Mizia się słoneczko? Oho..
Moderator: Estraven

kothka pisze:[Ja mokrego nie jem, jem tylko suche a i tak chudy nie jestem![]()
Romek[/i]
Nelly pisze:Witaj kalair![]()
A Estian dziś przypalił sobie wąsy.
Wskoczył na maszynkę. Jak to było dokładnie nie wiadomo, bo już po fakcie TZ go zobaczył. Martwię się. A jak się podpali?![]()
Wyglądano jak wygląda. Ma krótkie wąsy z loczkami z jednej strony.
ewaw pisze:A wiesz, ze Rudi tez ogonka nie podwija![]()
ewaw pisze:Wydawało mi się, że wąsiki są bardzo wrażliweże tam jest dużo jakiś receptorów i że to pewnie kota boli... ale może coś wymyśliłam
Włosy czuciowe, włosy zatokowe (łac. pili tactiles), inaczej wibryssy lub wibrysy (vibrissae, l. poj. vibrissa) - występujące u niektórych ssaków grube, proste i sztywne włosy z mieszkiem włosowym położonym blisko zatoki żylnej. Dzięki licznym zakończeniom nerwowym poduszeczki zatokowej sygnały dotykowe mogą być bardzo precyzyjnie przekazywane do organizmu. Włosy czuciowe umieszczone są najczęściej na policzkach, nad oczami, na górnej i dolnej wardze, rzadziej na grzbietowych stronach przednich nóg. Pełnią rolę narządu dotyku i m.in. pomagają orientować się w kompletnych ciemnościach.
Nelly pisze:Witaj kalair![]()
A Estian dziś przypalił sobie wąsy.
Wskoczył na maszynkę. Jak to było dokładnie nie wiadomo, bo już po fakcie TZ go zobaczył. Martwię się. A jak się podpali?![]()
Wyglądano jak wygląda. Ma krótkie wąsy z loczkami z jednej strony.
Nelly pisze:Strasznie uważamy z tym ogonkiem, bo on taki długi, a Estian go nie zabiera, nie podwija tylko ma za sobą. Tu siedzi kot, a ogonek leży wyciągnięty na całą długość, taki osobny twór to jest. Estian już z przodu a ogonek jeszcze dłuuugo za nim
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 551 gości