Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-pies. Po egzaminie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 04, 2011 8:54 Re: Klemens['] Miriam['] Georg, Lorenzo i Franio-Kiwaczek

teoretycznie powinien wyczuwać drgania podłogi, pod łapkami. Ale weź jeszcze jego wiek pod uwagę. Zanim się ustatkuje to troszkę czasu minie. Taki wiek :mrgreen:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto sty 04, 2011 8:55 Re: Klemens['] Miriam['] Georg, Lorenzo i Franio-Kiwaczek

lol, Inga :lol:
Twoje opowiesci juz niejeden raz przyplacilam opluciem monitora kawa i dzis sie nie obeszlo, jeszcze rżę ze smiechu :)

a zgadzam sie z Pisiokotem, co to za dom z jednym kotem, teraz jest ze tak powiem akurat :mrgreen:

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto sty 04, 2011 10:02 Re: Klemens['] Miriam['] Georg, Lorenzo i Franio-Kiwaczek

A jak kcem się dowiedzieć ze szczegółami co zrobił Wiesiek jak wyszło, że bez jego wiedzy tą fotkę pastuszkową zamieściłaś na miau :mrgreen:

Amms ma Embiśke głuchą od malutkiego kociaczka to możesz się jej dopytać o ewentualne środki zaradcze dla takiego kota :wink:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto sty 04, 2011 10:27 Re: Klemens['] Miriam['] Georg, Lorenzo i Franio-Kiwaczek

no i przecież CoolCaty ma głuchą Abisię Inga :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto sty 04, 2011 11:05 Re: Klemens['] Miriam['] Georg, Lorenzo i Franio-Kiwaczek

tak, ale nie sama głuchota jest tu problemem. Po faktycznie przecież kot wyczuwa drżenie podłogi. Jak coś Franio tam rozrabia, a nie chce nam się wstać, żeby mu przerwać, to TŻ tupie i mały się odwraca. Czasem. :roll: Ale przez ten jego niedorozwój ogólny, to on czasem jakby miał zaniki wzroku i czucia, a na pewno zaniki rozumku :roll: Więc się zastanawiam nad jakimś silnym bodźcem, który by skupiał jego uwagę na tyle, żeby gnojka przez przypadek nie zdeptać.
Ja nie bardzo potrafię to wytłumaczyć, ale np. jest tak: wychodzę z łazienki i zamykam za sobą drzwi. Tymczasem kot chce w tym czasie wleźć DO łazienki, przemykając mi między nogami. Jeśli to jest Georg, Lorek czy inny normalny kot, to widząc zamykające się drzwi - albo przyspiesza do środka, albo się cofa. Franio nie - on tych zamykających się drzwi nie zauważa i zatrzymuje się w połowie przejścia. Raz bym już go przecięła na pół :oops: Tak samo czasem nie widzi poruszających się nóg, biegnie przed człowiekiem i po prostu zatrzymuje się dokładnie tam, gdzie masz zamiar postawić stopę, robiąc kolejny krok. Widok figur, które łapiemy, usiłując nie nadepnąć na niego i jednocześnie nie stracić jedynek - bezcenny :twisted:

AgaPap, fotka "pastuszka" była robiona już dawno-dawno przecież i równie dawno wstawiona. I ja przecież TŻ-towi wtedy o niej mówiłam! Chyba... ;) a przynajmniej taką wersję przyjęłam i będę się jej trzymać. Wiedział i już. :lol:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto sty 04, 2011 11:20 Re: Klemens['] Miriam['] Georg, Lorenzo i Franio-Kiwaczek

to może Frania oznakujcie jakoś a nie siebie?
przeciągnijcie go odblaskowym sprayem :twisted:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto sty 04, 2011 11:25 Re: Klemens['] Miriam['] Georg, Lorenzo i Franio-Kiwaczek

Georg-inia pisze:
AgaPap, fotka "pastuszka" była robiona już dawno-dawno przecież i równie dawno wstawiona. I ja przecież TŻ-towi wtedy o niej mówiłam! Chyba... ;) a przynajmniej taką wersję przyjęłam i będę się jej trzymać. Wiedział i już. :lol:

Ja pamiętam tą fotkę i to Twoje mówienie TZ-towi :mrgreen:
Znaczy się wymigałaś się tekstem - no przecież Ci mówiłam już dawno? 8O
W sumie my kobiety zawsze wszystko TZ-tom mówimy, tylko, że oni nas nie słuchają przecież :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto sty 04, 2011 12:06 Re: Klemens['] Miriam['] Georg, Lorenzo i Franio-Kiwaczek

Ta, mówiłaś, pamiętam jak mówiłaś :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto sty 04, 2011 12:13 Re: Klemens['] Miriam['] Georg, Lorenzo i Franio-Kiwaczek

Inga, spóźnione, ale przegorrrrrrrrące gratulacje :piwa: 8)
Miały chłopaki szczęście, cudowny domek znalazły, cudowny :dance: :balony: :dance2: No i u Was wreszcie przyzwoicie, bo tak z jednym kotem... :mrgreen:
Cieszę się przeogromnie i przesyłam mnóstwo uścisków i dobrych życzeń na nowe roczysko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro sty 05, 2011 0:53 Re: Klemens['] Miriam['] Georg, Lorenzo i Franio-Kiwaczek

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ok: :ok: :ok: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

za-je-bis-ta wiadomość :)

A co do oznakowania to dostaniecie paranoi ale się przyz\wyczaicie w koncu ;)

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Śro sty 05, 2011 8:39 Re: Klemens['] Miriam['] Georg, Lorenzo i Franio-Kiwaczek

magdaradek pisze:to może Frania oznakujcie jakoś a nie siebie?
przeciągnijcie go odblaskowym sprayem :twisted:

znaczy, że co? skunksa mamy zrobić? 8O

Coś mi Franek pokichuje, a dopiero co go szczepiłam przecież, jakoś tydzień temu. Łazi i kicha, waląc przy tym główką w różne przedmioty. Lorek dla odmiany nie kicha, ale ma węzełki podżuchwowe jak grochy. Obaj jedzą z apetytem, gorączki nie mają, gardła nie bolą, podziębili się chyba. Dziwne nie jest, skoro na zmianę albo leżą w koszyku przy samym piecu, albo usiłują wyglądać na dwór przez otwarte drzwi, skoki temperatury robią swoje. Będą jeść immunodol. :roll:
Georg za to pokazał dziś rano, co myśli o świecie zamarzniętym i pokrytym białym mokrym czymś. Dał upust uczuciom puszczając pokazowego pawia. Nie mówię, że się nim nie zgadzam, ale mógł zachować umiar w okazywaniu emocji rzygając normalnie, ale nie! Przedstawienie było spektakularne, z szafki, z rozmachem i rozbryzgiem, zarzygał podłogę, szafkę na której siedział i te, co stoją na przeciwko oraz drzwi od łazienki, w której na skutek jego działalności utknęłam, żeby nie rozmazywać wyrazu uczuć po jeszcze większej powierzchni. I to jest ta dobra strona, bo TŻ musiał sprzątnąć sam :mrgreen: Georg dostał pasty na kłaki i rozkaz nie rzygania więcej.

Wczoraj wieczorem dostałam maila od tego domku-niedomku L&F. Z pretensją i pytaniem, czy to, że się nie odzywam, to znaczy, że dom nie może adoptować chłopaków 8O JA się nie odzywam? 8O grzecznie odpisałam, że dwa razy sama ponawiałam kontakt i pytałam, czy adopcja aktualna. Że w życiu się nie spotkałam z tym, żeby chętny dom nie odzywał się tyle czasu i że - zgodnie z prawdą - czekałam na kontakt do niedzieli włącznie. A w niedzielę o 23.00 TŻ podjął decyzję.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro sty 05, 2011 8:46 Re: Klemens['] Miriam['] Georg, Lorenzo i Franio-Kiwaczek

Georg-inia pisze: I to jest ta dobra strona, bo TŻ musiał sprzątnąć sam :mrgreen: Georg dostał pasty na kłaki i rozkaz nie rzygania więcej.

:ryk: :ryk: :ryk: no nie mogę...

a co do niedoszłego domku... hmmm... no cóż...
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Śro sty 05, 2011 8:46 Re: Klemens['] Miriam['] Georg, Lorenzo i Franio-Kiwaczek

A ja myślę, że ta akcja rzyganka to była ukartowana między Ingą a Georgem, co by Wieśka zagnać do roboty.
Domek dziwny. Dobrze, ze nie dostał tak cudnych chłopaków.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro sty 05, 2011 8:58 Re: Klemens['] Miriam['] Georg, Lorenzo i Franio-Kiwaczek

Wyczyny Georga jak zawsze niepowtarzalne :mrgreen:
Pamiętam opowieść, jak siedząc na parapecie, obrzygał wszystko wokół i poniżej, łącznie z tymczasem który siedział na podłodze przy parapecie :strach:

Na temat domku nie będę się wypowiadać bo i po co...

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro sty 05, 2011 9:05 Re: Klemens['] Miriam['] Georg, Lorenzo i Franio-Kiwaczek

Uwielbiam Georgowy sposób wyrażania uczuć, tę jego wyrazistą emocjonalność :wink: :D
Tylko Wieśka żal... :lol:

A domek..., bez komentarza :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]