WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 04, 2013 10:18 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felitonik kuchenny..!

Nasz super- bohater!!!
Wielki Rozczochraniec Leon:
Obrazek

No i Piękna Fio...
Z parapetu świat może zobaczyć JAK wygląda naprawdę piękna kotka ...a pogłaskać nie może...i o to właśnie chodzi w fioninych kontaktach z tym światem!
Obrazek

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob maja 04, 2013 10:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felitonik kuchenny..!

dziwne mają te usta (?) poliki ( ? ) albo to Karmel ma dziwne...on ma takie bardziej w poprzek a Twoje takie pociągłe zwisające...a może to takie są dla rasowców bardziej ? :lol:
jo.anna

Post » Sob maja 04, 2013 11:01 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felitonik kuchenny..!

Pokaż no te policzki Ania.
Porównamy...

Leoś ma w poprzek moim zdanie.
Amelka się nie liczy , ona jest mniej perska niż reszta:)

kotkins

Post » Sob maja 04, 2013 11:58 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felitonik kuchenny..!

Na tych zdjęciach to widać kto jest największym łasuchem :wink:

1.Melon - króluje niepodzielnie.
2.Duet Fio & Leoś - ex aequo

:mrgreen:
Amelka nie chodzi w tej konkurencji, ona chyba nie traci czasu na takie głupoty jak jedzenie.

No a kuchnia - pięknie się komponuje z kocimi odcieniami.
Cudna, jasna i przekrasna. Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob maja 04, 2013 12:31 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felitonik kuchenny..!

Bardzo ładna kuchnia :ok: koty, też niczego....gdyby jeszcze nie były takie....hmmmm.....płaskie? :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob maja 04, 2013 13:02 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felitonik kuchenny..!

Shira: tak wyglądają PRAWIDŁOWE nosy u kotów.
Dłuższe można operować u znajomego chirurga plastycznego, robi piękne nosy:)
Ma teraz promocję... :mrgreen:

Właśnie położyłam i PRZYCIĘŁAM tytanowym brzeszczocikiem dwie płytki, konkretnie takie dwa 2 cm wykończenia górne pasa tzw "roboczego", bo pan -fachowiec uznał ,że tam gdzie wisi pochłaniacz wykończone być nie musi ,a Kotkins jest zdania wręcz przeciwnego...Jestem tak zmęczona jakbym położyła kilka metrów płytek...a jeszcze trzeba zafugować!
Ręczne ciecie płytek jest pracą dla skazańca...

kotkins

Post » Sob maja 04, 2013 14:57 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felitonik kuchenny..!

Ujawnia się kolejna cicha podczytywaczka.
Pozdrawiam całe Kotkinsowo! Proszę wymiziać od ciotki wszystkie futrzaczki :D
A kuchnia bardzo mi się podoba. Urządzona ze smakiem :D
edit:mała poprawka
Ostatnio edytowano Sob maja 04, 2013 17:29 przez gertaaa, łącznie edytowano 1 raz

gertaaa

Od: Śro lip 14, 2010 17:12

Post » Sob maja 04, 2013 16:08 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felitonik kuchenny..!

oczy takie ciemne wyszły, nie wiem czemu, bo tak to ma ładne, no ale to nie o oczy się rozchodzi a o poliki :mrgreen:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
jo.anna

Post » Sob maja 04, 2013 20:05 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felitonik kuchenny..!

No pozmieniało się pozmieniało:-) ŁADNIE!
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob maja 04, 2013 23:17 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felitonik kuchenny..!

A pozmieniało się.
Dziś stała się rzecz, która pozbawiła Kotkinsa tchu na chwilę : Leoś odmówił jedzenia Almo Nature.
Zbulwersowana i przestraszona ( na pewno kotek chory) pojechałam do sklepu i kupiłam kilka rodzajów karm.
W tym Bozitę.
Moje koty nawet nie wąchały tej karmy dotąd- raz kupiona przeleżała w szufladzie i została wyrzucona.

To był hit!
Leon i Fio zjadają się nią!
Co mnie jednak trochę martwi , bo ona z gatunku " takich sobie" jest.

Musze napisać do Koteczekanusi żeby mi poradziła co mokrego mogę dawać jeszcze.

Psia mać zamówiłam sporą partię puszeczek właśnie...no kurcze, noooo... :(

kotkins

Post » Nie maja 05, 2013 8:57 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felitonik kuchenny..!

Nie desperuj Kotkinsie. Odstaw Almo Nature na 2 czy 3 tygodnie a potem zapodaj znowu i zobacz co sie stanie. Moze na powrot bedzie miala urok nowosci? Ja jak sie koty obrazaja na jakas karme pozwalam im o niej zapomniec. Za jakis czas zwykle znow jest jadalna.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie maja 05, 2013 11:18 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felitonik kuchenny..!

Kuchnia jest piękna! Zazdraszczam bardzo!
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Nie maja 05, 2013 12:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felitonik kuchenny..!

No wiesz, kotkins - dużo rzeczy widziałam, ale żeby kuchnię robić pod kolorystykę kotów....

A tak serio - i jedno i drugie cudne.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie maja 05, 2013 14:40 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felitonik kuchenny..!

E tam, nie zjadł, to i lepiej dla jego zdrowia. On ma 6 kilo, pisałaś?
Pewnie mu się karma przejadła. Możesz go albo tradycyjnie przegłodzić zdziebko, albo mu kupić inną, niekoniecznie Bozitę. Może taką? (moje chętnie jedzą, znaczy oprócz Kawy, która nie jada memłanych saszetek) http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... zna/325333 (tu kupuję wołowinę ze szpinakiem i pomidorem, jest memłana, ale ma sporo sosiku) albo taką http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ies/334018 (z tej biorę sarninę, choć ostatnio wzięłam też kaczkę czy gęś dla odmiany).
A Almo dasz za kilka dni lub tygodni.
No i zawsze jeszcze pozostaje surowe mięsko... (chyba nie na każde Leoś ma uczulenie?)

A moje koty odczuwają wiosenną namiętność... do sandałów TŻ-ta. Wietrzących się na balkonie po urlopowej wyprawie. Do tej pory widziałam tylko tarzającą się w nich Kawę, ale dziś przyłapałam też Korneliusza.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie maja 05, 2013 16:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felitonik kuchenny..!

A -męskie sandały są hitem u nas. I jedne moje koturny, ciągle je przymierza Amelka.

Z karmami jest u nas bieda, musiałam coś kupić w stacjonarnym sklepie bo miałam tylko Almo.
W sklepie było Gourmet, RC, Scheba, Animonda (kupiłam też) i Kit Kat oraz (wielka półka !) Whiskas.
Bozita jest na prawdę taka kiepska?

Leon jest uczulony na wołowinę.
Je surowego kurczaka i indyka.
Kaczka chyba mu nie szkodzi.

Musiałam coś kupić na cito, wzięłam Bozitę (bez nadziei ,że tknie) i Animondę.
Kurcze - Mel je Animondę Carny i sobie chwalimy...

kotkins

[poprzednia][następna]