Szylkretki są piękne .164:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie cze 28, 2015 14:36 Re: Szylkretki są piękne .164:)

Dorota pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:Rano, rano wstać, Kretkom wody* dać!

Mru

* przez wodę rozumiem wysokokaloryczną i wyjątkowo smaczną karmę

:ryk: :ryk: Mrusiu, one juz po kilku śniadaniach.. :mrgreen:
Ktoś tu spać nie może :twisted: :mrgreen:

1. :D
2. Duża mnie budzi. Z naiewyspania mam oczy podkrążone.
I jeszcze każe czytać po chińsku!

Mru wykorzystywany

Mru, nie daj się wykorzystywać! A jak co, to wiesz..Miejsca Ci u nas dostatek.. :P :oops:
Czytasz po chińsku! 8O
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie cze 28, 2015 14:37 Re: Szylkretki są piękne .164:)

Moli25 pisze:Czuje zapach tych kiełbasek :ryk:
No wlasnie niby sa tereny na ognisko ale jakoś tak nigdy nikt nie pomyślał :lol:
Musze cos zorganizować :mrgreen:

Jak jest miejsce Martuś, to już jakiś dobry począek! :lol: :ok:
Tylko się zorganizować :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie cze 28, 2015 14:39 Re: Szylkretki są piękne .164:)

sistersy25 pisze:Cześć Bożenko :piwa: Ognisko? No na pewno sie super bawiłaś ( bawisz ? :D) :piwa:

U nas dzisiaj paskudna pogoda :evil:

Hejka Kasiu! :D Było super ognisko, jedzonko, wesoło, oby jak najczęściej! I dobrze, że w sobotę, bo spokojnie można posiedzieć. Niedziela to już taka, że niestety, w poniedziałek rano do pracy. 8) Wolę zdecydowanie sobotnie imprezki. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie cze 28, 2015 14:44 Re: Szylkretki są piękne .164:)

klaudiafj pisze:No tak :) Teraz jest sporo terenów gdzie można robić ognisko czy grilla, ale zazwyczaj przesiaduje tam najgorsze towarzystwo :)

Ale jakby poszukać dobrze..Nie wiem, nie próbowaliśmy, na szczęście miejsc mamy dość na ogniska. :lol:
Chociaż pamiętam, wiele lat temu spotkaliśmy się ze znajomymi, żadne z nas nie miało miejsca na ognisko, oni blokowi, my tylko ewentualnie grill, a to nie to samo. Więc sobie pojechaliśmy gdzieś nad jakąś wodę, znaleźliśmy fajne miejsce, i się bierzemy za produkcję. A tu nagle zjawia się jakaś babka, i mówi, że to prywatny teren, i mamy jej zapłacić :mrgreen: No cóż, złożyliśmy się na jakąś tam nieiwelką w sumie kwotę, i i niech ma. Czy było jej, czy nie, pal licho, przeciez sie wykłócać nie będziemy, a miejsce fajne, i sobie posiedzieliśmy całkiem przyjemnie. Możnai tak. :D Ale zawsze, jak idziemy w góry, to po dojściu do schroniska rozpalamy ognisko, to już tradycja. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie cze 28, 2015 14:44 Re: Szylkretki są piękne .164:)

anulka111 pisze:
Dorota pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:Rano, rano wstać, Kretkom wody* dać!

Mru

* przez wodę rozumiem wysokokaloryczną i wyjątkowo smaczną karmę

:ryk: :ryk: Mrusiu, one juz po kilku śniadaniach.. :mrgreen:
Ktoś tu spać nie może :twisted: :mrgreen:

1. :D
2. Duża mnie budzi. Z naiewyspania mam oczy podkrążone.
I jeszcze każe czytać po chińsku!

Mru wykorzystywany
czemu po chińsku? Odzywam pomalutku

Żyjesz? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie cze 28, 2015 14:45 Re: Szylkretki są piękne .164:)

Moli25 pisze:Pogoda dopisała? :mrgreen:

Hej :201461

Na ognisku rewelacja, idealnie do ogniska! Dzisiaj juz niestety kilka razy tak lało! 8O Ale tak miało dzisiaj być. Hejka ferajna! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie cze 28, 2015 14:47 Re: Szylkretki są piękne .164:)

MonikaMroz pisze:Hej Bożenko :)
Jak po imprezce :?:

Hej Moniś, a bardzo bardzo fajnie i wesoło! :D Ognisko, jedzonko, połączone ze spacerkiem nad stawy. :D
Stawy otoczone szuwarami, mnóstwo żabek, piękny ten rechot, i śpiewy ptaków w szuwarach. :1luvu:
Na stawach łabędzie i kaczki. Fajnie pooddychać świeżym powietrzem! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie cze 28, 2015 14:49 Re: Szylkretki są piękne .164:)

O matko, kiedy ja byłam ostatnio na ognisku :20147 chyba ze sto lat temu
ale uwielbiam ogniska :D :D

cześć Bożenki :D :D
a ja dzisiaj w pracy siedzę :smokin: a robota idzie mi jak krew z nosa :201435
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Nie cze 28, 2015 14:52 Re: Szylkretki są piękne .164:)

agusialublin pisze:O matko, kiedy ja byłam ostatnio na ognisku :20147 chyba ze sto lat temu
ale uwielbiam ogniska :D :D

cześć Bożenki :D :D
a ja dzisiaj w pracy siedzę :smokin: a robota idzie mi jak krew z nosa :201435

Cześć Agusie! :D :D Uuu...praca niedzielna to średnio ciekawa rzecz...
No dziewczyny, co jest, znaleźć miejsce, zorganizować się z przyjaciółmi, znajomymi i imprezować :lol: :lol:
Ognisko ma swój klimat. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie cze 28, 2015 14:58 Re: Szylkretki są piękne .164:)

Czesc,czemu Mru uczy sie chinskiego- inwazja przewidywana czy co? :smokin:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie cze 28, 2015 15:00 Re: Szylkretki są piękne .164:)

kalair pisze:
klaudiafj pisze:No tak :) Teraz jest sporo terenów gdzie można robić ognisko czy grilla, ale zazwyczaj przesiaduje tam najgorsze towarzystwo :)

Ale jakby poszukać dobrze..Nie wiem, nie próbowaliśmy, na szczęście miejsc mamy dość na ogniska. :lol:
Chociaż pamiętam, wiele lat temu spotkaliśmy się ze znajomymi, żadne z nas nie miało miejsca na ognisko, oni blokowi, my tylko ewentualnie grill, a to nie to samo. Więc sobie pojechaliśmy gdzieś nad jakąś wodę, znaleźliśmy fajne miejsce, i się bierzemy za produkcję. A tu nagle zjawia się jakaś babka, i mówi, że to prywatny teren, i mamy jej zapłacić :mrgreen: No cóż, złożyliśmy się na jakąś tam nieiwelką w sumie kwotę, i i niech ma. Czy było jej, czy nie, pal licho, przeciez sie wykłócać nie będziemy, a miejsce fajne, i sobie posiedzieliśmy całkiem przyjemnie. Możnai tak. :D Ale zawsze, jak idziemy w góry, to po dojściu do schroniska rozpalamy ognisko, to już tradycja. :P

Ale bajkowo z tym ogniskiem w górach :D U nas w Bytomiu jest co krok to jakiś staw i faktycznie są tam miejsca po ognisku też co krok :) My jeszcze nie próbowaliśmy, a może by trzeba było :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie cze 28, 2015 15:02 Re: Szylkretki są piękne .164:)

Fajny pomyusl, pamietam te stawy w Bytomiu ,biegalam tam z dzieciakami :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie cze 28, 2015 15:05 Re: Szylkretki są piękne .164:)

anulka111 pisze:Czesc,czemu Mru uczy sie chinskiego- inwazja przewidywana czy co? :smokin:

Ania, nie mam pojęcia! :ryk: Może to nowe metody wychowawcze Doroty?? 8O :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie cze 28, 2015 15:10 Re: Szylkretki są piękne .164:)

klaudiafj pisze:
kalair pisze:

Ale bajkowo z tym ogniskiem w górach :D U nas w Bytomiu jest co krok to jakiś staw i faktycznie są tam miejsca po ognisku też co krok :) My jeszcze nie próbowaliśmy, a może by trzeba było :)

Generalnie w kazdym schronisku jest miesce,- najczęściej bardzo dobrze przygotowane- na ognisko. Z zapasem drzewa. Problem moze być tylko w tym, że będzie zajęte. :lol: Ale nam się to tylko raz zdarzyło, zreztą nas było więcej :mrgreen: , i tak jakoś tamta grupka szybko się zmyła. :lol: A raz to po nas zaraz przyszli, i już mieli gotowe rozpalone, tylko piec pyszności. :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie cze 28, 2015 15:11 Re: Szylkretki są piękne .164:)

anulka111 pisze:Fajny pomyusl, pamietam te stawy w Bytomiu ,biegalam tam z dzieciakami :lol:

No szczęście, żeście się nie potopili! :mrgreen: Akurat tu, gdzie wczoraj się szwedaliśmy, płycizna, ale w sumie zeby sie utopić, nie musi być głęboko. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]