Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 17, 2011 21:38 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Miss pisze:aha i najlepsze. Powiedziałam rodzicielce, że chcemy 3ciego kota, na co ona odpowiada:
- najpierw weź ślub! Bo się pokłócicie i sama z 3ma kotami zostaniesz !!!! I nawet alimentów nie będziesz miała!
:ryk: :ryk: :ryk:

:ryk:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon sty 17, 2011 21:46 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

shalom pisze:
Miss pisze:ja się zastanawiam czy przypadkiem się nie udać na 4 miesiące do Stefankowej ojczyzny. I teraz pytanie co z kotuchami zrobić. Tż stwierdził, że jak zakupię zapas karmy i żwirku to zostają z nim, a jak nie to będzie tęsknił -_-' Faceci ...

aha i najlepsze. Powiedziałam rodzicielce, że chcemy 3ciego kota, na co ona odpowiada:
- najpierw weź ślub! Bo się pokłócicie i sama z 3ma kotami zostaniesz !!!! I nawet alimentów nie będziesz miała!

Coś w tym jest :wink: :ryk:

Coś w tym jest! :P Ja to mam przerąbane, bo sama z trzema kotami i psem :twisted: Znaczy się... z dwoma kotami i psem. Jeszcze dwoma :mrgreen:

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pon sty 17, 2011 21:50 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

turkawka pisze:Ja muszę się tam przejść do Was i porównać Sznurusia z Bisou.

Cookie jest badziej w typie Sznurka - szczupły, wysoki - tylko Sznurek jest bardziej wysokonożny :) Ale też Cookie ma dopiero... oj, juz prawie osiem miesięcy.
Bisou to zupełnie inny typ: ma dużą głowę i grube łapy. W wieku 5,5 miesiąca ważył tyle samo, co siedmiomiesięczny Cookie.

Ach, zapomniałabym - koniecznie musisz wpaść przekonać się naocznie :D

Weihaiwej

Post » Pon sty 17, 2011 21:52 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Weihaiwej pisze:
shalom pisze:
Miss pisze:ja się zastanawiam czy przypadkiem się nie udać na 4 miesiące do Stefankowej ojczyzny. I teraz pytanie co z kotuchami zrobić. Tż stwierdził, że jak zakupię zapas karmy i żwirku to zostają z nim, a jak nie to będzie tęsknił -_-' Faceci ...

aha i najlepsze. Powiedziałam rodzicielce, że chcemy 3ciego kota, na co ona odpowiada:

Coś w tym jest :wink: :ryk:

Coś w tym jest! :P Ja to mam przerąbane, bo sama z trzema kotami i psem :twisted: Znaczy się... z dwoma kotami i psem. Jeszcze dwoma :mrgreen:

Weihaiwej pocieszę Cię - jeszcze półtora roku temu byłam z 3 kotami, dwoma psami i facetem. Troszkę ponad rok temu zamieniłam faceta na dwa koty (zajmują dużo mniej miejsca :wink: ), a we wrześniu znalazłam 7-tygodniowego kociaka, więc jest 6 kotów. Oczywiście ten ostatni miał być tymczasem.... :twisted: I dobrze mi z tym.... a co myślą inni, to ich sprawa i nawet nie chcę wiedzieć. :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon sty 17, 2011 22:02 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Weihaiwej- mam pomysł, postaw Bisou przy czymś obiektywnie dużym albo małym, tak żeby był punkt odniesienia, zrób zdjęcie i ocenimy jego wielkość. Bo masa to jedno, a liczy się jeszcze wysokość i długość. I jestem ciekawa jak długie ma odnóża i tułów. Może np przy krześle, albo Twojej nodze-tylko podaj jaki masz wzrost :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pon sty 17, 2011 22:07 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Przy butelce jakiegoś napoju najlepiej :D
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pon sty 17, 2011 22:19 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

O, dobre :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon sty 17, 2011 22:35 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

może być butelka po winie? :P
Ale ona właśnie nie jest bardzo wysoki, tylko... masywny. Zobaczymy, co z niego wyrośnie :) A takie zdjęcie postaram się zrobić :)

Weihaiwej

Post » Wto sty 18, 2011 8:26 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

No to czekamy na odpowiednią fotkę :ok:
Nasz Hans też jest jakiś taki masywny. Erwin młodszy o miesiąc, ale wyraźnie mniejszy, drobniejszy. Śmieję się, że Hans jest męski jak Humprey Bogart a Erwin to taki metroseksualny kocur :wink: Ale na pewno Hans nie przebije Bisou :roll:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto sty 18, 2011 8:54 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Nasz Tigerek też jest spory i ma karczycho ;) no i długonogi :)

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Wto sty 18, 2011 11:38 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Nareszcie dostałam od kolegi jego zdjęcia z Prowansji :) Ten kot leżał wcentrum tłocznego Aix en Provence w małym barze. Wokół Było sporo ludzi (czego niestety nie widać na zdjęciu), on natomiast spał niewzruszony :)

Obrazek

Weihaiwej

Post » Wto sty 18, 2011 11:48 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

:D

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Wto sty 18, 2011 17:55 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Ale fantastyczny kot! :D chcę takiego luzaka. Bo mam nerwusa z ADHD i wypłoszkę :roll:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto sty 18, 2011 18:17 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

shalom pisze:Ale fantastyczny kot! :D chcę takiego luzaka. Bo mam nerwusa z ADHD i wypłoszkę :roll:

No nie?! Świetny jest :)

Weihaiwej

Post » Wto sty 18, 2011 19:09 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Przepiękne zdjęcie a kot oczywiście jeszcze piękniejszy :1luvu:
Pozwolisz, że "podkradnę" sobie to zdjęcie do prywatnego użytku.
Wiecie co, bardzo mi brakuje takich widoków w naszym kraju - kot w kawiarni, pies w restauracji - komu to przeszkadza?
We Francji psy w restauracjach są na porządku dziennym. W Anglii koty (nawet rasowe) chodzą sobie po ulicach, na widok człowieka wywalają się kołami do góry i chcą, żeby je miziać. Półtora roku temu pojechałam z moją sunią do jakiejś przygranicznej mieściny w Czechach i chciałam iść do restauracji na obiad, więc przy wejściu grzecznie pytam, czy mogę z psem. Kelner spojrzał się jak na UFO i mówi - oczywiście. Później jakaś mama z ledwo chodzącym dzieckiem (i kuflem piwa w dłoni) bawiła się z moją Ch'timką i było to zupełnie normalne.
Ja chcę do takiego świata, bo ten nasz mnie coraz bardziej przeraża
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[poprzednia][następna]