GRUBCIA Z BIBLIOTEKI UG+Chrumcio, Fiśka, "Spacja"

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 09, 2009 22:22 Re: GRUBCIA Z BIBLIOTEKI UG-NIEWYDOLNOŚĆ NEREK

Kurcze, biedny Chrumcio :( niby taki drobiazg, a ile biedny kotek się musi z tym namęczyć, a Wy razem z nim :?
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Pt lis 13, 2009 19:30 Re: GRUBCIA Z BIBLIOTEKI UG-NIEWYDOLNOŚĆ NEREK

jutro jadę do dr.Mederskiego do Grudziądza, nowe rtg wykazało bardzo niepokojące zmiany Chrumek wymaga opinii i konsultacji-tu na miejscu powstały różne "sprzeczności"co do dalszego leczenia i rokowań, możliwe, ze operacja będzie konieczna i bardzo ryzykowna, ale to wszystko jutro się wyjaśni, boje się gdybać i przypuszczać dalej.........więc jadę tam z Chrumkiem, z wynikami, zdjęciami i jutro będę miała opinię specjalisty , która mam nadzieję rozwieje wątpliwości i będzie wiadomo co dalej i czy będzie operacja na 100%.
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Pt lis 13, 2009 20:19 Re: GRUBCIA Z BIBLIOTEKI UG-NIEWYDOLNOŚĆ NEREK

Dla Chruma, bedzie zdrowy!

viewtopic.php?f=20&t=103422

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Pt lis 13, 2009 20:54 Re: GRUBCIA Z BIBLIOTEKI UG-NIEWYDOLNOŚĆ NEREK

dziękuję w imieniu Chrumeczka :oops: :kotek:
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Sob lis 14, 2009 6:31 Re: GRUBCIA Z BIBLIOTEKI UG+Chrumcio, Fiśka, "Spacja"

hop! pomoc potrzebna!

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Sob lis 14, 2009 20:44 Re: GRUBCIA Z BIBLIOTEKI UG+Chrumcio, Fiśka, "Spacja"

właśnie od dr.Mederskiego wróciłam,w środę znów jedziemy, to wszystko jest skomplikowane , Doktor jest bardzo ostrożny w stawianiu konkretnej diagnozy, trzeba powtórzyć badania, zrobić mielografię )prawdopodobnie jak Doktor się zdecyduje to w czwartek rano), nie moge nic do tego czasu Chrumkowi podawać przeciwbólowego, Metacamu ani nic, dziś stwierdzono zwichnięcie rzepki w lewej tylnej łapce-ale to nie jest powód tych wszystkich dolegliwość Chrumka, Doktor będzie szukał odłamków jak dojdzie do mielografii, dyskopatia jest jedną z opcji, ale to wszystko się wyjaśni w środę/czwartek więc nie wiem nadal czy będzie operacja, fakty są takie, że dolegliwości są dotkliwe ale powodów może byc poważnych kilka(najwięcej mówił o dyskopatii i odłamkach), będę mieć opinie też na piśmie po następnej wizycie, dzisiaj Doktor badał długo Chrumka, czytał wyniki, opisy, rtg oglądał, tego konkretnego"zwichnięcia"nie potwierdził, rezonans magnetyczny tez byłby ważny, ale dla małych zwierzą w Olsztynie jeszcze nie jest dostępny, do Warszawy by trzeba, ale też nie ma gwarancji, że na tym "ludzkim" dostępnym wyjdzie to o co Doktorowi chodzi, to co chce zobaczyć.nie składnie to napisałam, ale mam nadzieje, że można coś zrozumieć, ja po prostu już tyle usłyszałam na temat Chrumka, tyle strachu się najdłam, tyle sprzeczności różnych, że trudno mi to ogarnąć i na piśmie wszystkie opinie też zbieram, żeby sie nie pogubić ..........

kopiuję z wątku przez Ankę założonego.i pytanie mam jeszcze tu też:czy ktoś z Was może robił swojemu kociastemu mielografie w Wa-wie lub w Grudziądzu?
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Nie lis 15, 2009 7:41 Re: GRUBCIA Z BIBLIOTEKI UG+Chrumcio, Fiśka, "Spacja"

Ale się Chrumciowi porobiło... :(

Mogę tylko potrzymać :ok: :ok: za koteczka.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie lis 15, 2009 23:04 Re: GRUBCIA Z BIBLIOTEKI UG+Chrumcio, Fiśka, "Spacja"

Mumka, trzymam za Was ogromne kciuki!

Nie mam zadnych doswiadczeń z takimi sprawami, mam nadzieje, ze środa przyniesie konkretną diagnoze i dalsze postępowanie! Najgorsza ta niepewność :(
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Pon lis 16, 2009 9:11 Re: GRUBCIA Z BIBLIOTEKI UG+Chrumcio, Fiśka, "Spacja"

niepewność....ja myślałam, ze będzie dobrze,ale to długa historia.......Chrumcio był tu leczony przecież, potem przeżyłam szok , zaczęły padac krytyczne rokowania nagle, konsultacje tu na miejscu -ich wyniki różnią sie diametralnie od siebie, a Chrumcio bez metacamu objawy jakie miał takie ma....skomplikowane to wszystko, teraz po prostu się boję i szarpię z myślami cały czas i czekam na ta konkretną diagnozę i co dalej będzie....dzięki za kciuki, bardzo są potrzebne Chrumciowi.
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Pon lis 16, 2009 10:56 Re: GRUBCIA Z BIBLIOTEKI UG+Chrumcio, Fiśka, "Spacja"

Mumka, jak będziesz w Grudziądzu potrzebowała jakiejkolwiek pomocy, transportu, noclegu, no czegokolwiek, to wal jak w dym do mnie. Kciuki za Chrumka!
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Pon lis 16, 2009 11:50 Re: GRUBCIA Z BIBLIOTEKI UG+Chrumcio, Fiśka, "Spacja"

DZIĘKUJĘ :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Pon lis 16, 2009 18:38 Re: GRUBCIA Z BIBLIOTEKI UG+Chrumcio, Fiśka, "Spacja"

Obrazek

Chrumcio stres odsypia dziś nadal

a tu bazarek, fajne książki, obrazek na prezent
viewtopic.php?f=20&t=103560

i na Pchlim Targu perfum sprzedaje, który kiedyś dostałam Escada into the blue
viewtopic.php?f=27&t=103558
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Pon lis 16, 2009 18:52 Re: GRUBCIA Z BIBLIOTEKI UG+Chrumcio, Fiśka, "Spacja"

Moja Bunia brała Metacam jak miała w szpitalu uszkodzoną nóżkę. Jak nie brała to nie mogła chodzić i mięśnie zanikały, a jak dostała lek przeciwbólowy to zaczęła coraz więcej chodzić i nóżka wróciła do stanu używalności. Trochę jeszcze chwieje jej się końcówka kręgosłupa ta przy dupce, ale najważniejsze, że nóżka już nie klapie i jest już umięśniona. Bez leku to Bunia tylko leżała bo ją bolało.

Napisałam o tym, bo wiem jak ważny jest w takich stanach porządny lek przeciwbólowy.

Przesyłam głaski dla koteczków i trzymam :ok: :ok: za Chrumeczka.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon lis 16, 2009 19:02 Re: GRUBCIA Z BIBLIOTEKI UG+Chrumcio, Fiśka, "Spacja"

dokładnie tak samo jest z Chrumkiem , bez Metacamu zaraz objawy bólowe, brak qoopalka, tylko przyczyny nie znamy, ma już jedna łapkę chudsza, drugą grubszą, oszczędza jedną, przyczyna leży w kręgosłupie, tylko nie wiemy co dokładnie jest(teorie wetów są diametralnie inne.......), teraz do środy musi być bez Metacamu, żeby badania dotykowe przed mielografią były wiarygodne, i już widzę, że słabnie ruchowo, laktuloze podaję, żeby nie bylo znów takiego zaparcia strasznego....
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Pon lis 16, 2009 19:12 Re: GRUBCIA Z BIBLIOTEKI UG+Chrumcio, Fiśka, "Spacja"

Ania, a on nie brał wcześniej zastrzyków?
Bo Bunia prawdopodobnie miała uszkodzony nerw podczas zastrzyku.
Na nóżce nie było wcale mięśni tylko sama kość. Dopiero jak dostała Metacam to zaczęła coraz więcej się ruszać i mięśnie zaczęły narastać.