiona wszystkich swoich kotów, to ja też wypiszę imiona moich (wszystkie używane):

1. Elmo aka Elmer, Elmeczek, Elmuś, Elmik, Malutki, MójNiedźwiedziu ;)

2. Oczko aka Zdzichu, Zdzisiu, Zdzisław, Zdzisinek, Zdzi-su, Dzikun

3. Matylda znana też jako Mati, Matik, Matinek, Tylda (tak woła na nią czasem Paweł), Bobek, Bobi, Bobinka, Bobisia, Bobs, Bobson

4. Puder alias Pudi, Puders, Pudiszon, Pudyszyn, Puddington

bo każdy kot wiele imion ma ;)

Właśnie chciałam Ci pogratulować cud ramki Twoich kociastych. Ja też kiedyś pogubiłam się w ilości Twioch kotów i zapomniałam o tym czarnym, przypruszonym maluchu :oops:

Wszyscy wyglądają pięknie-Pudi jak przystojny :love: , nie mówiąc już o Elmie i Zdzichu oraz pannie Matyldzie :lol:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pt sty 30, 2009 15:02

ostatnio staram się dokumentować jak najwięcej z życia mojego stada, ale przez większość czasu jest niestety zbyt kiepskie światło jak na mój aparat.

puss

Post » Pt sty 30, 2009 15:24

Tak, teraz swiatło fatalne. Niech juz ta wiosna przyjdzie chociazby po to, żeby było lepsze i dłuzsze światło i lepsze zdjęcia kotków wychodziły :wink:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pt sty 30, 2009 15:30

Ehhh Ciotka, Ciotka :) Jeszcze mi powiedz, że porzucisz forum i koty, kto Ci uwierzy????

A co do Matyldy, my na naszą też wołamy Tylda albo Tyldzinek, a tylda to nic innego jak znaczek na klawiaturze " ~ " :D
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt sty 30, 2009 15:31

Boo77 pisze:A co do Matyldy, my na naszą też wołamy Tylda albo Tyldzinek, a tylda to nic innego jak znaczek na klawiaturze " ~ " :D

wow 8O ciemnota jestem, bo nie wiedziałam. ale Ty pewnie też na początku nie wiedziałaś, Grześ Ci na pewno powiedział :lol: :wink:

puss

[poprzednia][następna]