Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto cze 28, 2011 14:04 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

Dorwałam komputer na chwilę,starsza latorośl poszła się położyć,dla podreperowania szarych komórek :mrgreen: .
Plamo wczoraj zajumał mi murzynka,a dzisiaj łapkami centralnie z torebki czipsy wyciągał....myślałam,że tylko Zosia tak ma z tymi czipsami :mrgreen: .
Ale wogóle to brzusio mu się zaokrąglił,sierść znowu zaczęła błyszczeć,jak sobie przypomnę,jak wyglądał jeszcze miesiąc temu,to mi zimno na samą myśl 8O .
Dzisiaj miałam zupę,nic szczególnego,krupnik z ryżu...ale zupa to zupa i nie ma siły,musiałam się podzielić :D .
No takiego zupnego kota to jeszcze nie widziałam,jakby mu położyć kawał mięsa i byle zupinę,to by się mocno zastanawiał :D .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Wto cze 28, 2011 14:11 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

vip0 pisze:Dorwałam komputer na chwilę,starsza latorośl poszła się położyć,dla podreperowania szarych komórek :mrgreen: .
Plamo wczoraj zajumał mi murzynka,a dzisiaj łapkami centralnie z torebki czipsy wyciągał....myślałam,że tylko Zosia tak ma z tymi czipsami :mrgreen: .
Ale wogóle to brzusio mu się zaokrąglił,sierść znowu zaczęła błyszczeć,jak sobie przypomnę,jak wyglądał jeszcze miesiąc temu,to mi zimno na samą myśl 8O .
Dzisiaj miałam zupę,nic szczególnego,krupnik z ryżu...ale zupa to zupa i nie ma siły,musiałam się podzielić :D .
No takiego zupnego kota to jeszcze nie widziałam,jakby mu położyć kawał mięsa i byle zupinę,to by się mocno zastanawiał :D .

Właź na GG :mrgreen:
najszczesliwsza

Post » Wto cze 28, 2011 21:47 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

vip0 pisze:Dzisiaj miałam zupę,nic szczególnego,krupnik z ryżu...ale zupa to zupa i nie ma siły,musiałam się podzielić :D .

no musi być że dobre te Twoje zupy :D
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Wto cze 28, 2011 21:53 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

Oj, to chyba się wproszę... też uwielbiam zupy :twisted:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto cze 28, 2011 21:59 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

Bianka 4 pisze:Oj, to chyba się wproszę... też uwielbiam zupy :twisted:

Oj, ja też, a zwłaszcza, jak ktos ugotuje :D . Ale za krupnikiem akurat nie przepadam, TŻtowi gotuję, jak idę na popołudniu do pracy, bo wtedy obiadów nie jem, więc gotuje taki wielki gar, na grubej kaszy i trzy dni mam z głowy :ryk: :ryk: :ryk:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto cze 28, 2011 22:00 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

izka53 pisze:

Oj, ja też, a zwłaszcza, jak ktos ugotuje :D . Ale za krupnikiem akurat nie przepadam, TŻtowi gotuję, jak idę na popołudniu do pracy, bo wtedy obiadów nie jem, więc gotuje taki wielki gar, na grubej kaszy i trzy dni mam z głowy :ryk: :ryk: :ryk:

moj TŻ :zupa to nie obiad :D :evil:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto cze 28, 2011 22:08 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

kotx2 pisze:
izka53 pisze:

Twój TŻ się nie zna :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto cze 28, 2011 22:12 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

Generalnie dla mojego też zupa to nie obiad, ale krupnik i grochówa to co innego. W tym muszą byc ziemniaczki, żeberka, boczek wędzony, łyżka stoi, wody nie stwierdza się :lol:

izka53

Post » Wto cze 28, 2011 22:22 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

Bianka 4 pisze:
kotx2 pisze:
izka53 pisze:

Twój TŻ się nie zna :mrgreen:

wiem :evil: ja natomiast kocham zupy,na zabój :mrgreen: wszelkiego rodzaju,gęste mmmmmm,wszystkie ,oprócz owocowych- trauma z dziecinstwa :?
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto cze 28, 2011 22:26 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

no to ja tez sie zapisze do klubu zupowego :mrgreen: stwierdzilam, ze TZ-ty to chyba wszystkie jednakowe... :? nie pomijajac oczywiscie mojego

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Wto cze 28, 2011 23:05 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

o rany, ale zgłodniałam, od tych zupek :mrgreen: , chyba zrobie sobie gorący kubek:lol:

izka53

Post » Śro cze 29, 2011 9:27 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

To ja jestem odmieńcem - zup nie lubię (poza rosołem) :mrgreen:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro cze 29, 2011 12:53 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

Słuchajcie,widzę,że rozpętaliśmy z Plamkiem dyskusje zupową :ryk: .
Bo wogóle to jest tak,bez fałszywej skromności mogę stwierdzić,że moje zupy to poezja.
Danie popisowe:barszczyk czerwony z uszkami bądź krokietami,taki robiony własnoręcznie od początku do końca.
Inne tez dobre wychodzą,zapraszam chętnych,tylko wcześniej dajcie cynk,żebym tą zupę zdążyła sporządzić :D .
Natomiast powiem tak,ja zupą nie pojem i już.Byle co,byle drugie.Wyjątek stanowi grochówa,dobrą robię,owszem,tak jak Iza stwierdziła " łycha staje ".
A krupniczek nie był z kaszy,dziewuchy nie lubią,robię taki z ryżu,trochę koncentratu,śmietany,no niby jak pomidorowa,ale smakuje inaczej.
U nas leje,kociuchy w domu,Zofia haftała przed chwilą...kłaczek :( .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Śro cze 29, 2011 13:15 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

Naczytałam się o tych zupach i teraz nie mogę pracować :ryk: :ryk: Z samego opisu widac, że pyszne :wink:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Śro cze 29, 2011 14:10 Re: Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

A bo to właśnie po to było,żeby Wam smaczka narobić :ryk: :ryk: !
To tak z mściwej zazdrości,że macie pracę :ryk: :ryk: .

vip

[poprzednia][następna]