H&M+L.M- krtań-będzie zabieg! Proszę o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro maja 26, 2010 9:38 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Jakiś pomysł?

Blue - bardzo dziękuję :D !!! Myślę, że to jest warte rozważenia. Na razie Meonik dalej "pocharkuje", ale nie ma duszności. Dziś druga dawka Theranekronu, wczoraj dostał steryd Depomedrol, który ma wystarczyć na około 3 tygodnie. Już widzę, że, niestety, Meo więcej sika :cry: .
Wet mówił, że jeśli zmiana jest łagodna, to po Theranekronie powinno się polepszyć. Jeżeli po tygodniu podawania nic się nie zmieni, to chyba spróbujemy zrobić tę laryngoskopię, tak jak napisała Blue. I wtedy podjąć decyzję. W krtani jest trudno cokolwiek robić, bo ta okolica szybko reaguje na jakiekolwiek ciała obce i podlega obkurczeniu (dlatego tak bardzo trzeba uważać na rybie ości i w przypadku zapalenia krtani).

Wczoraj próbowałam odrobaczyć pozostałą dwójkę: krew z dłoni lała mi się ciurkiem tak, że nie zdążyłam dobiec do łazienki, została plama na dywanie. Mam poharatane szczególnie wnętrze prawej dłoni - Lizak walczył naprawdę, ale ostatecznie dostał tabletkę, a potem parafinę, kupa już dziś była.
Z Hugciem gorzej - wyskoczył mi pionowo "na sprężynach", w żaden sposób nie mogłam podać tabletki, mimo kilku podejść. W końcu tabletkę pokruszyłam, zmieszałam z wodą, dałam strzykawką do pysia: Hugcio się spienił, oślinił, kłapał paszczą i patrzył na mnie wzrokiem, który mówił: "ty ...., co żeś mi k***wa zrobiła :evil: ". Dostał 3/4 dawki, trochę wypluł i wypienił się, więc nie wiem, ile weszło w kota. Na pewno odrobaczenie u niego nie jest prawidłowe. Kupa też była dziś, bo wczoraj po kilku godzinach Hugcio załapał się na przepisową po odrobaczaniu parafinę.

W piątek wieczorkiem szczepię Hugcia i w sobotę "odjajczamy" Liziako.

Tak bardzo bym chciała, żeby Meonikowi się jeszcze udało :cry: :cry: :cry: . On naprawdę na to zasługuje, jest tak mądrym i wspaniałym, bezproblemowym kotem.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro maja 26, 2010 9:59 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Jakiś pomysł?

Dlatego ja moim bezobsługowym kotom daję odrobaczenie w zastrzykach, a tym troszkę bardziej to paste, bo ją łatwiej do pycha wsadzić. Z 6 tylko 2 dostają tabletkę, bo jakoś się da radę im podać, 2 zastrzyki i 2 pastę. Chociaż same tabletki to najtaniej wyjdzie, ale nieraz siła wyższa.

Za Meonika cały czas kciuki trzymam :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro maja 26, 2010 11:17 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Jakiś pomysł?

:(
Mocno trzymam kciuki za całokształt :ok: Meonikowi musi się udać

Przy zwykłym odrobaczaniu też trzeba bardzo uważać :(, Boniaczek miał w poniedziałek wstrząs po tabletce odrobaczającej :roll: , mało brakowało :strach:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Śro maja 26, 2010 20:43 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Jakiś pomysł?

Monia, uda sie..musi, wierze w to
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw maja 27, 2010 8:12 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Jakiś pomysł?

Dopiero doczytałam, trzymam mocno kciuki za Meonika :ok: :ok: :ok:

Blue naprawdę dobrze doradziła.

Potwierdzam że z tabletkami trzeba uważać - mój znajomy kot też o mało co nie przypłacił życiem
odrobaczania jakąś tabletka prod. węgierskiej, nie pamiętam jej nazwy.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Czw maja 27, 2010 9:31 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Jakiś pomysł?

Meonika nie odrobaczałam. W tym stanie, zgodnie z Waszymi podpowiedziami, mogłoby to mieć negatywne skutki. Wczoraj podałam drugą dawkę Theranekronu, dziś będę dokładnie przysłuchiwać się Meonikowemu oddychaniu (wczoraj do domu trafiłam późno, w stanie "wskazującym" - musiałam odreagować :| ). Mam nadzieję, że będzie lepiej.

"Liziako" umówiony na kastrację, jeszcze nie wie, co go czeka :twisted: . Urósł już, ja to widzę. Kocham tego brzdąca, srebrny "rozbójnik" z rudym pycholem. No takie ma urocze spojrzenie "rozrabiaki", choć o jego urodzie można by polemizować.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Sob maja 29, 2010 18:37 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Jakiś pomysł?

Lizak dziś rano wykastrowany, Hugcio zaszczepiony. Miałam cyrk jadąc rano do weta z Hugciem pod bluzą, Lizakiem w transporterku. Lizak teraz zachowuje się, jakby się nic zupełnie nie stało. Hugcio od kilku godzin - smutniejszy (mniej ruchawy itd.) jak to zwykle po szczepieniu.
Meo chyba charczy mniej - gdy śpi ze mną, a pysio ma w miarę proste - nic a nic nie charczy.

Nie mogę się pozbierać, ciągle myślę o CoToMa i Mufinku, któremu musiała pomóc odejść. Wszystko mu "nawaliło", wszystkie organy wewnętrzne... No nie mogę... :cry: :cry: :cry:

Spieszmy się kochać Wszystkich (Ludzi i Zwierzęta), bo tak szybko odchodzą... :!:

Marcelibu

Post » Nie maja 30, 2010 13:07 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Jakiś pomysł?

Ciesze sie że Lizak juz poprawiony a Meos nie charczy- bedzie dobrze :ok:
Ps, nasze koty sa coraz starsze, nas tez to czeka, staram sie o tym nie myslec Monia :?

moś

Post » Nie maja 30, 2010 14:38 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Jakiś pomysł?

Ta starość właśnie tak wygląda, że wszystko nawala i kicha... nie ma nawet za co się złapać, żeby naprawić :( .
Meo od kilku dni robił małe kupki: wczoraj dałam mu 15 ml parafiny - nic. Popołudniu dodałam 7 ml - do tej chwili nic. Zwiększyłam mu Gasprid do połówki dwa razy dziennie.
No i jakby zaczął znowu charczeć. Ale co się nad nim pochylę, żeby sprawdzić, to zaraz zaczyna mruczeć.

Marcelibu

Post » Nie maja 30, 2010 14:47 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Jakiś pomysł?

mos tez dzisiaj i8 wczoraj takie glutki male robi, twarde- :?

moś

Post » Nie maja 30, 2010 14:49 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Jakiś pomysł?

Myślę o Was cały czas, trzymajcie się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw cze 03, 2010 9:05 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Jakiś pomysł?

Jak się czuje Meonik?
Mam nadzieję, że dobrze :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw cze 03, 2010 9:36 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Jakiś pomysł?

Trzymaj się chłopaku, , to jeszcze nie twój czas ...

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie cze 06, 2010 11:28 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Jakiś pomysł?

Marcelibu , chłopaki , co u Was ? 8)

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie cze 06, 2010 11:30 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Jakiś pomysł?

Meos :roll:

moś

[poprzednia][następna]