Cosia, Czitusia, Balbi i jakieś nie moje.Wiosno, przybądź!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 25, 2019 19:03 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje 3. W domu Wielkiego Brata.

Zgadzam się że dwa koty to max do bezproblemowego ogarnięcia. W każdym razie dla jednej osoby.
PS. Ja też przeczytałam "do kastracji" :oops:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon mar 25, 2019 23:16 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje 3. W domu Wielkiego Brata.

MB&Ofelia pisze:Zgadzam się że dwa koty to max do bezproblemowego ogarnięcia. W każdym razie dla jednej osoby.
PS. Ja też przeczytałam "do kastracji" :oops:

I ja też :ryk: :ryk: :ryk:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto mar 26, 2019 9:52 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje 3. W domu Wielkiego Brata.

Ja też, aczkolwiek co do kotów to mnie kusi jakaś trzecia sztuka...

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Wto mar 26, 2019 10:05 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje 3. W domu Wielkiego Brata.

Ziemosław pisze:Ja też, aczkolwiek co do kotów to mnie kusi jakaś trzecia sztuka...

Może Brat? 8) A może dwupak Mama i Pasio? 8) Właściwie to jest trójka bardzo zaprzyjaźniona, dwa a trzy to żadna różnica, zawsze coś w miskach zostaje, drapak już masz, jedzenie zamówisz w Zooplusie, albo można samemu obdzierać skrzydełka itd. :ryk:
Nie, no fajne jest stado... :twisted:
Brat jakby się uspokajał, on jest bardzo grzeczny, teraz to raczej Balbisia go prowokuje, bo wrzeszczy na sam widok i tak długo wrzeszczy, aż on zareaguje atakiem, bo ile można tego słuchać i o co jej właściwie chodzi :evil:
Opracował w domu taktykę zawalitrasy. Kładzie się na całą rozciągliwość w przejściach między pokojami.
I nikt w żadną stronę nie może się ruszyć, bo on taaaaam leeeżyyyy.
Zimno jest i obrzydliwie.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto mar 26, 2019 20:54 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje 3. W domu Wielkiego Brata.

Ziemosław pisze:Ja też, aczkolwiek co do kotów to mnie kusi jakaś trzecia sztuka...

Weź ty głośno nie mów, bo ci przywiozę moją tymczaskę Gaję :twisted:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto mar 26, 2019 22:49 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje 3. W domu Wielkiego Brata.

MB&Ofelia pisze:

Weź ty głośno nie mów, bo ci przywiozę moją tymczaskę Gaję :twisted:

dołożę Lusię

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro mar 27, 2019 22:00 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje 3. W domu Wielkiego Brata.

Złapałam Mamę do domu podstępem, śpi z Pasiem na białej kanapie. Jutro wduszę do transportera i jedziemy te łapki oglądać do lecznicy rano. Ale będzie boli oli boli oli :strach:
Reszta stabilnie, Brat w miarę grzeczny.
Za godzinę chowam miski, bo Mama musi być na czczo, otumanimy i obejrzymy 8)
Przepraszam ,już nie śpi z Pasiem, pooglądała telewizję i aktualnie biega z myszą w paszczy po pokoju :roll: , bardzo rozrywkowa koteczka.
Myślałam, że śpimy, ale nie śpimy. Bawimy się z rumorem.
Obrazek

czitka

Post » Czw mar 28, 2019 6:39 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje 3. W domu Wielkiego Brata.

Fajna ta Mama, że taka zabawowa jest. Moja Kitka na zabawki patrzy z pogardą a ja tak lubię jak kot się bawi buuuuu.....

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Czw mar 28, 2019 9:20 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje 3. W domu Wielkiego Brata.

Czitka napisz jak będziesz po wizycie.
Jestem nieustannie zadziwiona, że udaje Ci się ją wsadzić do kontenera.

małgo

Od: Śro mar 06, 2002 12:36

Post » Czw mar 28, 2019 14:26 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje 3. W domu Wielkiego Brata.

małgo pisze:Czitka napisz jak będziesz po wizycie.
Jestem nieustannie zadziwiona, że udaje Ci się ją wsadzić do kontenera.

Ja jej nie wsadzam do kontenera, ja kontener wsadzam na nią :twisted:
Znowu się udało w przedpokoju. Chodzi o to, żeby się zaklinowała w jakimś kącie i wtedy nachodzę na nią z otwartym kontenerem, szanse wymknięcia się raczej żadne, ale kuli się @ i bywa trudno, bo to kąt.
I jedziemy potem boli oli boli na sygnale. A w lecznicy nasza pani doktor szybko mnie wyrzuciła do domu i poprosiła o przyjście za 3 godziny. Byłam jeszcze chwilę po podaniu lekkiej narkozy i mogłam ją pogłaskać
pierwszy raz w życiu, taka jest kluska-puchatka, śliczna. Pani doktor wyjęła i obejrzałyśmy łapki i brzusio, też z prześwitami. Tak na pierwszy rzut mojego niefachowego oka to przesadziłam z paniką, nie wygląda to dramatycznie, owszem, przetarcia, ale nic więcej. A potem poproszono mnie o opuszczenie gabinetu i słusznie. Powiedziałam Mamie dobranoc, wróciłam o dwunastej.
Mama okaz zdrowia, morfologia rewelacyjna, usg brzusia w porządku, pobrano zeskrobinki na grzyba chyba (do rymu), oglądano co wyskubano pod mikroskopem- na razie nic konkretnego.
Nie do obejrzenia był pęcherz, bo pusty. Dostaliśmy leki takie może trochę na zapas, w tym convenię, i teraz czekamy na wynik grzybobrania, jak również na odrastanie futerka, co ma nastąpić za dwa tygodnie. I obserwujemy, jakbym nie miała nic innego do roboty :evil:
Cudna jest :1luvu:
A ja spokojniejsza.
Wróciłyśmy, Paś pociesza i całuje Mamę w ogrodzie.
A u pani doktor był pan, który zemdlał przy pobieraniu krwi kotu :ryk:
Obrazek

czitka

Post » Czw mar 28, 2019 14:35 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje 3. W domu Wielkiego Brata.

Co się śmiejesz z pana - ja słabnę przy pobieraniu krwi kota jak widzę krew - dlatego nie patrzę w stronę wetki tylko co chwile pytam: Leci? leci? Nieraz muszę naprawdę wykonywać niezle akrobacje, skręty tułowia.szyi itp, żeby kota utrzymać a siebie z dala od krwi..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw mar 28, 2019 15:36 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje 3. W domu Wielkiego Brata.

A to podobnie jak ja :ryk:
Tylko, że nie mdleję, ale za to wali mi ciśnienie przedtem, w trakcie i potem, mam ze sobą zawsze aparat do mierzenia ciśnienia i captopril 8) Zanim wsiadam w auto z kotem to dodatkowo neospasminka...
Samo zdrowie :mrgreen:
Obrazek

czitka

Post » Czw mar 28, 2019 16:24 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje 3. W domu Wielkiego Brata.

Hmm, a ja się boję prowadzić po neospasmince... Nie dzieje się nic w lepetynce?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw mar 28, 2019 19:22 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje 3. W domu Wielkiego Brata.

Marzenia11 pisze:Hmm, a ja się boję prowadzić po neospasmince... Nie dzieje się nic w lepetynce?

A tego to nie wiem, jakoś jadę i wszystko co ludzkie i kocie jest mi obojętne :roll:
A Mama popołudniem wyluzowała :P
Obrazek
No słodka jest :1luvu:
Obrazek

czitka

Post » Czw mar 28, 2019 19:34 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje 3. W domu Wielkiego Brata.

Zazdroszczę głaskania Mamy. :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

[poprzednia][następna]