Sonia i Otis - zamykamy wątek - pamiątkowe wpisy str. 100!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 04, 2006 20:48

No jestem w stanie uwierzyc ze Hestia nie gubi :lol: :lol: :lol: :lol:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob paź 07, 2006 22:11

Coś dawno mnei tu nie było 8) ... jak serwer w Stanach będzie chodził, to wkleję parę zdjęć, najnowszych...

Najpierw, wracając, do mężczyzn w kuchni, za prezentuję wam zwykłąy deser, no, najzwyklejszy budyń waniliowy, w niedzielnym wydaniu mojego TŻ-ta:
Obrazek

A teraz o kotkach...wchodzę ja przed chwilą do dolnej łazienki, gdzie stoją kuwety kocie i czasami, na dywaniku wyleguje sie Sonia i szok 8O Otis leży z Sonią na dywaniku...ludzie...oni kiedyś jeszcze pójdą razem spać :P Obserwuję niesamowitą zmianę w relacjach, Otis zaczyna lubić zabawę, gonitwy góra dół są na porządku dziennym, są też zabawy w chowanego itp.

A teraz zaprezentuję Wam koci parapet. Kiedyś była na nim trawka i niegroźny kaktusik, ostatnio postanowiłam oddać kotom cały parapet, niech mają dostęp do słoneczka...u nas nie ma kaloryferów, pozostaje słoneczko 8) Nie wkleję zdjęć z parapetu, musicie mi uwierzyć na słowo. Serwer się zbuntował i koniec kropka...innym razem... 8)

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Sob paź 07, 2006 22:13

U nas koty tez maja parapecik, a jakze :D tylko kwiatki sa za siatka bo Mos to urodzony ogrodnik 8)

moś

Post » Sob paź 07, 2006 22:17

Taki urodzony ogrodnik, a Ty mu dostępu do kwiatków bronisz...ja mam w domu dużo kwiatów, naprawdę sporo i muszę pochwalić futerka, bo podgryzają tylko leciwe papirusy, za moim przyzwoleniem...no raz Sonia chciała zjeść bambusa z Ikei, popryskałam odstraszaczem, Sonia jadła dalej, za to bambus padł w dwa dni 8O więcej nie będę kupować...

izaA

Post » Sob paź 07, 2006 22:21

Ale ci zazdroszcze tych kwiatkow... bo umnie to kanal, jeden stoi wysoko na meblach i mos tam wskakuje z kolumny glosnikowej/ ku przerazeniu mojego tz-ta/a kwiatek wyglada jak jeżozwierz - poobgryzany w strzępy :?

moś

Post » Sob paź 07, 2006 22:24

A może ja uprawiam jakieś takie, co je koty omijają...sama nie wiem, niektóre, zamykam w jednym pokoju, bo Sonia lubi obrywać listki grubosza i grać nimi w piłkę, trochę go szkoda, bo ma już 7 lat, więc zamknęłąm go w salonie i Sonia widuje go sporadycznie...wtedy oczywiście nie omieszka...

izaA

Post » Sob paź 07, 2006 22:27

Iza przepiękny deserek z budyniu szkoda że moje chłopaki juz wyrosły z takich deserów bo bym skopiowała :D
Na papirus uważaj bo moja Fionka też podgryzła papirusa u mojej mamy i uszkodziła sobie albo przełyk albo żołądek ostrym listkiem. Wymiotowała i to z krwią na szczęście kawałek papirusa wyleciał i zakończyło się na podaniu antybiotyku, ale co się najadłam strachu to moje :twisted:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Sob paź 07, 2006 22:32

O rany...moje jedzą papirusa kilka razy dziennie...Otis na ogół od razu puszcza pawia...Sonia bardzo rzadko - stąd ta przygoda z migdałami - ale pocieszam się, że one na ogół podgryzają młode, miękkie liście, bo te są najniżej...ja mam papirusy w oknach kuchennych, wysokości całego okna...

izaA

Post » Pon paź 09, 2006 20:28

izaA pisze:Aniu, bardzo dziękuję za polecnie balsamu narcyzowego, robi furorę w naszej rodzinie i wśród znajomych :D Nawet moja egzema się mu nie oparła...

Rewelacyjny jest, prawda? Ja już nie umiem bez niego funkcjonować - super pomaga na przeziębienie i ból głowy. Niedrogi a skuteczny :D
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Pon paź 09, 2006 20:54

Co to za balsam? Przeziębiona jestem właśnie :(
Pierwsze słyszę i pożądam wyczerpującej odpowiedzi :twisted:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon paź 09, 2006 21:16

Mały szklany flakonik z tajemniczym zielonym płynem w środku. Do kupienia w sklepach zielarskim, ale tak "spod" lady, bo to chiński specyfik i nie ma atestu 8O . To mieszanka olejków eterycznych o fantastycznym działaniu, nie oprze się temu nawet zapalenie zatok i egzema na skórze, według ulotki - lek an wszystko, a cena...u mnie 6 zł 8) A i nazwa - balsam narcyzowy...szczerze polecam....

izaA

Post » Śro paź 11, 2006 23:44

Przyszła paczka z krakvetu, w trosce o zęby moich podopiecznych zamówiłam im to: http://www.krakvet.pl/product_info.php?products_id=3713

Jestem znów mile zaskoczona przez produkt z Kanady. Skład - chyba dobry, w końcu ma przede wszystkim czyścić zęby, więc ważna twardość i kształt - a te jak najbardziej trzeba pogryźć nie da rady inaczej.... :lol: Ale torba - torba jest na taki specjalny suwaczek...cudo po prostu...

Kociaste oczywiście się rzuciły, bo one rzucają się na wszystko - pamiętacie przecież orzeszki...chrupały aż miło...chrupki oczywiście 8)

Dodam jeszcze, że Sonia zaanektowała otisowy koszyczek, a on się w soniny średnio mieści...nie powiem, żeby był szczęśłiwy...ale widzicie jak to jest...on ją bił a teraz jest pantoflarzem :wink:

I na koniec - zapasy są codziennie i - czasami to Otis je prowokuje 8O Chyba już nic mnie nie zaskoczy...

izaA

Post » Czw paź 12, 2006 0:01

IzaA, przecież to ma 18% tłuszczu! Jeżyk to by po tym wyglądał jak bela... Utył strasznie po acanie, która w wersji adult chicken ma 21% tłuszczu!
Ty to mieszasz im z jakimś innym pokarmem..
ja jednak kurczowo trzymam się biomilla.. adult chicken ma 15 % tłuszczyku, homecat 13% a light 9%.. i jak dla mnie to są wartości, które kotom pozwalają zachować linię! W biomillu 21 % tłuszczu to ma cat selective...
No to sobie na dobranoc podywagowałam o składach karm 8) :lol:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Czw paź 12, 2006 10:42

Ja wiem ile to ma % tłuszczu, ale bez przesady, one "na codzień" jedzą Acanę ligth, a to ma być - po kilka chrupek, wieczorne "mycie zębów". Poza tym, po zwaleniu widocznej otyłości kociaste - co prawda ciągle głodne - ale za to boczki już nie są takie okrągłe...a ostatnio jakby więcej ruchu, więc chyba im zbytnio nie zaszkodzę...

Mnie nie stać na biomilla. Kupuję im żwirek silikonowy, bo nie cierpię białych ścian w łazience i żwirku w pościeli, ten też się kurzy, ale mniej...niestety jest mało ekonomiczny - zużywam dwie torby na trzy tygodnie (26 zł). Acanę jedzą bardzo chętnie, zresztą wszystko jedzą bardzo chętnie...ja też nie jadam prosciutto (choć lubię) ani kawioru (tego akurat nie lubię :wink: ) i muszę oglądać ceny w sklepie spożywczym...skoro ludzie oszczędzają, koty też muszą, rodzinna solidarność 8) Jest nas w domu 7 sztuk!!!!!!

Edit:literówki
Ostatnio edytowano Czw paź 12, 2006 22:19 przez izaA, łącznie edytowano 1 raz

izaA

Post » Czw paź 12, 2006 21:38

Moje tez jedza Acane i nie uwazam ja za karme oszczednosciowa ale za dobra karme z wysokiej pólki , to ze tańsza to nie swiadczy ze gorsza. Moze i tuczaca ale kociaste po niej ladnie wygladaja, szczegolnie Arni ladnie rosnie :D

moś

[poprzednia][następna]