Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 06, 2011 20:14 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Weihaiwej pisze:
elu pisze:A ja pierwszy raz słyszę o paście cukrowej, co to za dziwo? 8O

To pasta robiona z cukru, to tradycyjna metoda pochodząca z Bliskiego Wschodu i w końcu i do nas dotarła. Oglądałaś film Karmel? :)

Kosmetyczka bierze kulkę takiej rozgrzanej pasty, nakłada ją na skórę i zrywa razem z włoskami. W przeciwieństwie do wosku można kilka razy w jednym miejscu depilować.
Boli podobnie, ale zdecydowanie dłużej nie odrastają włoski - przynajmniej mi :)

Nie oglądałam. Raz próbowałam woskiem. Brrrrr. zostanę przy golarce ;) No chyba, że kiedyś będzie mnie stać na laser :)

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Nie lut 06, 2011 20:17 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Weihaiwej pisze:
elu pisze:A ja pierwszy raz słyszę o paście cukrowej, co to za dziwo? 8O

To pasta robiona z cukru, to tradycyjna metoda pochodząca z Bliskiego Wschodu i w końcu i do nas dotarła. Oglądałaś film Karmel? :)

Kosmetyczka bierze kulkę takiej rozgrzanej pasty, nakłada ją na skórę i zrywa razem z włoskami. W przeciwieństwie do wosku można kilka razy w jednym miejscu depilować.
Boli podobnie, ale zdecydowanie dłużej nie odrastają włoski - przynajmniej mi :)

Byłaś u kosmetyczki na takim zabiegu? ja kiedyś miałam w domu taką pastę, ale nic mi nie wyszło, lepiłam się cała,a pasta do wszystkiego tylko nie nóg :roll: ale jak kawałek udało mi się wydepilować to byłam strasznie zaskoczona ze tak mało bolało. A wstydzę się iść do kosmetyczki bo musiałabym pokazać owłosione nogi :oops:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Nie lut 06, 2011 20:21 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

elu pisze: No chyba, że kiedyś będzie mnie stać na laser :)

Śledź groupon w siebie w mieście. U mnie w Belgii i także w Lublinie już kilka razy była depilacja laserem. W Lublinie było raz 6 zabiegów na dowolną część ciała za 200zł 8O
shalom pisze: A wstydzę się iść do kosmetyczki bo musiałabym pokazać owłosione nogi

pffff, przestań, a jak ja chodziłam kiedyś na brazylijskie bikini do kosmetyczki? Toż to prawie to samo co wizyta u ginekologa :D

Mój znajomy transwestyta z Turcji depiluje nitką 8O
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Nie lut 06, 2011 20:23 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

No brazylijskie to juz w ogóle masakra. Ten kolega to uprawia wyższą szkołę jazdy :lol:
Też mi się marzy laser, ale przy moim owłosieniu to chyba bym rok chodziła na te zabiegi.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Nie lut 06, 2011 20:28 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Ano właśnie, ciekawe ile ja bym musiała mieć takich zabiegów 8) Może kiedyś się wybiorę w celach informacyjnych - ile i za ile ;)

elu

Post » Nie lut 06, 2011 20:46 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Yyy, no ja własnie brazylijskie robiłam pastą u kosmetyczki. Sama bym tego nie dokonała. A gładkość - wow, naprawdę niesamowita i długo się utrzymuje. Dodatkowo, odrsatsjące włoski nie wrastają - a po depilatorze i wosku zawsze miałam ten problem.

Shalom, to ich praca, nie zdziwi ich silny zarost :) Kosmetyczki, z którymi miałam do czynienia były w 100% profesjonalne, więc nie było to nawet krępujące.

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Nie lut 06, 2011 21:15 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

widze, że dziewczyny sie otworzyły i uzewnętrzniły :D
ja u kosmetyczki nie byłam jeszcze, po depilator dobrze sie sprawdza w sumie. ale chciałąbym na tą pastę cukrową iśc. A co do depilacji bikini, ja mam fajne takie rozwiązanko w depilatorze jak trymer :) to mi wystarcza, bo jest kilka długości, no ja wolę minimum, ale mam niski próg bólu i bałabym się depilowac bikini, tak samo jak pachy. nauka zadziwiająco fajnie mi idzie. egzmin w piątrek a ja umiem prawie połowę już. ta lepszą i lżejszą oczywiście :)
ta druga gorsza poowa od jutra :)
trzymcie kciuki jutro ogromniasteeeeeeeeeeeeeeee :D nie musze mówić po co :P
Bombi jest kochana i spi mi pod kolanami jak sie ucze. Xelmo nie chce być gorszy i również przychodzi. :)

a i dziewczyny przepraszam, że ja tak często o tym BARFie tu, ale jak mi tu Weihaiwej odpisuje lub cos, to przynajmniej info mam w jednym miejscu. Bo ja się naprawdę tym przejmuję i miliardy pytań mi przychodza do głowy.
A M.ój zrobił mi dziś budyniek, i nawet nie spalił. I poszedł po czekoladę- Milkę oczywiście :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Nie lut 06, 2011 21:33 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Oj, ja jestem trochę do tyłu z wątkami, więc możesz powiedzieć na co te kciuki jutro :)

elu

Post » Nie lut 06, 2011 21:39 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

elu pisze:Oj, ja jestem trochę do tyłu z wątkami, więc możesz powiedzieć na co te kciuki jutro :)

no nie mogę, żeby nie zapeszyć :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Nie lut 06, 2011 21:57 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

sliver_87 pisze:
elu pisze:Oj, ja jestem trochę do tyłu z wątkami, więc możesz powiedzieć na co te kciuki jutro :)

no nie mogę, żeby nie zapeszyć :)

ahaaa, ok, to trzymam :ok:

elu

Post » Nie lut 06, 2011 22:22 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Ja też trzymam :ok:
Weihaiwej-jak przeżyłas tą depilację? :roll: jezu ja naprawdę musiałabym cos mocniejszego wypić chyba przed wejściem. I jeśli mogę zapytać to ile zapłaciłaś?
Kurdę, mi to musieliby od razu wydepilować i całe nogi i bikini, bo jedno z drugim się łączy :lol: :oops: no to ja się teraz otworzyłam :P grunt to mieć dystans do siebie :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Nie lut 06, 2011 23:19 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

shalom pisze:Ja też trzymam :ok:
Weihaiwej-jak przeżyłas tą depilację? :roll: jezu ja naprawdę musiałabym cos mocniejszego wypić chyba przed wejściem. I jeśli mogę zapytać to ile zapłaciłaś?
Kurdę, mi to musieliby od razu wydepilować i całe nogi i bikini, bo jedno z drugim się łączy :lol: :oops: no to ja się teraz otworzyłam :P grunt to mieć dystans do siebie :mrgreen:

:) Brazylijskie kosztowało mnie 70 zł, a tu jest przykładowy wrocławski cennik :)
Trwało to chyba z godzinę. Ale było BARDZO dokładne 8)

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pon lut 07, 2011 8:19 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Mnie na samą myśl włosy dęba stają :P

elu

Post » Pon lut 07, 2011 9:09 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

nad ranem- a w zasadzie dla mnie to w czarnej cieżkiej nocy, jak M.ój zbierał sie do pracy to Bombilla smacznie chrapała między moimi nogami, na kołderce. Ale co to, przyszedł za chwilę Xelmutek, początkowo nie wiedział jak sie usadowić, ale w końcu położył się tuż przy mojej twarzy, tak że buzię całą miałam w jego ciepłym i miłym futerku, troche ciężko sie oddychało, ale to Xelmo sam przyszedł do łóżka :D potem zaczął lizać buzie, nos, rękę. I wiecie co, na dłuższą metę to naprawdę boli jego szorstkim językiem. A potem juz tylko rozkosznie mruczał mi do uszka jakieś kocie kołysanki.... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Pon lut 07, 2011 13:43 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Oj cudne są taki dowody miłości. Mnie dzis Frejka powitała przed drzwiami wywalając brzuchola, dając go głaskać i jeszcze tak słodko wyciągała łapki do góry :1luvu:
Obrazek

Obrazek

shalom

[poprzednia][następna]