Pestka, Ogryzek, Pigo, Olek & Orka. Bury trójłapek.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 23, 2014 18:49 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: OLEK - TROLEK

Jakie zakazy? Po pierwsze akurat niedaleko mam wały odrzańskie, na których od lat ludzie robią ogniska, a w dawnych czasach podobno tuż przy "moim" moście (wtedy jeszcze nie był mój, mieszkałam w innej części miasta) zatrzymywały się tabory cygańskie. Po drugie - mam dużo zieleni na osiedlu. W czynszu mam wpisaną konserwację zieleni - płacę za nią, więc mogę z nią robić, co mi się żywnie spodoba

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt maja 23, 2014 20:35 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: OLEK - TROLEK

Mary, teraz na wałach nadodrzańskich nie jest w ogóle fajnie, z powodów remontowych. A na Twoim osiedlu widziałam same zakazy wypisane na tabliczkach. Trochę się nawet nie dziwiłam, bo ładne jest i pewnie letnią porą mnóstwo ludzi siadałoby z piwem.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob maja 24, 2014 15:24 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: OLEK - TROLEK

Alyaa pisze:Z tymi uroczymi kocurkami to różnie bywa... ;) Na pewno są milsi niż faceci :mrgreen:

W poniedziałek po południu Olek kombinował, jak z biurka* przedostać się na parapet. Czaił się, czaił, zbierał do skoku, wyciągał tak, że łapkami sięgał parapetu, ale jeszcze bał się zrobić ten ostatni krok. We wtorkowe przedpołudnie TŻ podesłał mi filmik, jak kurdupel siedzi na parapecie i się myje. Wczoraj wieczorem znalazłam Olka siedzącego na konsoli** obok telewizora. Już wykombinował jak się dostać na meble :placz: Boję się, gdzie wlezie dzisiaj :strach: Biedni rezydenci stracili przewagę wysokości i nie mają już gdzie zwiewać przed Olkiem.

* Sam "proces" dostania się na biurko jest już wyprawą. Najpierw trzeba (z rozpędu) wskoczyć na łóżko (nieco podciągając się na pazurkach, zaciągając kapę/koc/kołdrę/czy co tam innego leży). Potem wskakuje się na biurko (czasem rozpęd z podłogi wystarcza, ale przeważnie trzeba od nowa nabrać prędkosci). Bywa, że prędkość jest niewystarczająco do nabrania odpowiedniej wysokości, pazurki niewbiją się w blat biurka i zaskoczony kotek ląduje na półce, w połowie drogi na podłogę... Łatwo to poznać po charakterystycznym "łuuuup!"

** Proces dostania się na konsolę również wymaga pokonania przeszkód. Najpierw (z rozpędu, jakżeby inaczej!) wskakujemy na kuwetę. Z kuwety podciągamy się (rozpęd jest niemożliwy z powodu wymiarów kuwety, na szczęście róznica poziomów tego nie wymaga) na szafkę niższą. Z szafki niższej przechodzimy (podnosząc trochę wyżej łapki) na szafkę podtelewizorową***, a stamtąd dzieli nas tylko skok w górę (rozpęd możliwy) od siedzenia a'la Bury na konsoli (i wrzasku Dużej: "Jak Ty tam Trolu wlazłeś?!?!?!").

*** Szafka, na której stoi telewizor jest fantastyczna. Można się schować za telewizor, wskoczyć na konsolę (najlepiej jak Duzi coś oglądają, żeby się przegrzała - Bury w tym celuje). Do tego ma z tyłu taki "schodek", w którym mały Trolek rewelacyjnie się mieści i chowa przed Dużymi, doprowadzając ich do białej gorączki...

Ale i tak jest uroczym maluchem :1luvu:

Maluszki są rozkoszne,mimo,że szkodniki okrutne :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Pon cze 02, 2014 18:54 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: OLEK - TROLEK

Mamy z Olkiem swój cykl popołudnia. Taką naszą tradycję ;) Gdy wracam z pracy wypuszczam Go z łazienki, Olek dostaje głupawki. Zaczepia i gania koty, wspina się po moich nogach, morduje zabawki. Po obiadku jest znowu czas na zabawę. Gdy już zaczyna mi za bardzo biegać po klawiaturze (albo polować na ekran), zaczyna się czas leżakowania. Zakładam polarową bluzę TŻ i pakuje Trolka pod bluzę. Siedzę przy biurku, a maluch leżąc na moich nogach, usypia, przytulony do mnie . Prześpi tak prawie godzinę, potem delikatnie się kręci pod bluzą, aż w końcu Go wypuszczam i szaleje, do kolacji, po której idziemy spać.
Cały powyższy harmonogram jest niewykonalny, gdy TŻ ma wolne i jest w domu. Wtedy Olek jest cały czas "na wolności", a Ogryzek ma dość... Olek ma na tyle rozumu, że Pestki prawie nie zaczepia. Sprawdza czasem, czy aby nie zmieniła zdania i ma ochotę się pobawić (zamiast Go zjeść). Pestka jednak jest nieprzejednana - obrywa się młodemu "słownie" za zbytnie poufałości.

PS Jak to piszę to się obudził i kopie pod bluzą ;) Co Go dotknę to włącza traktor :1luvu:
I jak ja mam Go oddać???? :crying: :crying: :crying:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon cze 02, 2014 18:56 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: OLEK - TROLEK

Olek wymiata!

MaryLux

Post » Pon cze 02, 2014 19:17 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: OLEK - TROLEK

Olek jest the best :wink:
Najgorsze, że TŻ tez nie specjalnie wydaje się zainteresowany wyadoptowaniem Olka... On jest takim fantastycznym kociem! Teraz już podrósł, biega na wyprostowanym łapkach, brzuch już nie poleruje paneli ;) Wygląda jak źrebak, szczuplutki, z długaśnymi nogami, aż do samej szyi :mrgreen: Do tego potrafi bawić się wszystkim: myszka oczywiście, tor z piłką - rewelacja, kulka z papieru/folii - odlot! Szeleszczący tunel (nie zaszczycony nawet spojrzeniem przez rezydentów) - ale bajer! Własny ogon - fajne to! Biega bokiem, uprawia zapasy z Ogryniem.
Dogaduję TŻ-owi, że jak Olek nie urośnie więcej to zostaje u nas.... Tylko rozum cichutko szepcze, że nie możemy pozwolić sobie na czwartego kota...

Alyaa

Post » Pon cze 02, 2014 19:18 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: OLEK - TROLEK

Obrazek
Oleczku, nie rośnij!

MaryLux

Post » Pon cze 02, 2014 19:45 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: OLEK - TROLEK

Olek stwierdził, że koniec drzemki i wyszedł... górą bluzy :D
Pojadł, popił i bryka :D

Alyaa

Post » Wto cze 03, 2014 18:20 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: OLEK - TROLEK

Brawo Trolek!

MaryLux

Post » Pt cze 13, 2014 11:17 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: OLEK - TROLEK

Ogryzeczku, przyszłam się przywitać i u Ciebie :D
Lubię Twój styl pisania i używasz zrozumiałego języka :mrgreen: (wiesz, żadnych 'som', 'ciemu' i gorsze takie)
No po prostu mądry, elokwentny kot. :D I na dodatek czarny!! Jesteś idealny, nie sposób trzymać się z daleka od takiego Cuda :D
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt cze 13, 2014 22:44 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: OLEK - TROLEK

Ogryzku, Czarny Kocie. Najlepszego z okazji jeszcze kwadransa święta.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro lip 16, 2014 14:01 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: OLEK - TROLEK

Ogryzku, ugryź Dużą, miesiąc już tutaj na wącie nie była!
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro lip 16, 2014 14:17 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: OLEK - TROLEK

Lepiej niech Ogryń nie gryzie... Skarpeciarz nadrabia za pozostałą trójkę. Trzynastkę, a nawet trzydziestkę. I co rano, ok. 5.00, budzi mnie traktorem połączonym z peelingiem (językiem) i akupunkturą (ząbkami) twarzy.... Któregoś dnia obudzę się bez powiek :roll:

Alyaa

Post » Śro lip 16, 2014 14:39 Re: Pestka, Ogryzek & Pigo: OLEK - TROLEK

Łeeee, póki koteczkom dobrze :mrgreen:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize