Broszka & Company cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 19, 2011 15:04 Re: Broszka & Company

Wpadam pomiędzy jedną robotą a drugą żeby zjeść w biegu obiad i zerknąć na forum :wink:
Udało mi się umyć część okien, odrobaczyć koty w domu i część wolnożyjących, psy i konie :)
Zaraz czeka mnie walka z łazienką Obrazek
Ale najpierw nastawię pieczenie chlebka - baardzo się cieszę że mam automat gdzie wystarczy wrzucić składniki i samo się robi i za 3 godziny wyciąga się gotowy bochenek :D W takich dniach jak dzisiaj nie miałabym siły gnieść ciasta ręcznie i piórkać się z zaczynem, rośnięciem i pieczeniem w piekarniku :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon gru 19, 2011 20:14 Re: Broszka & Company

Ale masz dobrze. Już mi ślinka cieknie :lol:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pon gru 19, 2011 21:08 Re: Broszka & Company

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pon gru 19, 2011 23:43 Re: Broszka & Company

olafen pisze:Zapraszam do wydarzenia:)

http://www.facebook.com/events/136767663102509/

:wink: poszło dalej :D
Obrazek...Obrazek .. http://facebook.com/julka75
Obrazek Obrazek Obrazek ...................... Obrazek

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Wto gru 20, 2011 7:32 Re: Broszka & Company

Zaglądamy i pozdrawiamy. :roll: :cat3: :cat3:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Wto gru 20, 2011 8:12 Re: Broszka & Company

Wczoraj padłam jak kawka a dzisiaj ledwo się ruszam a robota czeka :|
Planuję skończyć mycie okien i odkurzyć choć część chałupy...
No i po wczorajszym odrobaczeniu czeka mnie pranie, dezynfekowanie legowisk i wyparzanie kuwet.
I trzeba zacząć piec ciasta :roll:

julka75 pisze:
olafen pisze:Zapraszam do wydarzenia:)

http://www.facebook.com/events/136767663102509/

:wink: poszło dalej :D

niestety nie jestem fejsbukowa.

olafen pisze:Ale masz dobrze. Już mi ślinka cieknie :lol:

Bardzo polecam automat do pieczenia chleba - świetny np jako prezent gwiazdkowy :D
Swój dostałam od TZta na urodziny kilka lat temu i taki sam sprezentowałam mojej mamie pod choinkę - nadal jest równie zadowolona jak ja :ok:
Zagniata ciasta, umożliwia wyrastanie drożdżowego, można w nim piec chlebki, ciasta, pasztety, gotować dżemy, konfitury itp
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto gru 20, 2011 9:15 Re: Broszka & Company

Broszeczko, czy mogłabyś udostępnić jakiś sprawdzony przepis na chlebek z automatu. Mam automat od 2 miesięcy, bardzo jestem zadowolona, ale ciągle szukam przepisu "doskonałego" :wink:
Pozdrowienia dla Ciebie i głaski dla wszystkich futrzastych :1luvu:
Trzymam kciuki żeby zdrówko pozwoliło Ci zrobić przed Świętami wszystko, co sobie zaplanowałaś :ok:
My wigilię spędzamy u mojej mamy (będzie także teściowa z mężem), a na 1 dzień świąt zaprosiliśmy rodzinkę na świąteczny obiad z pieczoną gąską w roli głównej :)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto gru 20, 2011 17:37 Re: Broszka & Company

Beasia pisze:Broszeczko, czy mogłabyś udostępnić jakiś sprawdzony przepis na chlebek z automatu. Mam automat od 2 miesięcy, bardzo jestem zadowolona, ale ciągle szukam przepisu "doskonałego" :wink:
Pozdrowienia dla Ciebie i głaski dla wszystkich futrzastych :1luvu:
Trzymam kciuki żeby zdrówko pozwoliło Ci zrobić przed Świętami wszystko, co sobie zaplanowałaś :ok:
My wigilię spędzamy u mojej mamy (będzie także teściowa z mężem), a na 1 dzień świąt zaprosiliśmy rodzinkę na świąteczny obiad z pieczoną gąską w roli głównej :)

O, chętnie wstawię kilka sprawdzonych przepisów na chleb z automatu, ale nie dzisiaj bo teraz wpadłam tylko na chwilę (jedząc szybki obiad) i lecę dalej do roboty... Jednak dokuczają mi różne boleści i mimo silnych leków p/bólowych jestem mocno ograniczona a tu tyle jeszcze trzeba zrobić :|

Pieczona gąska brzmi smakowicie - podrzucisz przepis? :wink:

My zawsze wigilię spędzamy u rodziców :wink:
Może kiedyś nadejdzie taki dzień że dla całej rodziny zrobimy u nas, ale jest tyle z tym problemów, że watpię że kiedykolwiek taka wigilia się zdarzy :roll:
Głównym problemem jest to że rodzina ma do nas daleko, większość nie jest zmotoryzowana więc przyjazd na samą wigilię nie ma sensu bo np nie ma czym wrócić, a na całe święta nie mam tylu miejsc noclegowych... Poza tym jak nas zawieje śniegiem to jesteśmy odcięci od świata nawet kilka dni - w zeszłym roku całe święta razem z TZtem odkopywaliśmy drogę z półtorametrowej zaspy żebym mogła z Broszką pojechać na operację :|
Tak więc jak co roku: wigilia u rodziców a w święta odpoczywamy w domku :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto gru 20, 2011 18:01 Re: Broszka & Company

Nie ma problemu, poczekam cierpliwie na chlebowe przepisy :)
Jeśli chodzi o przepis na gęś, to muszę podpytać mojego Tż jak zjedzie do domu na święta, bo to on jest wykwalifikowanym kucharzem i on będzie ją przygotowywał (ja ograniczę się do degustacji :mrgreen: )
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Wto gru 20, 2011 19:47 Re: Broszka & Company

Beasia pisze:Nie ma problemu, poczekam cierpliwie na chlebowe przepisy :)
Jeśli chodzi o przepis na gęś, to muszę podpytać mojego Tż jak zjedzie do domu na święta, bo to on jest wykwalifikowanym kucharzem i on będzie ją przygotowywał (ja ograniczę się do degustacji :mrgreen: )

O, jak masz fajnie :piwa:
Mój TZ też fajnie pichci ale ciężko go zagonić do kuchni :wink:
Tak sobie uświadomiłam że nigdy nie jadłam gęsi i nawet nie wiem gdzie mogłabym kupić takie mięso.
W marketach czasem widzę mrożone kaczki czy króliki ale gęsiny chyba raczej nie widziałam. Gdzie kupujecie gąski?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto gru 20, 2011 21:51 Re: Broszka & Company

ale Wy macie dobrze, zazdroszcze takich TZ-tow. Moj potrafi tylko w mikrofali gotowe dania odgrzewac... :roll:
Obrazek...Obrazek .. http://facebook.com/julka75
Obrazek Obrazek Obrazek ...................... Obrazek

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Śro gru 21, 2011 8:26 Re: Broszka & Company

Gęsi są w realu, kauflandzie, auchanie lub makro. Najłatwiej je kupić przed świętami, ale w ciągu roku też się trafiają.
A jeśli chodzi o Tż, to bardzo się cieszę, że mimo zawodowego gotowania ma jeszcze ochotę gotować dla nas w domu (oczywiście jak już w nim jest, bo na co dzień, to jednak ja gotuję :? )
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Śro gru 21, 2011 11:34 Re: Broszka & Company

Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro gru 21, 2011 13:42 Re: Broszka & Company

Wczoraj wieczorem wcięło nam neta i dopiero przed chwilą usunęli awarię, mam nadzieję że skutecznie :|

Dagmara-Olga, jaka piękna kartka - dziękujemy :1luvu:

Troszkę zepsuję świąteczny nastrój :roll:
Zgadnijcie w czyjej qoopie znalazłam wczoraj żywe robale? :strach: :(
Dobrze że nie zdążyłam jeszcze zdezynfekować kuwet :roll: Staram się to robić mniej więcej dobę po podaniu środków na robaki - a tu półtorej doby po odrobaczeniu przykra niespodzianka :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro gru 21, 2011 14:14 Re: Broszka & Company

Pewnie Broszki :oops:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

[poprzednia][następna]