Nikusiowo-Jeżynkowo. Asmi [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 07, 2010 20:51 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

A jak reszta? Bardzo zniesmaczona?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt paź 08, 2010 8:33 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

Nikuś bawi się i śpi z małymi. Puchaś pozwala sobie chodzić pod nosem i nie syczy, a nawet czasem podbiegnie za piłeczką. Kizia zaciekawiona, już nie syczy, chodzi i z pewnej odległości wyciąga szyję i obwąchuje małe. Zdaje się, że się ich troszkę boi. Mizia się całkowicie izoluje, przesiaduje w budce i lekko posykuje jak małe usiłuje jej wklleźć do budki albo co gorsza, przewrócić budkę z Mizią w środku (to Jeżyn :mrgreen: ). Generalnie nie jest najgorzej, duże wytrzymują inwazję :D
Paluszek

Post » Pt paź 08, 2010 9:06 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

Dzielny Jeżynek, na takiego zresztą mi wyglądał :mrgreen:

Mój niedawny tymczas Malut (synek Tulca), młodszy wtedy o jakieś 2-3 tygodnie od Jeżynek, spacyfikował nawet mojego osobistego Burego Złośliwca Tadźkę 8O Podlatywał, błyskawicznie dawał burasicy z liścia i zwiewal, zanim rzeczona zdążyła połapać się, o co biega :mrgreen: . A warto zaznaczyć, że Tadźka do nieinteligentnych absolutnie nie nalezy.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt paź 08, 2010 9:20 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

Żal mi Mizi.
Biedna zdetronizowana jędza... :mrgreen:

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pt paź 08, 2010 10:39 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

A jak się ma maleńka Księżniczka?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt paź 08, 2010 14:58 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

egwusia pisze:Żal mi Mizi.
Biedna zdetronizowana jędza... :mrgreen:

To nie Mizia! Jędza i lejek to Kizia! Mizia to najlepszy i najmądrzejszy kot! Niestety jest chora, ma nowotwór, i potrzebuje więcej spokoju, dlatego gorzej znosi inwazję. Ale już nie bardzo można ją drugi raz operować. Na razie nie cierpi, ale wymaga spokoju.

Mała Jeżynka dobrze, ślicznie ją brat wspiera, otacza opieką. Troszkę urosła. A taka malusia, że aż człowiek się boi podnieść :1luvu:
Paluszek

Post » Pt paź 08, 2010 16:41 Re:

Oj Oj - a to kto napisał???
Paluszek pisze:A Mizia startuje z wyższego poziomu jako kotka dominująca...Obrazek

Paluszek pisze: Czarne żmije niestety syczą :(

Paluszek pisze:Czarne potforry ...

wiadomo- Kizia lejek jest inteligentna inaczej , a Mizia to sam rozum i do niedawna przywódczyni stada ludzi i zwerzat...

egwusia

Post » Pt paź 08, 2010 19:07 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

Przybycie kociaków dowództwa w gromadzie kotów nie narusza. Zresztą przywództwo w gromadzie kotów, o ile nie ma bardzo wyraźnego dominatora, to sprawa bardzo skomplikowana. Wiele razy przejechałam się na ocenie tego, które koty w moim domowym stadku są "ważniejsze", a które się podporządkowują. Zwłaszcza zaskoczył mnie Siupsiupek, którego miałam za ofiarę niejakiej Szproty. Ale jak raz Szprota przegięła, to musiałam chronić Szprotę przed Siupsiupkiem. Na szczęście Szprota miała już wcześniej umówiony dom i za parę dni do niego pojechała.

Ale kociaki nie powodują zbytnich zawirowań. Najwyżej koty są bardzo_niezadowolone_z_tego_małego_tałatajstwa_plączącego_się_pod_łapami. Jak zaczną dorastać, to tak, moze być problem, ale mam nadzieję, że do tego czasu Jeżynki zmienią już lokal.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt paź 08, 2010 21:25 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

Cześć :)

Jesteśmy rączkami do głaskania dla małych kotków pomieszkujących u Paluszka, które docelowo mają znaleźć swój DS u nas. Aklimatyzacja w nowym środowisku przebiega z kociego punktu widzenia wzorowo. Zaprzyjaźniliśmy się bardzo, co chyba widać na zamieszczonych poniżej zdjęciach a maluchy czują się świetnie i rosną jak na drożdżach. :kotek:

Obrazek
Głaskanie Maleństwa.

Obrazek
Gangster Jeżyn pilnuje siostry. 8)

Obrazek
Micha. Jedną już wyczyścił, teraz pracuje nad drugą. Maluchy jedzą jak smoki i z pewnością szybko urosną.

Obrazek
Rozrabianie.

Obrazek
Mała próbuje przeskoczyć z jednego stołka na drugi. Jeżyn nie zastanawiałby się ani chwili, ale mniejsza siostrzyczka jest bardziej ostrożna.

Obrazek
Obraz zadumy i nostalgii.

Obrazek
Jeżyn ulokował się w ciepłym aczkolwiek dość kontrowersyjnym miejscu. :mrgreen: Upodobał sobie włażenie "za człowieka" i tulenie się do pleców albo innych równie ciepłych części ciała.

Obrazek
Ulubiona zabawa. Pogoń za sznureczkiem możemy uprawiać przez cały dzień :roll: i wejść nawet na głowę opiekuna.

Obrazek
Duży i mały kot.

Obrazek
Toaleta w ulubionym miejscu. Chwilę później Jeżynek już spał.

Obrazek
Nasza piękna dama.

Obrazek
Typowy widok. Jeżynka śpi na ramionku czujnego braciszka.
Do tego uwieczniliśmy na taśmie filmowej jak dzieciaki brykają przed pójściem do spania. :1luvu:
(filmiki trwają ok. minuty każdy)
Obrazek Obrazek

I bonus. Nagranie audio mruczenia Jeżyna (trzeba się wsłuchać i głośniki na full :oops: ).

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Sob paź 09, 2010 12:03 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

O, jakie fajne zdjęcia! Od razu widać, kto umie robić dobre zdjęcia, ja niestety nigdy nie zdążam z aparatem! Widać, że DS kocha Jeżynki!

Egwusiu, masz rację, Mizia to kotka dominująca. Jakoś źle przeczytałam, że jędza, ona jest wspaniałą kochaną niekłopotliwą kotką, a teraz przez to że chora, to ja mam takie poczucie, że pewnie przyjdzie się pożegnać, i mi żal, i przez to jestem przewrażliwiona. Przepraszam.

Szósteczka pozdrawia! Nikuś dziś szalał z małymi (na ile mu jego doskonale kulisty kształt pozwalał), Puchaś delikatnie odbierał Jeżynowi sznureczek. A małą chyba zostanie Jeżynką (Księzniczka się jakoś nie przyjęła, raczej Brzydkie Kaczątko - najukochańsze zresztą :1luvu: ). Pozdrawiamy Cioteczki!!!
Paluszek

Post » Nie paź 10, 2010 19:44 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

Jakie cudne fotki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

W ogóle to jest śmieszne, że Jeżyn z Małą stworzyli taką parę. Jeżyn był wyraźnie większy od pozostałej czwórki, a Mała wyraźnie mniejsza. Ale jak już wydałam Nori i Pacynkę, to potworzyły się dwójki: Jeżyn i Mała, Pucia i Spidi.

Spidi jest już w domu. Tylko Pucia ciągle czeka :(
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie paź 10, 2010 21:43 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

Są bardzo związani. Nawołują się oboje. Jeżyn kładzie się na niej i ją grzeje. Liże jej łepek. Tak ją traktuje, jak opiekun, a sam jest małym kotkiem. Dziś Puchaś wyłudził szynkę, Jeżyn się koło niego kręcił i - patrżę - a tu Puchaś odgryzł kawałek i mu dał. Naprawdę! Nikuś się z nimi pięknie bawi. Niestety Kizia z Mizia strajkują i cały dzień siedzą w swoich budkach.
Paluszek

Post » Nie paź 10, 2010 21:51 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

Kocice są wredne :twisted: :roll: Moim przechodzi po jakmiś czasie. Pela ma wszystko w doopie i nikt jej nie podskoczy. Rózia jak się przekona, że kociaki nie są takie groźne, jak się początkowo jej wydawało, to zaczyna je olewać i przywoływać do porządku łapą za próby zbytniego spoufalania się ;)
Kociakami u mnie zajmują się tylko wujkowie GumkoMiśki :1luvu:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon paź 11, 2010 8:00 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

Paluszek pisze:Są bardzo związani. Nawołują się oboje. Jeżyn kładzie się na niej i ją grzeje. Liże jej łepek. Tak ją traktuje, jak opiekun, a sam jest małym kotkiem. Dziś Puchaś wyłudził szynkę, Jeżyn się koło niego kręcił i - patrżę - a tu Puchaś odgryzł kawałek i mu dał. Naprawdę! Nikuś się z nimi pięknie bawi. Niestety Kizia z Mizia strajkują i cały dzień siedzą w swoich budkach.

Kochany malutki :1luvu:

U mnie koczury też są bezproblemowe. Żabek opiekuje się wszystkimi maluchami jak najlepsza niańka, Pluszak jest pierwszym kompanem do zabawy, Maciek zaraz po nim... Kocice prawie wszystkie każdą drobnicę tłuką :twisted:

Wielbłądzio

Post » Wto paź 12, 2010 12:07 Re: Nikuś - i od wczoraj mieszka tu sześć kotów!

Paluszek- ktokolwiek przeczytał choć kilka Twoich wypowiedzi , nie ma wątpliwości jak wspaniałą opiekę i jak wiele miłości dostaje KAŻDE z Twoich podopiecznych.
A, że czasem pieszczotliwie nazywamy nasze futerka "wredotami" "małpami" "paskudami" "łobuzami" /itp/ to tylko to potwierdza. :D

A przy okazji :ok: za zgodę i za zdrowie WSZYSTKICH .

egwusia

[poprzednia][następna]