Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 20, 2011 18:13 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

pozytywka pisze:(jejku, ale by mi się przydały choćby na chwile moje stare jajeczka).

:ryk:
pozytywka pisze:razem z miskami, kuwetką (moją dziecinną kuwetką!!!!!!)

Troszkę mnie to rozczuliło :cry: Biedny Lokiś :oops:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie mar 20, 2011 18:17 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Pozytywko :mrgreen: ale.....jaja.U mnie dokocenie było horrorem,ale Stara Szafa z Małą Sową będą za parę dni grać na tę samą nutęmoże na fortepianie Małej Dużej? :ryk: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Nie mar 20, 2011 18:22 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Będzie dobrze :) oni do siebie pasują :1luvu:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie mar 20, 2011 18:22 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

c.d.
Zostałem sam, rozdrażniony, otoczony zapachem Sowy, zdegustowany nierozgarnięciem Dużych i spięty, czy ta sowa nie wyjdzie aby z pokoju Dużej wyczyniać jakieś sowie psoty (sowy to zwierzęta nocne, wiedzieliście?), albo nie narobi sowio kłopotów Dużej.
Słyszałem, że jeszcze popłakiwała, jak Duża czytała książkę o jednym takim zapijaczonym egzorcyście z Wojsławic, a potem zgasło światło w pokoju Dużej i wszystko ucichło.
No, prawie wszystko, bo nagle usłyszałem, jak Sowa włączyła traktor i mrymra, jak profesjonalny kot – ale gruchać, tak jak ja nie potrafi, acha.
Kładłem się spać obok Dużego z ciężkim sercem – wszędzie pachniało Małą Sową, Duży spał, zamiast siedzieć przed komputerem, Mała Duża gdzieś wyszła „oblewać dyplom zdany na 6” (cokolwiek to znaczy), Mały Duży tez w końcu wyłączył komputer i do czuwania zostałem sam jak palec, albo coś tam (Duża mówi, że to cytat i że trzeba podać źródło, ale ja jestem ponad to).
Ale się porobiło. :roll:
A przecież byłem taki myziasty w piątek, taki kociasty, taki futrzasty, no.
Jak zasypiałem, to miałem nadzieję, że rano wszystko okaże się złym snem. :(

c.d.n.
Ostatnio edytowano Nie mar 20, 2011 18:33 przez pozytywka, łącznie edytowano 1 raz

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Nie mar 20, 2011 18:29 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

biedny kotecek
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Nie mar 20, 2011 18:30 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Dziękuję za wszystkie sympatyczne posty, rozumiecie, że ciężko mi sie dorwać do kompa, jak Loki pisze swoja wersję wydarzeń.
Zresztą, z tego co widzę, nie odbiega zbytnio od naszej :mrgreen:
Chciałam tylko sprostować - nie przywiozłam Sowy od Patmol, tylko malutką koteczkę (mój TŻ twierdzi, że miała wśród przodków królika) - mruczastą, myziastą i niesamowicie gadatliwą. Mającą bezgraniczną cierpliwość do głupola, który nie odróżnia sowy od kota.
I który uważa, że syczeniem i pacaniem można wypędzić Intruza ze swojego terytorium, mimo, że Intruz jest strasznie przyjaźnie nastawiony i chce tylko się bawić, miziać i robić to, co Duży Kot.
Czekam, kiedy Loki zauważy, że jest traktowany jak Starszy Brat i zacznie się zachowywać odpowiednio do stanowiska :D
Przypuszczam, że jutro Loki bedzie snuł swoją opowieść o tym co działo się po przebudzeniu - (wychodząc do pracy zostawię mu włączone miau) i zechce wytłumaczyć, dlaczego przeszedł do strzelania z liścia, mimo, że Mała Sowa jest mała i niczego nie wydziobuje z kątów :mrgreen:
Idę przemyśleć logistycznie jutrzejsze zostawienie kociastych samych w domu
hej
tym razem - pozytywka

pozytywka

Post » Nie mar 20, 2011 19:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

pozytywka pisze:c.d.
Słyszałem, że jeszcze popłakiwała, jak Duża czytała książkę o jednym takim zapijaczonym egzorcyście z Wojsławic, a potem zgasło światło w pokoju Dużej i wszystko ucichło.

Weźmisz czarno kure... Wędrowycz? :mrgreen:

Loki, Loki, prosimy o więcej! Czekam na kolejne odcinki z większym utęsknieniem niż na odcinki House'a! <tupie z niecierpliwości>

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pon mar 21, 2011 9:06 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

:) Pasibrzucha - tak Wędrowycz - każda część, którą uda mi się złapać we wnyki :mrgreen:

pozytywka

Post » Pon mar 21, 2011 9:12 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

a jak tam po nocy i jak ranek u kotków? I jak je rozmieściłaś idąc do pracy?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon mar 21, 2011 9:36 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Po nocy Lokuś zapomniał sobie o Intruzie i zadowolony przyszedł sie do mnie przywitać, jak codzień. Jak zobaczył Małą Sowę, to zaczął zwiewać, aż się bałam, że się o scianę rozbije. W połowie przedpokoju wyhamował, bo chyba sobie przypomniał, co to za kudłaty stwór i wrócił ją osyczeć i pacnąć dla zasady.
Ona jak zwykle milusia i gadatliwa, popatrzyła na niego jak na głupka i posżła odwiedzić zakamarki oraz obadać miski w kuchni - rano posiliła się u mnie w pokoju bejbisiowym jedzonkiem, ale sprawdzić co dają w dużej kuchni - nie zawadzi.
TOTW smierdzi i trzeba zakopać go kafelkami. Lokuś tez doszedł do tego wniosku, szczególnie, że miseczki z jedzeniem dla kociodzieci stoją i nikt go od nich nie przegania.
Super - mam 2 kg karmy, którą spróbuję podać TŻtowi z mlekiem.

Sytuacja się ustaliła - ona biega, poluje na zielonego węża, myszkę ze skorupki orzecha, piłeczki, kulki papierowe i wszystkie zabawki, którymi wzgardził Lokuś, on chodzi za nia trop w trop i obwąchuje, a czasem zagania do kąta i usiłuje pacać łapskami - ona wtedy się rewanzuje i wszystko zaczyna się od nowa.

To jeszcze trochę potrwa - na pewno.
Teraz z kotami jeszcze jest TŻ i mówi, że Loki jakby odpuścił, ona się bawi, a on patrzy. Ale to pewnie tylko zbieranie sił. Loki jest kotem, który szybko się męczy. Pogania trochę, a potem musi poleżeć na boku.
Tu dodatkowo męczy go stała gotowość i czuwanie nad tym, gdzie Sowa przebywa.

Mają zostac rozdzieleni, chociaz pewnie wizytację z TOZU zastanę pod domem, jak wrócę z pracy, bo mała to straszna beksa i nie lubi byc zamknięta, a przecież nie rozumie dlaczego nie moze się pobawić z tym chimerycznym Dużym Kotem.

pozytywka

Post » Pon mar 21, 2011 9:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

pozytywka pisze:bo mała to straszna beksa i
wszystko co o niej piszesz się zgadza, tylko to nie 8) u mnie zdarzało jej się warczeć u weterynarza albo przy obcinaniu pazurów, ale nigdy nie wydawała płaczących dźwięków
chociaż rożnych dźwięków wydaje z siebie dużo :wink:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon mar 21, 2011 9:49 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Jak nic dotąd strasznego się nie działo to może głupio mówię ale zostawiłabym im swobodę, niech sobie dadzą po głowie, ustalą warunki i przyzwyczajają. Bo z tego co widać, Loki nie ma morderczych myśli, nie próbuje się pozbyć Sowy 8) tylko nie podoba mu się ze tak bez jego wiedzy i pozwolenia wszystko sie dzieje :P
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pon mar 21, 2011 9:53 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

ja bym ich nie zostawiała samych bez nadzoru, dużo czasu spędzają przecież razem
Loki jest większy - i nie wiadomo jak zareaguje, jak Caillou wejdzie mu na głowę, żeby się przytulic
a tak spokojnie się oboje wyśpią 8)

Patmol

Post » Pon mar 21, 2011 9:59 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

Dlatego mówię że może głupio mówię :P ja mam po prostu jakieś takie zaufanie do kotów co do mordowania swoich współtowarzyszy :P z tego co czytałam zawsze, jeśli od razu nie ma nienawiści i groźnej walki to potem już tylko lepiej. Ja na początku robiłam tak że wychodziłam np tylko do sklepu ale zostawiałam koty razem a potem szybko wracałam i sie okazywało że oba żyją i mają się świetnie 8) bo niby wzięłam dwa z tegoi samego domu, ale tam one w ogóle się sobą nie interesowały, jakby nie znały wręcz, Frejka była dzika, Konan tęsknił za kumplami i był zły na nią że ona taka niemrawa, więc czasem warknął, czasem syknął, albo ona, ale generalnie zaufałam im i teraz to się kochają nad zycie :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pon mar 21, 2011 10:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou już razem

ale w tym przypadku są to dwa koty chyba o zupełnie innych doświadczeniach 8)
pozytywka pisała, że Loki jest lękliwy i może bać się spać w obecności Caillou - będzie cały czas czuwał
albo zaśnie i obudzi się w momencie jak Caillou mu wejdzie na głowę, żeby się przytulic

dla Caillou byłoby to normalne, będzie się pchała do niego i na niego, bo przyjemniej spać jak się jest przytulonym do większego kota 8)
chodzi o to, żeby Loki się nie wystraszył i jednocześnie nie pacnął Caillou naprawdę

tym bardziej, że Caillou może jego warczenia nie wziąć poważnie - wiadomo, że dorosły kot warczy
ale i tak krzywdy nie robi, bo maluchy są pod ochroną
- tak myśli Caillou
wiele razy zabierała warczącemu Patmolowi mięso - przecież wiadomo, że i tak nie ugryzie, ale może sobie powarczeć 8)

Patmol

[poprzednia][następna]